Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    www.dn.se/nyheter/sverige/efter-raset-partitoppar-kraver-ny-s-politik/

    DN/Ipsos årsrapport visar vidden av Socialdemokraternas problem. I en rad nyckelgrupper minskar partiets stöd kraftigt. Särskilt dramatiskt är raset i södra Sverige, där det största S-distriktet Skåne ingår. Mellan det första och det fjärde kvartalet förra året minskade Socialdemokraternas väljarstöd med en tredjedel, från 29 till 19 procent.

    - Det är en dramatisk utveckling. Socialdemokraternas tapp i södra Sverige är den enskilt största förändringen under 2015, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos.

  • K Markatta
    Socialnämndens ordförande i Timrå, Per-Arne Frisk (S), kallar asylboenden för "negerbyar":

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/nytt-klavertramp-av-frisk-s

    Själv tycker Per-Arne Frisk att det blåst upp till storm i ett vattenglas.

    - Jag försökte hitta rätt ord. Jag ville säga att om man samlar alla på ett ställe som i ett getto så blir det ingen integration, och det var när jag inte kom på rätt ord så blev det negerbyar. Att det skulle ha blivit en hätsk stämning förstår jag inte, något sådant upplevde inte jag.

    Tidigare har Per-Anders Frisk också uttalat sig förklenande om EU-migranter i SR Västernorrland och den gången tillrättavisades han av självaste statsministern.

    -----------------

    Jahopp, dags för Löfven att agera igen då kanske. "Hörru Per-Arne, det heter inte negerbyar!".
  • K Markatta

    Jag reagerade ju och det tycker jag att även du bör göra. Frågan är om partiet nu tar krafttag mot den här idioten eller om de låter honom hållas.

  • K Markatta

    De kan nog minska ytterligare lite till, åtminstone lokalt, efter avslöjandet om att kommunstyrelsens ordförande i Forshaga, Benny Pedersén (S), bedrivit Tobleronepolitik:

    nwt.se/forshaga/2016/04/03/benny-pedersen-s-avgar-som

    För några dagar sedan avslöjade NWT att Benny Pedersén (S) hade polisanmälts av sin förra arbetsgivare Grums kommun, misstänkt för trolöshet mot huvudman. En förundersökning har inletts.

    Bland annat ska han ha köpt en dator, robotgräsklippare och robotdammsugare till sig själv - för kommunens pengar.

    Han har tidigare sagt till NWT att han inte tänker avgå och att han trots det inträffade har känt att han haft arbetarekommunens förtroende.

  • K Markatta

    Novus har inte redovisat bortfallet.

    Hur trovärdig är då den siffra som SCB redovisat för unga väljare egentligen? Det vi kan jämföra med är Valu:

    www.svt.se/svts/article2323667.svt/binary/SVT_ValuResultat_riksdagsval_2014_PK_0914.pdf

    Klipper in en tabell:



    Vi ser här att S är ett parti som främst gillas av äldre. Nu när alla mätningar inklusive den från SCB visar att S har backat sedan valet är det väl lite märkligt om stödet för dem ändå skulle ha rusat i höjden bland unga eller hur?
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?