• 999

    Avsaknad av spermier

    NZZZZ skrev 2017-05-04 09:02:24 följande:

    Håller med helt!! Kul att se dig här, hur går det för dig? Vi är några som kapat din tråd, förlåt för det :)


    Det får ni gärna göra. Sedan jag startade tråden så har vi gjort en biopsi utan resultat. Noll spermier funna. Vi valde då att på egen bekostnad vända oss till Carlanderska för mikrotese och IVF. Äggplocket gick bra med många många ägg, men inga spermier hittades då heller, trots många timmars letande. Nu har vi ställt oss i kö för ID och jag arbetar för att acceptera det, men jag är inte där ännu. Har fått kallelse till äggledarspolning men jag har inte tagit tag i det. Men ska nog kanske göra det efter nästa menstruation (det ska göras några dagar efter mens). Så just nu står det ganska still. Vi kommer inte framåt förrän jag lär mig att acceptera att livet inte blev som tänkt men att det kan bli bra ändå. För två år sedan var det helt otänkbart men när man till slut inte har andra alternativ så måste man acceptera att det är så.
  • 999
    Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2017-05-02 14:51:53 följande:

    Hej!

    Jag har läst tillbaka sedan trådens start och verkar hittat rätt för att ställa lite frågor :)

    Jag har låg äggreserv och min man har efter prov påvisad dåliga spermier, eller rättare sagt oanvändbara. Vi har därför efter mycket fram och tillbaka bestämt oss för donator men läkarna vill inte ge någon uppskattad siffra på min äggreserv, hur stor chansen är att vi ska bli gravida med mina ägh och jag vill inte göra ÄD. Någon som varit i samma sits och lyckats trots låg äggreserv?


    Jag hade också valt att ge IVF med egna ägg en chans eller två. Hade inte kunnat gå vidare med tanken "tänk om....". Du kan väl få hormoner eller medicinering för att försöka påverka äggreserven? Har inte läkarna föreslagit det?
  • 999
    Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2017-05-06 11:02:17 följande:

    Någon som har erfarenhet av Nordic IVF Göteborg eller Carlanderska? :)

    Vi ska gå privat då landstinget varken gett ett så bra intryck plus att väntetiderna är extremt långa.


    Vi har gjort mikrotese via Carlanderska. De är helt fantastiska. Även om vi fick dåliga besked så var hela upplevelsen väldigt bra ändå tack vare att de var så vänliga och professionella! Vi betalade det ur egen ficka då landstinget inte ville stå för det.
  • 999
    NZZZZ skrev 2017-05-16 19:32:49 följande:

    Hur går det? Tagit tag i spolningen?


    Nej inte än. Jag drar ut på det, jag vet inte varför... Förr eller senare måste jag ju göra det. Jag har ju massor med ägg i frysen, men jag vet inte om jag vill göra IVF. Då skulle jag slippa spolningen och att bli inseminerad, jag funderar på om det skulle kännas lättare om jag fick tillbaka ett befruktade ägg än att få ett rör uppkört i mig med en annan mens spermier?
  • 999
    NZZZZ skrev 2017-05-16 21:01:26 följande:

    Det är nog bara du som kan svara på det. Insemination är dock en skonsam behandling känner jag i jämförelse med ivf. Jag skulle bli lycklig om jag slapp ivf åtminstone!


    Men det värsta med ivf har jag ju redan genomgått. Nu skulle det i så fall bara återstå att tina upp mina ägg och befrukta dem.
  • 999
    NZZZZ skrev 2017-08-14 20:39:56 följande:

    Ni som blivit gravida po andra sätt än vanligt samlag... kommer man över den bittra känslan av att aldrig bli befruktad via samlag? Är det något man tänker på? Att sexet aldrig kommer leda till barn..?


    Ja jag tänker ofta så. Du är inte ENSAM.
  • 999
    Toritori skrev 2017-08-23 00:07:43 följande:

    Hej hej alla härliga och tappra! Jag är ny här. I juni fick vi tyvärr samma besked som så flertalet andra här på tråden, att min älskade sambos spermaprov visade 0 spermier i sädesvätskan. Väldigt jobbigt såklart. Han har nu gjort en första undersökning hos läkare och alla prover var normala förutom förhöjt FSH-värde som indikerar på att något är galet. Vi väntar nu på Micro-tese med en kötid på 4-7 månader i Stockholm. Dock har dem inte tänkt göra något äggplock på mig i samma veva, men när jag läser på förstår jag att det är bättre att frysa ett embryo än spermier (om de skulle hitta några). Vet någon här vad som är vanligast? Har ni andra som gjort micro-tese gjort äggplock samtidigt? Tack för ert stöd, det är skönt att prata med andra i samma situation. 


