• Lee***

    Avsaknad av spermier

    NZZZZ skrev 2017-03-14 21:25:35 följande:

    Hej.

    Hur har det gått för alla här inne? Jag är i samma sits som många. Har en man vars spermier är omogna, visste detta dock från dag ett men blev kär samma sekund som jag såg honom så vi ska bilda familj genom donerade spermier. Han har dock blivit utredd i annat landsting och när jag kontaktade Sahlgrenska ville dem utreda honom på nytt, det var tydligen vanligt även om man blivit utredd innan (ett par år sedan). På fredag får vi svar på hans spermaprov, har inga större förväntningar på att något hänt eller att han plötsligt blivit fertil även om det hade varit det bästa som kunde hända mig... Ngn som blivit utredd mer än en gång? Eller vill följas åt? Har aldrig varit orolig över att inte få barn förrän jag träffade min man som berättade om hans problem. Är det vanligt? Och till mig som drömmer om en stor familj, kan jag fortfarande få det trots att jag väljer denna väg? Hade blivit så glad om någon ville dela tankar :) kram till alla! Förhållanden som överlever sånt här ska man hålla hårt i!!


    Har din man gjort pesa/tesa? Min sambo hittades det heller inga spermier. Så vi gjorde pesa/tesa på ivf nordic i Göteborg, hittade mycket så vi kunde frysa ner 6 strån, 1 strån behövs till en ivf behandling
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-03-14 21:40:24 följande:

    Vad är skillnaden på pesa/tesa? Han har iaf genomgått ett sådant ingrepp där man går in i testikel, hittades inget där. Tror det är helt kört för min man om inte forskningen går framåt och man kommer på ett sätt för omogna spermier att blomstra, för cellerna finns men de blir aldrig mogna. Det kan väl inte plötsligt förändras sådär väl?


    Tesa-testikel pesa bitestikeln. På min sambo hittades först inga spermier på ena testikeln , den andra hittades men däremot hittades massor i ena bitestikeln så de gick inte över till den andra.

    Så hör om han gjorde både pesa och tesa eller bara tesa.
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-03-14 22:03:00 följande:

    Han hade bara gjort TESA! Var det i pesa ni hittade spermier?


    Microtesa vet jag inget om.

    tesa-hittades i ena testikeln. Pesa-gjorde endast ingrepp i en då de hittades väldigt mycket .

    Spermier kan fastna i bitestikeln o inte komma ut i testikeln. Jag har ingen expert på området. På de privata klinikerna så får man tid väldigt fort. Kostar en del men inte då farligt. Vi betalde 1200 inskrivning o 6000 kr för ingreppet o 1000 kr för frysning av spermier, detta var hösten 2015 så de har höjt lite.
  • Lee***
    mooonwalker skrev 2017-03-14 21:54:57 följande:

    Gjorde ni pesa/tesa flera gånger eller hittade de inga i hans utlösning? Gjorde ni det privat i Gbg?

    Just nu väntar vi på vad vårt landsting ska rekommendera för oss. Tydligen har de precis börjat med micro-tese här i sthlm. Men jag vet inte om vi ska chansa och bekosta det själva för att göra de i Gbg där de verkar mer erfarna...


    Vi gjorde pesa /tesa en gång privat i Gbg.
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-03-14 21:56:02 följande:

    Okej. Vill tro läkaren sade att de hade gjort allt för alternativen de fick (han och exet) var donation eller adoption så då bör de ha gjort båda känner jag. Men ska absolut kolla. Har du blivit inseminerad ännu?


    Har gjort ivf, 3 st. Första togs sig inte, andra MA i vecka 11 o nu är vi gravida i vecka 28.
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-03-14 22:18:55 följande:

    Okej. Kan då i all värld inte förstå varför det inte utfördes en PESA om så är fallet att de kan fastna där. Hur kommer det sig att ni gjorde det privat?


    Som sagt är ingen expert min sambo som sa att spermier kunde fastna i bitestikeln. Men som sagt väldigt konstigt att de inte gick in i bitestikeln på din man. Kan ju vara att de gick in i bitistikeln på min sambo för att han hade spermier i ena testikeln..

    Känner mer förtroende för privat än landstinget sedan att man kan få svar snabbt. Vi fick en tid efter 2 veckor o svaret fick vi omgående.
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-03-14 22:25:44 följande:

    Stort grattis!!! :) Har behandlingarna varit påfrestande för er relation-oro kring att det kanske ej blir barn osv?


    Tack:)

    Nja, inte direkt har nog varit tvärtom. Men tror det är viktigt att man pratar mycket , jag har mer behov att prata än min sambo, men han lyssnar alltid o funnits där.

    Sedan hade vi även alternativet om det inte skulle finnas några spermier så var vi öppna för spermiedonator.

    Men det har varit tufft det kan man inte säga ngt annat om. Är påfrestande med ivf behandlingar som inte går vägen.

    Ibland har jag svårt att njuta av denna graviditeten för jag är rädd att det skall hända ngt,
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-03-14 22:52:47 följande:

    Förstår det. Hoppas du får njuta snart!! Har du tips på hur jag (som är så himla rädd att aldrig få barn) kan tänka?


    Tyvärr så finns det inga bra tips att ge:/.

    Har de gjort en utredning på dig?

    Såg att ni kan tänka er donerade spermier o då finns det stora chanser att ni får ert barn.
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-03-16 09:34:32 följande:

    Nej för jag var inte med i den utredningen. Den gjordes ihop med hans fd. Nu däremot kommer jag testa allt som går för att känna att jag är delaktig och få ett andra utlåtande från läkare.

    Om det mot alla odds ej finns ngt tar vi nästa steg som är donation. Kämpigt det med, mestadels för att vi har en annan kulturell bakgrund där man skaffar barn biologiskt. Mitt i allt detta ska jag med andra ord behöva slåss med folk som inte tkr vi bör ta emot donation.


    Kan förstå att det är riktigt jobbigt, var i samma sits som du för 1,5 år sedan innan vi gjorde ingrepp o utredning.

    Jobbigt att inte har stöttning o folk/familj som motarbetar en.

    Om ni har råd tycker jag att ni skall ta kontakt med en privat klinik för att få snabbt svar om ni kan få biologiska barn eller inte, värt varenda krona.

    Vet inte vad du bor men vi gjorde utredningen på kvinnokliniken i Göteborg , gratis, fick en snabb tid till dem. Sedan privat på ivf kliniken
Svar på tråden Avsaknad av spermier