• 999

    Avsaknad av spermier

    igår fick min man och jag besked på hans spermaprov, på vårt första utredningssamtal. Visade sig att det hittats 0 spermier i hans sädesvätska! Känns som att vi har hamnat i en mardröm som vi inte lyckas vakna upp ur... 
    Nu vill jag höra om det finns fler som fått det beskedet och vad som hände sen? Hur gick det? 

    Min man fick lämna blodprov igår för att se om orsaken är pga. kromosomfel eller hormoner samt så kände läkaren på hans pung och konstaterade att den är något mindre än "normalt". 

    Kan ni som varit eller är med om detta dela med er? Jag behöver känna att vi inte är ensamma i hela världen om detta! Även om jag såklart inte önskar någon denna mardröm! 

  • Svar på tråden Avsaknad av spermier
  • Tevira
    GoC skrev 2016-01-02 11:02:36 följande:

    I vårt landsting, Örebro, så har man rätt till fler barn det enda är att de första behandlingarna är lanstibgsfinansierade och vill man sedan fortsätta eller ha syskon så bekostar man detta själv. I örebro får vi antingen 3 ivf-försök eller byta ut dessa till 6 inseminationer. 1 ivf är alltså värt 2 inseminationer och det kan man dela upp hur man vill. Ex 2 inseminationer och 2 ivf.


    Jag var nog lite otydlig, med "hjälp" med ett barn menade jag att det är landstingsfinansierat :) Sen får man bekosta själv. Men jag tycker att det är fruktansvärt dåligt att man måste bekosta det själv om man vill skaffa fler barn..
  • lompan

    Jag tycker också det är galet dåligt att man bara får ett barn, eller ja man får ju bara några försök på sig! Alla kommer nog inte ha råd att skaffa barn som vill.

    När får ni svar på kromosomtestet? har ni fått tid?

  • Tevira

    Ja det är verkligen sjukt att det ska bli en kostnadsfråga. Det är ju inga små summor det kan handla om heller.. Vi ska bli kontaktade nu i början av januari för att få svar men vet inte något exakt datum.

  • Kajsakaj

    Hej alla!

    Hoppas att det är okej att jag hoppar in. Jag har letat efter en liknande tråd ett tag. Jag och min sambo har nyligen fått reda på att han har klinefelters syndrom. Vi har fått remiss för att försöka hämta ut spermier med nål, pesa eller tesa eller vad det nu heter. Vi ska också ha en telefontid med läkaren vi fick provsvaren från (reproduktionsmedicin) på tisdag nästa vecka. Har ni något gott råd? Något vi ska tänka på? Vet ni någon klinik som specialiserar sig på klinefelter? Och hur är det med frysta/färska spermier? Någon skillnad på kvalitet? Och så vill jag bara säga att jag blir så lycklig i all denna misär när jag ser så underbara och starka kvinnor som stöttar varandra i livets tuffaste delar. Kärlek till er alla

  • Tevira

    Hej Kajsakaj! :) blir nyfiken, om du vill berätta.. Hur fick ni reda på att han har det? Och vilka provsvar väntar ni på? Vi har inte kommit så långt i vår process så har inte några direkta råd kring dina frågor. Men har hört att det kan vara så att eventuella spermier inte kan frysas ner om kvaliteten inte är tillräckligt bra. Visst är det skönt i allt elände att det finns fler att prata med som går igenom liknande.

  • Kajsakaj

    Hej hej tevira!

    Jag och min sambo fick reda på diagnosen på ett lite annorlunda sätt än de flesta andra, alltså inte i samband med en fertilitetsutredning. Jag har i flera år (redan innan jag träffade min sambo) haft en känsla av att jag kommer ha svårt att få barn. Så efter ett år av oskyddat sex kände jag att vi borde kolla upp det. Det finns inget hos mig som indikerar att något inte står rätt till, så vi valde att börja med min sambo.

    Eftersom vi då inte hade "försökt" få barn aktivt fick vi hitta en annan lösning än vanlig utredning. Han ansökte om att få bli spermadonator och fick ta ett spermaprov inför det, sen fick vi hem ett brev där det stod att de inte hade hittat en enda spermie.

    Efter det fick han ta blodprover som visade på kromosomavvikelsen xxy. Det kan tilläggas att jag redan misstänkt denna diagnos pga vissa symtom som stämde.

    Nu har vi alltså bara fått ett brev där det står i princip: "hej du har klinefelters". Och vi väntar på kallelse för att undersöka om det finns spermier i testiklarna.

    Just nu väntar vi inte på några provsvar, men ska prata med läkaren på telefontiden och kolla om något annat såg konstigt ut. De tog massa blodprover på första besöket.

    Jag är inte särskilt nöjd med hur de har hanterat detta. Inget informationssamtal om sjukdomen är bokat och jag fick själv ringa och försöka ordna en telefontid.

    Hoppas du orkar läsa allt!

  • lompan

    Vilka tecken såg du som stämde in?

    Det var riktigt dåligt att ni inte fick någon info. Tappar mer å mer förtroendet för sjukvården

  • Kajsakaj

    Lite små testiklar, svårt att bygga muskler, nästan ingen skäggväxt, längre än andra i hans familj, lätt att lägga på sig fett på buken och höfterna, lite mer bröstvävnad än "normalt". Sen är det också vanligt för de med klinefelters att ha svårare med att läsa och skriva, min sambo har alltid trott att han har dyslexi. Så mycket stämde överens. Men självklart behöver inte dessa grejer bero på klinefelter! Så ingen börjar noja i onödan :)

  • lompan

    Min man är hårig som en apa, jag har alltid trott att hår betyder testosteron i mängder haha. Inget av tecknena på kleinfelters stämmer in på min man. Undra om han kan ha det ändå... Det får vi veta imorgon.....

  • Kajsakaj

    Troligen har han inte klinefelters om det inte finns några symtom :) jag håller tummarna för er

Svar på tråden Avsaknad av spermier