    Hej! Ledsen att höra att ni ska behöva gå igenom detta. Vi har gjort mikrotese på Carlanderska och då har jag fått göra IVF behandling och äggplock i samma veva. Tyvärr hittades inga spermier, så vi fick välja om vi ville frysa ner mina ägg till framtida försök med donator. Så nu ligger några ägg i frysen. Vi ska väl göra inseminationsförsök först, och om det inte funkar så blir det IVF med äggen som ligger i frysen.

    Ni som tillslut valt att gå vidare med donerade spermier, hur kände ni inför det, och hur känner ni nu när ni är gravida eller har fått barn?
  • 999
    mooonwalker skrev 2017-09-07 17:00:08 följande:

    Om de skulle hitta bra spermier tror jag de fryses ned, men eftersom spermierna de hittade vid den öppna testikelbiopsin var orörliga gick det inte att frysa ned dem då.

    Ja, jag ska göra äggutplocket samma dag. Min man är dock väldigt nervös inför sin operation. Förra operationen sövdes han för då var det en urolog som opererade och han sa att det var standard vid ett sådant ingrepp. Den här gången så är det inte urologerna som opererar. Nu kommer han ju i princip göra samma operation, fast de kommer använda ett mikroskåp så de kan välja ut de "bästa delarna", men den här gången ska han vara vaken. Han hade väldigt ont efter förra operationen, så jag tror att han är mer nervös den här gången än förra. Men jag börjar ju spraya den 13 september, så operationerna kommer inte bli förrän vecka 42. Vi har inte fått något exakt datum ännu. 


    Min man har gjorde både testikelbiopsi och mikrotese. Han fick lokalbedövning vid båda ingreppen, men inför mikrotesen fick han också morfin i armen, så han kunde säga till under ingreppet om han ville att de "fyllde på" med morfin. Han var såklart öm och svullen i några dagar och hade svårt att gå ordentligt, men det var inte farligare än så. Han fick smärtstillande för de första dagarna. Det kommer nog gå bra!
  • 999
    NZZZZ skrev 2017-09-06 18:51:47 följande:

    Vi ska få kallelse till vår läkare igen där vi ska diskutera vidare behandling. Pratade med läkaren som utförde TESAN igår om donationsbiten om oron kring chanserna att lyckas med donation. Han tyckte inte alls jag skulle vara orolig över den biten, trots att de verkar som jag inte har ÄL varje månad (mycket hög äggreserv). Men han pratade även om att de skulle bli mer vanligare med ivf än insemination också. Jag har ju funderat mycket på vad man ska köra igång med, vad som ger bäst chans. Är beredd att genomföra ivf om det innebär att processen mot ett barn går snabbare pga min ÄL. Men vi får se. Hoppas iallafall på att starta nästa år, tror inte vi hinner tidigare än så. Äter ju levaxin också för att minska på värden så det behöver stabiliseras :)


    Hur har det varit för er inför att fatta beslutet att gå vidare med donation? Var det ett enkelt beslut?
  • 999

    Hej tjejer! Ser att det har hänt en hel del här sedan sist jag skrev. Jag har gjort en äggledarspolning som såg bra ut, och imorgon sätter jag igång med ägglossningstest, vår plan är att göra första inseminationen nästa vecka när ägglossning inträffar :) 

    Ser att det varit en del diskussioner om mikro-tese och äggplock. Min man och jag gjorde mikro-tese på Carlanderska (de är helt underbara, bättre kompetens och bemötande får man leta länge efter). Vi bekostade det själva. Under IVF-behandlingen blev jag något överstimulerad (har stor äggreserv) så sista dagarna fick jag "surfa" och det var lite kritiskt, då vi inte visste om vi kunde gå vidare eftersom risken för överstimulering var stor, men efter samtal med läkaren kom vi fram till att risken var värd att ta, därav fick jag "surfa" sista tiden för att minska risken! Vid dagen för mikro-tese gjordes ett äggplock på mig som resulterade i över 20 ägg. Men inga spermier hittades så vi valde att frysa ner ett tiotal ägg för framtida IVF-försök med donerade spermier. Vi har dock valt att köra på insemination en eller två ggr innan vi använder mina frysta ägg. Jag vill hellre börja med insemination och spara äggen till framtiden, ifall det skulle behövas. 

    MariaC, jag ser att ni har gjort ett försök. Hur går det för er? Håller tummarna, hoppas att lyckan vänder snart för oss båda! Det har varit en lång och krokig väg för oss båda. 

Svar på tråden Avsaknad av spermier