Inlägg från: Så allting gick |Visa alla inlägg
  • Så allting gick

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2023-06-04 10:55:24 följande:
    Fick du testa mycket schampo?
    Var politiska frågor, som sagt jag blev kluven när jag blev företagare o gick över till moderaterna. M passa mig bättre som företagare inom dom flesta områden.

    Samtidigt som jag var kluven, företaget fortsatte gå bra men var relativt nystartat, framtiden lite oviss, jag vågade bara svara på min gamla värdegrund S. S har alltid haft ett starkt fäste norr över, det kändes som jag gick emot normerna.

    Mamman blev kommunpolitiker, sedan ordförande för partiet. Hursomhelst var det utbrytning från just S, där dom vann, fick över 30% av rösterna, socialdemokraterna minska från över 50% ner till under 30% dom tog över makten.
    Här var det politik i familjen, nämnde dessa undersökningar o mamman berätta sluta upp med den där skiten, den berättar ingenting.
  • Så allting gick
    KillBill skrev 2023-06-04 11:50:11 följande:

    Att du skulle ha fått återkommande uppmaningar från ett undersökningsföretag att delta i opinionsundersökningar som bygger på slumpmässigt urval gör att historien platsar här.  #SSIH  twitter.com/SSIH__2023


    Uppenbart fungerade det inte så bra på den tiden, uppenbart hade man bara ett visst antal människor som var slumpvis utvalda, några tusen av hela Sveriges befolkning.

    Vad jag förstår blir man inte utvald på måfå, man för uppenbart register på dessa slumpvis utvalda, varav man kan skicka påminnelser osv.  Mer uppenbart var att man inte bytte ut dessa slupmvalda personer särskilt ofta.
  • Så allting gick
    KillBill skrev 2023-06-04 12:16:34 följande:

    Du som slumpmässigt utvald medverka i olika typer av undersökningar tex välmående, partisympatier eller uppfattning om konsumentprodukter såsom schampo men inte två gånger i samma typ av undersökning.


    Nu handlar det om tidsperiod över några år, det var inte samma frågor, men liknande. det var inte samma undersökning utan en ny, varje gång, men inom samma område.

    Vad jag förstod var jag slumpvis utvald på grund av yrke, vart jag bodde osv, dvs man väljer slupmvis bland olika samhällsgrupper. Dessa verkade inte bytas ut särskilt ofta.
  • Så allting gick
    Rataxes skrev 2023-06-06 13:13:46 följande:
    Socialistbarnen vill beskatta arbetare ännu hårdare så att soffliggare ska få ligga kvar och vända sig i soffan. Snorungar utan vare sig arbetslivserfarenhet eller livserfarenhet. I deras värld är alla självförsörjande rika och ska beskattas tills de också är beroende av bidrag.

    Det finns många länder som erbjuder både lägre skattetryck och bättre service, bättre klimat får man på köpet.
    Socialdemokraterna har redan testa detta med höjda skatter för rika, det blev en mardröm för Sverige när Gunnar sträng införde högre skatter, landet gick nästan ner på knä, företagare flydde landet, som bla, Kamprad. S glömmer snabbt sin egna historia. Hur Astrid Lindgren sedan tryckte ner Gunnar Sträng i stövlarna.
    -

    Idag den 10 mars är det exakt 45 år sedan Astrid Lindgren publicerade Pomperipossa i Monismanien. I denna satiriska saga avslöjade Astrid Lindgren att hon upptäckt att hon som egenföretagare betalade 102 procent i marginalskatt 1976. Ju mer hon tjänade desto högre skatt.


    Den höga marginalskatten för egenföretagare var ett resultat av Hagauppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Folkpartiet och Centerpartiet 1975 där inkomstskatten sänktes på låga löner samtidigt som arbetsgivaravgifterna höjdes.
    Inledningsvis svarade finansminister Gunnar Sträng att det inte fanns något som heter marginalskatt. I kammaren sa Sträng att ?Berätta sagor kan fru Lindgren, men räkna kan hon inte.?. Astrid Lindgren stal repliken och svarade: ?Att berätta sagor har Sträng alltid varit duktig på, men räkna har han inte lärt sig, det vore bättre om vi bytte jobb.?

