• Ananas

    Vi som äntligen är gravida efter IVF i April/Maj 2015

    Cyanea skrev 2015-06-28 17:31:26 följande:
    Åh vad skönt att höra av dig! 

    Skönt att vara offline ett tag ;) Det låter sunt. Men som sagt, skönt att höra att det är ok i alla fall :) Klart man blir nedstämd, hormonerna är inte att leka med! Och vid det här laget vet vi mycket väl vad hormoner gör med kroppen...! Sen är det ju sjukt jobbigt att må dåligt hela tiden. Det tär som f*n. Så var ledsen och bitter, du är ju glad över att vara gravid någonstans ändå! Det är bara väldigt olika saker :) 

    Åh vad gött med mammakläder! Jag har lovat mig själv att jag ska få köpa några plagg när vi passerat v. 12, vilket gör det riktigt jobbigt just nu. Är sjukt svullen, så har kanske bara två par byxor som funkar :S Är du också svullen, eller är det livmodern som börjar synas? I vilken vecka är du i nu? 

    Dra dig undan så länge du vill, skriv gärna någon liten mening när du orkar igen <3 
    Ja, det blir lätt lite mkt dator så absolut är det nyttigt att vara ifrån det ibland. Har inte familjelivappen heller så läser bara från paddan och/eller datorn om kvällarna och det är inte alltid jag hinner sätta mig innan jag somnar

    Jag tänker nog också shoppa lite efter KUB när jag vet att allt står bra till så pass långt iaf. Jag har lånat ut mina kläder till en kompis som bor en bit bort så de får jag nog inte tag i förrän i mitten av sommaren. Men nu har jag iaf 4 par byxor jag kan ha utan att behöva hålla in magen Jag vet inte om det är livmodern eller bara att jag är svullen... men längtar ju lite till att det verkligen ska synas och man kan framhäva istället för att dölja Jag kände mig bara jättefin sist jag var gravid. 

    Jag är i början av vecka 11 nu. Hur ligger du till? 
    Kram!!
  • Ananas
    maka011 skrev 2015-06-29 19:05:33 följande:
    Cyanea skrev 2015-06-29 18:27:25 följande:

    ÄNTLIGEN!!! Håller tummarna. Vilken tid är det? 


    Ja imorgon är det äntligen dags. Klockan 9 är det förhoppningsvis vår tur att få se hjärtljud och sen kunna skriva in oss på mvc. :)
    Lycka till imorgon!!!! Så spännande!!
  • Ananas
    Love is everything skrev 2015-06-28 20:56:35 följande:

    Hej!
    Hoppar gärna in här! Passar inte riktigt in i de vanliga gravidtrådarna...
    Min resa (korta versionen)... PCO, endometrios, massvis med Pergotime- och lågdosstimuleringar, inseminationer, 1 mf, 1 utomkveds, operationer och på 4:e ivf'n kom vår efterlängtade son!
    3 syskonförsök varav 1 till mf och ytterligare ett utomkveds, opererade bort äggledarna och nu satte vi in vår sista eskimå - en tipptopp blastocyst, stimulerad med Letrozole och fick blastisen "ditlimmad". Gått på Carlanderska hela tiden via distans. Gravid v. 9+2, fick se ett hjärta vecka 7. Ska på vanligt VUL (inte KUB) i slutet av juli. Nervöst....

    Mår illa jämt och sover resten av tiden, mår fantastiskt annars! Kan ni inte skriva en snabbinfo om er själva?


    Välkommen!! Oj vad mkt skit du varit med om, så fantastiskt att du är gravid!
    Grattis!

    Vi konstaterades manlig faktor vid utredning, men när vi fick vår son så sa kliniken att proverna var bra så vi hoppade över IVF ett tag för att försöka igen på egen hand. Sonen kom till på första IVF-försöket, och nu blev vi gravida på tredje insättningen (och ett misslyckat försök då inga blev befruktade). Ett tidigt missfall förra gången. Nu är jag i vecka 11. Mår inte så illa, men är trött och sover ofta och mkt. Svårt för viss typ av mat och uppblåst mage, aj!! 

    Hur gammal är din son? 
  • Ananas
    Cyanea skrev 2015-06-28 19:21:09 följande:
    Spännande med KUB. Hoppas att vi också får det, men det är väl inte alla landsting som erbjuder det om man inte är 35+? Haha, vad snäll du är som lånat ut, men synd för dig som behöver dem nu ;) Det låter som en dröm - byxor som man inte behöver hålla in magen i... Mmmm.....! ;) Jag vet inte heller vad det är som putar så förskräckligt, men det står överallt att det absolut inte är livmodern. Vet inte om det stämmer riktigt, för jag känner definitivt något hårt strax ovanför blygdbenet. 

