Inlägg från: Hadraniel |Visa alla inlägg
  • Hadraniel

    Hur lyckas man träffa er hemmakära och lugna kvinnor?

    Är själv rätt lugn av mig, trivs bäst hemma, har inget behov av att det händer saker hela tiden och går sällan på några evengemang eller liknande med massa folk. Umgås dock gärna i mindre grupper med familj eller vänner lite då och då, men håller mig annars mest hemma. Har heller inget större behov av att fara världen runt på massa resor utan skulle hellre lägga pengarna på att ha en trevlig tillvaro i hemmet året runt istället.

    Alltså undrar jag hur jag borde gå tillväga för att hitta en likasinnad partner och var alla ni lugna kvinnor gömmer sig. Skulle gärna vilja ha tips om när och hur ni helst skulle vilja bli kontaktade av en potentiell partner. Även ni som redan har hittat en partner får gärna berätta var ni träffades eller hur det hela gick till.

  • Svar på tråden Hur lyckas man träffa er hemmakära och lugna kvinnor?
  • Hadraniel
    asta66 skrev 2015-05-18 11:07:28 följande:
    Jag träffade min man via jobbet.
    Jo, den möjligheten finns väl alltid antar jag. Dock är ingen av mina nuvarande kvinnliga kollegor lediga samt i lämplig ålder tyvärr. Att inleda något med de som jag arbetar med att hjälpa är ju inte något lämpligt alternativ det heller. Men det är ju ingen fast tjänst så på kommande jobb kanske jag också har tur. Glad
  • Hadraniel
    got skrev 2015-05-18 11:15:12 följande:
    Vi träffades på en gemensam kompis 25- årsfest men blev inte ett par förrän ett par år senare. Jag är ganska lik dig (förutom att jag tycker att det är roligt att resa) medan min partner är mycket mer utåtriktad. I början tyckte jag att det var jobbigt att han jämt ville träffa en massa folk men med tiden lugnade det ner sig (och jag blev mer social). Man kan väl säga att vi lockade fram nya sidor hos varandra!
    Tycker väl också att det är ganska kul att resa om det är längre resor där man kan lära känna kulturen och lokalbefolkningen på djupet. Men turistorter, fest- eller sol+badresor går i princip bort helt för min del. Dessutom tycker jag det kostar för mycket i förhållande till vad det ger att resa i de flesta fall även om jag inte har något emot det i sig.

    Har själv varit ganska social och festat mycket förr, men då jag insett att jag verkligen vantrivs i för stora grupper och i princip måste häva i mig stora mängder alkohol för att stå ut i miljön en längre stund utan att må dåligt så avstår jag helst. Därför tror jag tyvärr inte det lär vända och att jag kommer blir mer social för egen del även om jag nu träffar på en mer utåtriktad partner.
  • Hadraniel
    sotoo skrev 2015-05-18 11:22:32 följande:
    Jag träffade min man via en chat för 13 år sedan. Som tur är vi båda hemmakära. Det kanske är svårt att träffa en av "oss" på krogen men annars kan det nog vara lite varstans. Men via nätet är det ju lätt att se vilka som gillar att vara ute och resa och sånt.
    Fast att träffa personer av det kvinnliga könet som man är rätt hopplöst i allmänhet på nätdejtingsidor. Många kvinnor saknar ju ens presentationer på dejtingsidor eller har extremt ytliga och intetsägande sådana så där är det ju svårt att avläsa hur de är på dessa punkter. Har testat nätdejting i flertalet år och har numera gett upp detta.

    Vilka chattar finns det som man spontant kan träffa nytt folk på? Chattade en del när jag var yngre (när jag gick på högstadiet och gymnasiet eller så) och träffade folk på det sättet, men finns det liknande även för vuxna och som fortfarande är aktiva? Kanske värt att kolla upp och testa i så fall!
  • Hadraniel
    Ensam hemma skrev 2015-05-18 11:29:34 följande:

    Skönt att höra att det finns andra som också trivs hemma. Jag träffade min dåvarande partner på en fest hos vänner. Han var den lugna, sansade typen som jag vill ha. Det är inte så lätt att hitta en partner när man inte är ute så mycket i de sociala sammanhangen. Det bästa sättet att ta kontakt är att vara sig själv och visa att man är intresserad, då brukar det lösa sig av sig själv. Jag önskar dig lycka till!


