Inlägg från: Snusovic |Visa alla inlägg
  • Snusovic

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Jag tycker att Sverige kan ta emot samtliga "flyktingar" i Europa. Det är ju det landet som tagit emot flest per capita så varför inte samla alla där istället för att ha dom överallt? Och en majoritet av svenskarna verkar ju vilja ha dom... Win-win?

  • Snusovic
    Gert skrev 2015-11-09 19:58:34 följande:

    Ska alla bo hos dig och betalar du deras mat?


    Jag bor inte i Sverige. Jag var så solidarisk att dom gott kunde få min plats där, var inte det snällt av mig?
  • Snusovic
    VictoriaJ02 skrev 2015-11-09 20:28:18 följande:

    Anar en viss ironi hos den du citerade..


    Nja, faktiskt inte så mycket. Sverige har redan gått åt helvete, ni har ingen realistisk chans att bli kvitt de samhällsparasiter ni tagit emot. Den mest logiska aspekten vore att se på detta som ett kontinentalt problem och isolera några få platser som är mest infesterade, då vore Sverige och UK högst på listan; stäng gränserna och gör stängda asylmottagningar av hela länderna.

    Jag bor i Bergen i Norge. Vi är en trevlig liten stad på drygt en kvarts miljon innevånare. Som sådan har vi tagit emot en del flyktingar över tid naturligtvis, en stor del av dessa är somalier (en del av stadsdelen Landås är i folkmun känt som "lille Somalia") och själv har jag en asylmottagning på andra sidan av min stadsdel (Åsane). Men dessa har jag inget problem med; vi har inte tagit emot fler än vi kunnat integrera, alla jag mött har lärt sig språket, är artiga och jobbar hårt eller studerar på högre nivå idag. Men de som kommer nu är dessvärre av ett helt annat virke, och då är frågan; ska vi låta de nya lycksökarna förpesta vår fina närmiljö och trampa på det lyckade integrationsarbetet vi genomfört när ni redan har så mycket problem i Sverige att ni inte hade märkt ett par hundra tusen till?
  • Snusovic

    Att tro att inte systemet kollapsar av detta är naivt. Hade det varit gratis hade jag gett fan; jag är en hyfsat stor man i övre delen av 30-åren, jag är inte direkt bekymrad över civila oroligheter, och jag har inga barn så jag fullkomligt struntar i om världen brinner den dagen jag är borta. Men kostnaden är ENORM! Skickar med en bild på framsidan av Finansavisen från några dagar sedan, det är vår motsvarighet av Dagens Näringsliv och således högst trovärdig. Märk väl att vi tar emot färre så långt och har lägre arbetslöshet än ni.

    postimg.org/image/6x2mc0y3t/

    Skulle inte förvåna mig om siffran i Sverige är uppemot 3000:-/månad. Räkna lite och se hur många sjukhusplatser ni kunnat få för dom pengarna...

  • Snusovic

    Liten fråga: en stor del av flyktingkrisen anses ha sin grund i Syrien. Hur många av er har kunskap om vad som har skett där och hur läget är just nu? Jag är lite nyfiken.

  • Snusovic
    Yellow Cross skrev 2015-11-13 17:01:30 följande:

    Jag följer utvecklingen i Syrien,dock så är Afghaner en relativ majoritet av alla som söker sig hit så det är uppenbarligen inte Syrien som vi främst ska oroa oss över.


    Då är det samma som här. Vi drunknar också i afghaner, men lik förbannat envisas media med att prata om Syrien. Jag följer också utvecklingen i Syrien helt sedan alAssad vände utvecklingen första gången, och har lärt mig mycket om folket i tillägg till situationen, och syrierna tycks inte vara dom som flyr särskilt lätt, vilket samsvarar gott med bilden jag fått här att det inte kommer så många.
  • Snusovic
    Yellow Cross skrev 2015-11-13 17:29:36 följande:

    .I vilket land befinner du dig i?


    Jag bor på den norska västkusten.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?