  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-06 15:12:09 följande:
    Tror de att Andersson laddat med öl innan deltagandet i SVTs program?

    Grundlösa spekulationer igen?
    Du missuppfattar, arga Andersson är Jekyll och Hyde.
    Hon kan inte sluta leva ut sina fantasier inom sin messias politik, hon blir två olika personer, vilket många vittnar om.
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-06 22:25:50 följande:

    Drack Jekyll öl eller sprit för att bli mr Hyde?

    Dåligt Ölsinne är inte det romanen handlar om, det är människans dubbelhet och förmåga till både gott och ont. 

    Vad drack Andersson innan svt-programmet enligt den där tråden som det refereras till för att det ska handla om ölsinne?


    Det är den stora frågan. 

    Tar man hur arga Andersson själv beskriver sig:
    .

    "Jag vill inte bli folklig" deklarerade hon i en intervju med Expressen för två år sedan.
    -


    Synonymer till folklig
  • Så allting gick
    Så allting gick skrev 2023-06-06 23:09:57 följande:
    Det är den stora frågan. 

    Tar man hur arga Andersson själv beskriver sig:
    .

    "Jag vill inte bli folklig" deklarerade hon i en intervju med Expressen för två år sedan.
    -

    Synonymer till folklig
    Nu syntes inte allt inom synonym folklig som arga Andersson inte vill vara.
    Men vi alla förstår idag att hon inte ljög om sin personlighet. detta under är synonym med folklig, dvs allt Andersson inte vill vara enligt henne själv.

    Det är Jekyll och Hyde hon själv beskriver. vi börjar se att det är sant.
    -

    som hör hemma bland folket,  utmärkande för folket  demokratisk,
    representativ
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-06 23:32:54 följande:
    Svaga män har alltid demonisera starka kvinnor. Det är beklämmande hur en del beter sig mot kvinnor. 
    Hur tänkte du hennes man skulle vara svag?
    Det är arga Andersson själv som berättar hon vill inte "bli" folklig.
    Frågan är vad hon går på för att "bli" något annat?

    Sedan tillägg till hur Andersson kunde missa att städaren jobbade svart och för ett företag som sakna kollektivavtal, men det hänger ihop med vad hon vill bli.

     gift är hon med Richard Friberg, professor i nationalekonomi på Handelshögskolan
  • Så allting gick
    klyban skrev 2023-06-07 05:30:28 följande:

    Är du rädd för starka och intelligenta kvinnor?


     


    Och med en tanke på du måste hela tiden köra ad hominem.varje gång, det berättar du är svag och måste attackera person över sak.


    Man säger Hitler var intelligens, han led bara av brister i sunt förnuft.

    Tar man sedan arga Andersson förebild Trump, han twittrade 2013, Förlåt förlorare och hatare, men min IQ är en av det högsta, och det vet ni alla!
    Snälla känn er inte dumma, det är inte ert fel.
    Användare på twitter utmana Trump, bevisa din IQ? Trump svara, här är den den största skitstöveln.
    Vidare gilla Trump hänvisa alla sina motståndare inte är lika smart som han, det är liksom hans måtto på allt, vi ser Andersson går liknande väg, hon delar ut betyg F, dvs hon följer Trump i det mesta han gör.

    Intelligens kan kombineras med många saker.
  • Så allting gick
    Vindarna vänder snabbt.
    -
    Regeringen knappar in ? S uppgång har kommit av sig

    Månadens väljarbarometer, framtagen för SVT av Kantar Public, rymmer både dramatik och stabilitet. Sedan valet har en fjärdedel av väljarna bytt parti! Räknar man dessutom in dem som gått till soffan är det en tredjedel som lämnat det parti de röstade på i valet förra året.


    Bakom dessa väljarrörelser finns flera förklaringar. Väljare som ångrat sig, är missnöjda eller som helt enkelt stödröstat i valet och nu gått tillbaka till det parti de gillar bäst.


    Oppositionen har ett fortsatt övertag över regeringen. Tendensen i väljarbarometern är dock att avståndet minskar. Från 8 procentenheter i maj till 6,1 procentenheter idag. Det låter mer än det är. Det räcker med att tre procentenheter, eller ungefär 180 000 väljare, byter sida för att det ska väga jämnt.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-knappar-in-s-uppgang-har-kommit-av-sig

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?