• Ananas

    Vi som äntligen är gravida efter IVF i April/Maj 2015

    Tömda järndepåer så dags att börja äta järntabletter. Inte konstigt jag varit så fruktansvärt trött! Idag går jag in i vecka 13 ????

  • Ananas

    Lyckat resultat på KUB idag! Fick nytt BF till 19 januari. Var verkligen fantastiskt att få se den lille leva rövare där inne i magen. <3

    Berättade för sonen som är 3 år, att han ska bli storebror & få en bebis. Då var hans första kommentar: "Men.... dom skriker!". haha!

  • Ananas
    Helendi skrev 2015-07-14 22:10:50 följande:

    Stort grattis till lyckat kub Ananas!

    Hur kommer det sig att de ändrade bf för dig? Man vet ju exakt när befruktningen gjordes iom ivf. Vår lilla mättes till 2 dagar större än beräknad bf men det datumet står kvar för oss.


    Tack!

    De räknar helt enkelt olika. Kliniken ville sätta insättningen till 2+0. Jag anser att det borde vara 2+5 eftersom embryot var odlat i 5 dagar. Min barnmorska var osäker så tog något mittemellan och barnmorskan som gjorde KUB idag gick helt på min linje och det stämde också överens med storleken. Vet ni hur de har räknat för er?
  • Ananas
    helnil_ skrev 2015-07-14 22:36:14 följande:

    Jag håller med om hur du räknar ananas! Man bör räkna 2+0 från äggplocket! Det har jag räknat på och mvc gick på min linje när jag var där. Har också läst om andra ivf kliniker som räknar så. Hur min räknar har jag ingen aning om då läkaren är förvirrad och hade två dagar mindre än min uträkning. Fick heller inget bra svar när jag frågade (som sagt, förvirrad. Jag kommer köra på min linje tills dom säger något annat på RUL :)


    Det märks att det är lite förvirrande med IVF-graviditeter. Vi gjorde ju FET och barnmorskan som gjorde KUB igår frågade om den var från ICSI eller en vanlig IVF. De gjorde hälften på mina ägg så vilka just som vi fick till frysen och vilken jag fick insatt nu har jag ingen aning om. Många svåra frågor Men det visade sig att risken blev låg med både och. 

    Du gör helt rätt i att köra på din linje. Jag kommer hålla fast vid den 19/1, jag också
  • Ananas
    Cicci78 skrev 2015-07-15 07:34:55 följande:

    Åh, vad skönt att kub-testet gick bra Ananas!! Grattis!! Vi ska göra kub-test den 30/7 (nervöst). Har lite dubbla känslor inför det (vi kan ju hamna i ett läge där vi ställs inför ett extremt tufft beslut) men känner samtidigt att jag vill ha all information jag kan få. Vår barnmorska ville att vi skulle diskutera igenom hur vi kommer att ställa oss till ett negativt besked (hög risk). Vi pratar mkt om det men det känns jättesvårt att ta beslut om att göra si eller så och om vi vill göra fostervattenprov och vart vår gräns går för när vi vill göra ett ev. fostervattenprov... Det är ju vårt beslut och ta och det känns såklart bra att ha diskuterat detta nu innan men bestämma oss, det vete sjutton om vi kommer att kunna göra. Med tanke på min ålder så vet jag ju att riskerna per automatik är högre... men vad är hög risk/låg risk för min ålder... hmm, får bli att googla lite idag.

    Hur tänkte ni Ananas inför ert kub-test?


    Jadu, vi försökte komma fram till något vettigt innan KUB, men det gjorde vi inte. Vi kände att vi fick ta det där och då. Nu fick vi ju, tack och lov, låg risk så vi behövde aldrig fundera mer. Dock funderar jag fortfarande lite på resultatet. Vi fick ingen sannolikhet som många får, och jag vet heller inte hur nackspalten såg ut. Jag önskar jag hade frågat lite mer för att känna mig mer lugn. Men allt såg ju bra ut och risken blev låg, så jag ska försöka att inte fundera så mkt & lita på vad bm sa. Jag tror inte du behöver oroa dig heller Cissi78! 
  • Ananas

    I mitt län blir alla erbjudna KUB oavsett ålder.

    Jag tror tyvärr inte att man kan vara helt säker på att allt står rätt till bara för att man inte har smärtor eller blöder. Men hur många UL du än gör så är det ju bara en ögonblicksbild, något kan ju hända strax efteråt. Försök våga tro på att allt ska gå bra, då mår man så mkt bättre! Jag har äntligen börjat släppa lite på oron. Men visst kommer det och går ???? kram till er alla kämpar!

  • Ananas

    Hej på er!
    Har varit i sommarstugan nu i en vecka och inte haft tillgång till dator, men nu har jag läst ikapp. Jag har börjat må något bättre. Inte lika illamående och inte lika trött. Dock tycker jag att jag är lite mer illamående idag igen så det går väl upp och ner. Är i vecka 15 nu!

    Magen växer så det knakar. Kan försöka lägga upp en bild sen. Otroligt skönt med semester!!!

    Blivande storebror säger så roliga saker hela tiden. Han vill inte ha en lillasyster eller lillebror, utan en storasyster. Blir vansinnig när vi säger att det inte går och att det kommer bli en lillasyster eller lillebror. Och häromdagen skulle han titta genom naveln med ficklampa på bebisen. Han säger lite titt som tätt att när tomten har kommit så kommer bebisen. Ska bli så kul att se dem tillsammans sen!! <3

  • Ananas

    Här kommer en bild på min gigantiska mage Den har verkligen växt till sig bara senaste veckan. 

    Svärmor är klumpig och kommenterade hur stor den var igår. Kan inte låta bli att bli sårad och irriterad. Grrr! 

Svar på tråden Vi som äntligen är gravida efter IVF i April/Maj 2015