    Jo, fest eller umgänge genom vänner är väl en bra väg att gå oftast. Tyvärr känner jag väl redan de flesta inom mina vänners bekantskapskretsar så den vägen är i princip uttömd för min del. Är just precis eftersom jag inte är ute så mycket i sociala sammanhang och letar efter någon som inte är det så mycket heller som jag letar efter tips om alternativa sätt att träffa rätt slags människor på.

    Jag är i princip alltid mig själv vilket verkar förvåna många. Verkar som att alla utgår ifrån att man visar upp en fasad beroende av sammanhanget. Visst tonar man väl ner sidor av sig själv som är uppenbart olämpliga i situationen såklart, men att växla beteende eller åsikter ser jag ingen större poäng med.

    Är tyvärr väldigt dålig på både hur jag själv ska gå tillväga för att visa intresse men också på att uppfatta subtila hintar eller flirtar från andra människor.
  • Hadraniel
    Ensam hemma skrev 2015-05-18 12:02:23 följande:
    Det är klart att om man är dålig på att läsa av andras beteende så blir det ju svårt. Själv har jag inga problem med det. Däremot när någon visar ett för tydligt intresse eller kommer med förslag så backar jag för jag är inte enbart ute efter 5+1.
    Har nog svårt att visa intresse på andra sätt än att ha djupa filosofiska diskussioner med personen ifråga alternativt om man umgås på tu man hand försiktigt testa mig fram om situationen lämpar sig för det. I stil med att försiktigt börja röra vid personen och se vad man får för respons och hur långt det är ok att gå. Typ lägga handen försiktigt på benet om man sitter bredvid varandra och kollar på film eller så och succesivt testa mer och mer tills man får en indikation på att det inte är ok att fortsätta eller en tydlig signal om att det är fritt fram.

    Åt andra hållet behövs väl i princip att kvinnan säger att hon är intresserad rätt ut eller sätter sig i mitt knä och börjar hångla för att jag ska förstå att intresse finns från hennes sida. Så för egen del uppskattar jag väldigt tydligt intresse eller förslag från motparten trots att jag huvudsakligen är ute efter långvariga och seriösa relationer.
  • Hadraniel
    Ensam hemma skrev 2015-05-18 12:30:12 följande:
    Ja men bara det att man har något att prata om är ju en väldigt bra början. Hamnar man tillsammans med någon som är tyst blir det ju mycket jobbigare. Är man på tu man hand så är jag nog lite gammalmodig och förväntar mig att killen ska ta första steget att söka kroppskontakt. Då har jag ju möjligheten att antingen tillåta det eller inte. Även om jag tillåter behöver det inte betyda att jag är redo att hoppa i sängen och den balansgången är inte alltid enkel.
    Fast har jag väl kommit till stadiet där man umgås själva brukar det ofta gå ganska bra för min del. Är väl mer att ta sig dit som är det stora bekymret, särskilt då jag vantrivs i offentliga miljöer (som caféer, krogen och liknande) eller i stora folksamlingar (som större fester, kurser eller många fritidsaktiviteter i grupp) och därför har väldigt svårt att göra ett bra intryck i sådana sammanhang. Tyvärr är det ju väldigt knepigt att få börja med att träffa någon kvinna på tu man hand utan att ta omvägen genom större sociala sammanhang där jag inte fungerar bra.
  • Hadraniel
    Ensam hemma skrev 2015-05-18 12:57:14 följande:
    Nej, jag förstår precis vad du menar och där har vi samma åsikt. Är man en hemmamänniska så finns det ju en anledning till det. Känner man sig obekväm i folksamlingar så undviker man ju att hamna där samtidigt som det är där chansen är större att träffa någon för så länge man sitter hemma så händer ingenting.

