Inlägg från: Seven Costanza |Visa alla inlägg
  • Seven Costanza

    Hur får man ihop tiden på förskola/fritids?

    De flesta som kan ha korta dagar på förskola har ju antingen två föräldrar med flextid eller en förälder med flex och en som antingen börjar väldigt tidigt och slutar tidigt (typ 6-15 eller 7-16) eller börjar sent och slutar sent och att den ena lämnar och den andra hämtar.

    Jag t ex är lärare och gravid med första barnet. Jag har de flesta läsår minst två-tre dagar jag slutar tidigt (14-15) trots heltid och min man har flexibel arbetstid men jobbar mycket. Troligen kommer han lämna lite innan 9.00 och jag hämta när jag slutar - eventuellt att han hämtar de två dagar jag jobbar till 16.30 och sedan jobbar han igen det på kvällen efter läggning. Eller så väljer jag att jobba deltid för att ha färre förtroendetimmar för rättning och planering att behöva göra hemma, men just lämning och hämtning skulle funka trots att både jobbar heltid. Din man har ju lite mer extrema tider så då blir det ju svårare att pussla.

  • Seven Costanza

    Glömde nämna att en del har säkert mor- eller farföräldrar som hämtar barnen också. Mina svärföräldrar är pensionärer och eftersom de bor tio mil härifrån så lär de inte hämta på dagis, men däremot har de erbjudit sig att ta hand om barnet/barnen en dag per vecka då barnen alltså inte går på förskola alls. Vi får väl se om det blir så när det väl är dags för inskolning men det vore ju skönt att ha en dag per vecka där vi båda kan jobba sent och jobba ifatt lite .

Svar på tråden Hur får man ihop tiden på förskola/fritids?