    Jag är i v. 9+1, så en vecka tidigare än du :) Men det känns lååååångt kvar till den där heliga vecka 12... Kanske en dum fråga, är missfallsrisken mindre v. 11+0 eller efter 11+6? Dessa siffror förvirrar mig ;) 
    Nej, det kan nog vara så att alla inte erbjuder KUB. Vi fick det inte sist och nu är jag på gränsen, fyller 35 i slutet av året  

    Jag tycker faktiskt att tiden går ganska snabbt nu. Jag börjar känna mig ganska lugn och tro att det ska gå vägen, fastän jag vet att man inte ska ropa hej än. Tycker dock det är jobbigt att hålla det hemligt, att försöka dölja magen.... känns som alla tittar, men ingen vågar fråga. Och så längtar jag ju otroligt mkt efter att få berätta för hela vääääärlden!!
  • Ananas
    Lady1986 skrev 2015-07-01 17:01:47 följande:

    Imorn har vi vårt vul. Som om det intee räckte med nervositet så krockade vi med bilen idag. Bilen framför tvärnitade och vi hann inte bromsa in tillräckligt, så det blev en kollision och vår bil är pajj framtill. Vi mår bra, men nu är jag ju djävulskt orolig för lilla livet där inne :(


    Vi krockade också, och då var jag mkt längre gången och jag kan så gott som lova att pyret inte skadades!

    Stort lycka till imorgon
  • Ananas
    maka011 skrev 2015-06-30 10:24:46 följande:

    På vul idag fick vi se våran böna. 11-12 mm lång och med ett fint pickande hjärta. Är nu utskriven från carlanderska och väntar på att mvc ska ringa upp så jag kan bli inskriven där istället. Frågade om missfallsrisken. Hon sa att nu när vi sett hjärtslag och att hen följer växtkurvan så är det nästintill som att ha passerat v. 12. Fortfarande en liten risk, men betydligt mindre än innan. Har idag för första gången vågat smaka på orden "jag ska bli mamma". :)


    Grattis!!!! Så underbart! vad härligt att höra angående statistiken med missfall. Jag nosar fortfarande emellanåt. Särskilt när jag tycker att jag mår lite för bra  
  • Ananas
    Cyanea skrev 2015-07-05 11:33:11 följande:

    Hej tjejer!! 

    Igår gick jag över i v. 11 (10+0) :) Nu sitter jag och grubblar över hur vi ska sköta berättandet. Än så länge vågar jag inte ta minsta lilla för givet, jag är livrädd för missfall trots att allt såg perfekt ut i onsdags.

    Så, några funderingar... 

    1. När tycker ni att man kan tro på att det kommer gå vägen? Efter lyckat VUL/UL, efter vecka 12 eller ännu senare? 

    2. När tror ni att ni kommer berätta, eller har ni redan gjort det? Och då menar jag inte bara de närmaste, utan "för hela världen"? 

    Hoppas ni har en underbar söndag där ute! <3 


    Jag kommer slappna av (eller försöka iaf) efter KUB och UL som är om 1 vecka, alltså ca i vecka 13. Det är svårt att dölja magen nu så det går liksom inte att vänta längre. Tror att många redan anar, men inte vågat fråga. Mina närmaste vet och mina föräldrar. Mina svärföräldrar ser jag fram emot att berätta för!

    Vi har haft en superunderbar helg med smak av semester, fast vi får snällt jobba en vecka till innan vi har 5 veckors ledighet framför oss  
    Hoppas din helg varit lyckad också! 
  • Ananas

    Vi var på stranden idag och jag såg fram emot att bada, men självklart träffade vi några bekanta så jag fick snällt sitta påklädd på stranden istället... haha. Magen går inte att dölja längre!!

    Har börjat noja lite över att få dåliga resultat på KUB... Usch, jag vet verkligen inte hur vi ska gå vidare om vi får dåliga resultat.... är det några andra som ska göra KUB och hur resonerar nu? Hoppas resultatet blir långt ifrån riskzon att jag slipper fundera ö.h.t. 

  • Ananas
    Helendi skrev 2015-07-05 18:16:16 följande:

    Ananas - vi fick inte strålande siffror på Kub förra gången (typ 1: 350) och jag kunde inte riktigt släppa det under graviditeten. Denna gång gjorde vi Nipt, dyrt som faan men jag ville verkligen inte göra fostervattentestet (med medföljande missfallsrisk) om det visade sig bli dåliga siffror igen.

    Du bör veta att merparten av de som måste gå vidare är friska barn. Det är viktigare att nackspalten inte är stor, blodproven kan ställa till det i uträkningen. Troligtvis var det så med vårt första barn.


    Tack för ditt svar!


    Kan man göra Nipt när som under graviditeten? Vart gjorde du det och vad fick ni betala? Jag kan tänka mig att gå vidare med det om KUB visar på bred nackspalt, istället för fvp om det är möjligt då.  

Svar på tråden Vi som äntligen är gravida efter IVF i April/Maj 2015