    Vi får hoppas att våra vänner utökar sin bekantskapskrets och man då kan få kontakt med nya människor.
    Känns dock som en lite väl osäker strategi att förlita sig på att ens närstående ska utöka sitt kontaktnät för att de eventuellt ska kunna introducera mig för en potentiell partner på sikt. Särskilt som de flesta jag känner är ungefär lika mycket emot större sociala sammahang som jag själv är alternativt är hypersociala och nästan bara har den typen av hypersociala människor (som jag nog inte skulle fungera så bra ihop med) i sin bekantskapskrets.
  • Hadraniel
    Pila skrev 2015-05-21 20:39:25 följande:
    Jag är i samma sits, fast kvinna. Jag har en tendens att dra till mig utåtriktade och rastlösa killar vilket är helt fel för mig. Bröt upp från ett förhållande för några månader sen men en sådan person. Jag hoppas kunna hitta en lugn kille på nätet. Jag söker en man som är lugn och ogillar all form av festande i stora sällskap. Gärna välutbildad och intellektuell och med gott självförtroende på det området. Finns det sådana?
    Beror på nog på vad du menar med välutbildad. Har läst i alla fall 3,5 år på unviersitet, men vet inte om jag skulle kalla det för välutbildad direkt och jag känner mig inte så självsäker på jobbet alla gånger. Intellektuell skulle man kanske kunna säga att jag är då jag har hyfsat hög IQ i förhållande till medel och en bra analytisk förmåga. Fast själv tycker jag att det är viktigare att vara öppensinnad och kunna se saker från flera olika perspektiv än att man enbart är intelligent. Men helst ser jag ju att det finns både och såklart!

    Sedan finns det ju en del andra saker som gör att jag är långt ifrån perfekt också tyvärr, men alla har vi väl våra dåliga sidor och begränsningar?
  • Hadraniel
    MammAmma skrev 2015-05-21 21:18:33 följande:
    Jag är hur lugn som helst och spenderar mest tid hemma. Skulle nog gissa på att det är där de flesta lugna kvinnor gömmer sig :P
    Det har du ju helt rätt i!

    Men eftersom det inte är direkt ok kontaktbeteende att bryta sig in i slumpmässiga kvinnors hem och fråga om de vill ta en fika så funderade jag mer på var man kan få kontakt med dem. Glad
  • Hadraniel
    MammAmma skrev 2015-05-21 21:32:21 följande:
    Hehe, säg inte det! Med tanke på att många av oss "lugna" kvinnor ofta kan sitta hemma och tänka 'vad synd det är att chansen för att Mr. Right ska knacka på dörren är försvinnande liten' smile5.gif

    Jag har samma problem; trivs bäst hemma, i mindre grupper, är inte vidare social av mig osv. Eftersom jag inte 'socialiserar' så ofta, annat än umgås med någon vän eller min mamma eller bror ibland, så har jag i princip noll chans att träffa någon. Tyvärr är man väl i sådant fall hänvisad till internet och nätdejtingens värld, där alla weirdon vistas -_- Vilket jag ju kan säga att jag lagt ner.
    Nätdejting har jag också lagt ner så enda chansen numera är väl att stöta på någon av en slump när man är på jobbet alternativt är på väg dit, när man ska gå och handla mat alternativt hämta ut paket eller att någon tar kontakt med en spontant på ett nätforum när man diskuterar alla möjliga ämnen man får för sig att lägga spontana kommentarer på alternativt tycker är intressanta.

    Sedan finns ju alltid möjligheten att ens drömpartner kommer och knackar på ens dörr och frågar om man vill lära känna henne även om chansen nog är rätt så liten där!
  • Hadraniel
    HemmaMamis skrev 2015-05-22 18:11:52 följande:
    HÄR har du mig! Jag bor i Örebro. ;)
    Bara runt tre timmar bort från mig med bil då alltså! Glad
Svar på tråden Hur lyckas man träffa er hemmakära och lugna kvinnor?