Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Lena1979 skrev 2019-10-06 18:57:22 följande:

    Var står det i FN-konventionen att en person som väljer att resa från Danmark till Sverige skulle vara flykting?


    Nu blir diskussionen så där löjlig igen. En syrisk flykting är fortfarande krigsflykting när den passerat Danmarks gräns. De Ungerska judar som Sverige tog emot efter 2:à världskriget och de människor som flydde till Sverige från den ungerska kommunistregimen -56 var också flyktingar trots att de passerat Danmarks gräns.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lena1979 skrev 2019-10-07 07:59:02 följande:

    Det där har Bill redan svarat på:

    "Nu blir diskussionen så där löjlig igen"


    Kan du svara på frågan om hu ser på de judar som tog sin flykt till Sverige efter andra världskriget eller de personer som flydde till Sverige från den Ungerska kommunistregimen -56. Var inte dessa att betrakta som flyktingar (eftersom de oftast tagit sig till Sverige genom att passera Danmark)?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lena1979 skrev 2019-10-07 08:28:37 följande:

    Nej, det vill jag inte svara på.

    Tråden handlar inte om något som hände för 50 eller 100 år sedan utan den handlar om dagens situation. 

    Du försöker bara flytta fokus till något helt annat eftersom du inser att jag har rätt i det mesta jag skriver och vare sig du eller någon annan klarar att bemöta det på ett vettigt sätt.


    Det är klart att du inte vill svara på frågan. Ett svar på min fråga skulle blottlägga bristen på logik i ditt resonemang alternativ avslöja att du inte betraktar offerten för nazism och kommunism som flydde till Sverige som flyktingar.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lena1979 skrev 2019-10-07 11:07:32 följande:

    Jag tar gärna den diskussionen i en annan tråd. Men av uppenbara skäl inte i den här tråden där ämnet är ett helt annat.

    Du vill försöka påstå att bristen på logik blottläggs i MITT resonemang, vad ska då 81% säga om logiken i DITT resonemang???


    Min kommentar är direkt kopplad till ditt inlägg. Om man anser att flyktingar som har passerat säkra gränser (tex den danska) ska förlora sin flyktingstatus så bör samma princip gälla de människor som flydde från den Ungerska kommunistdiktaturen eller de ungerska judar som flydde

    till Sverige efter andra världskrigets slut (eftersom dessa flyktingar också passerade säkra gränser).
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kverulant67 skrev 2019-10-07 11:53:05 följande:

    Det personer du nämner ville lära sej svenska fort samt kom i jobb ganska omgående. Så det var inga problem med dessa,inte som idag då kommunerna går på knäna pga en så stor del som inte gör något.


    Snacka om att uttala sig generellt och fördomsfullt. Tillgången på jobb var större på 40 och 50 talet. Att arbetsmarknaden är mer kärv idag förändrar inte dagens flyktingars flyktingstatus.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-10-08 11:16:53 följande:
    januari - september 2019:

    13212 beviljade uppehålstillstånd för asyl

    22961 beviljade uppehållstillstånd för anknytning

    https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Beviljade-uppehallstillstand-oversikter.html

    En oklar del av de 33800 beviljade uppehållstillstånden för "arbete" lär också vara av den typ där man fuskar med anställningsbevis för att kunna ta in folk i Sverige.

    På årsbasis lär det handla om mellan 40000-60000 uppehållstillstånd till folk som vi vet är de som är svårast att integrera i samhället.

    Vi pratar om ett nytt Skövde med folk som i princip är bidragsberoende från dag 1. 

    I siffran för anknytningsärenden ingår anhöriga till arbetskraftsinvandrare och studenter. 


    Förra året så var anknytningsärendena uppdelade enligt följande: 
    * Anhöriga till flyktingar 37%
    * Barn födda i Sverige till föräldrar med PUT för  21% 
    * Anhöriga till arbetskraftsinvandrare 42%


     


    Av den  totala invandringen i fjol så stod invandring som kan kopplas till arbete eller studier för drygt 60 % av den totala invandringen. 

    Är det inte symtomatiskt att moderaterna vill sätta ett tak på den mindre gruppen asylsökande som flyr till Sverige från krig och förföljelse men skiter i gruppen arbetskraftsinvandrare som utnyttjas och som i vissa fall tvingas leva på inkomster på 12 kronor i timmen?


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-10-08 12:01:13 följande:
    För att inte tala om detta:

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=493&artikel=7292375

    Fusk med arbetstillstånd.

    "Det är myndigheten Migrationsverket som misstänker att vissa assistansföretag säljer dessa papper till utlänningar för att tjäna pengar."
    Bra att du är kritisk till M och KDs naiva politik på området.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-10-12 00:25:29 följande:

    Gud, giv oss styrka!

    "Ensamkommande barn" kan kvittera ut efterlevandepension från föräldrar som påstås ha dött i hemlandet, utan att i praktiken ens behöva bevisa något dödsfall. Man bara fyller i en blankett och lovar på heder och samvete

    Gratis pengar för alla som bara tar sig hit och söker. Det handlar om hundratals miljoner i utbetalade pensioner under de senaste åren.

    Rebecca Uwell och Jan Ericson avslöjar:


    Rebecca Uvell? Det var ju hon som publicerade "autentiska" bilder från ett sovjetiskt gulagläger där bilderna senare visade sig komma från filmen Muppets Most Wanted med grodan Kermit i huvudrollen..


    Om du tittar närmare på de siffror som Rebecca Uvell redovisar så var statens kostnader för utbetalningarna av efterlevandepension till samtliga barn som är födda utanför Sverige (här ingår även barn till danskar, finnar, norrmän, polacker osv)  ca 62 miljoner kronor högre år 2018 än år 2014.  Jämfört med 2009 är ökningen ca 96 miljoner kronor.


    Du pratar om gratis pengar för ensamkommande men pensionen betalas inte ut till barnet utan till vårdnadshavaren (när en sådan saknas tex när det gäller ensamkommande går ersättningen till den särskilt förordnade vårdnadshavaren). Som Padirac konstaterar så minskas bidrag från exempelvis kommuner och försäkringskassan med samma belopp ett barn får i efterlevandepension. Att prata om gratis pengar är således en vilseledande beskrivning. 


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-10-12 11:52:01 följande:

    PM Nilsson var inne på detta redan 2015, även om han aldrig tog fram siffrorna på det sätt som gjorts nu:

    https://www.di.se/opinion/grymt-bedrageri-att-locka-ensamkommande/

    Åren fram till hösten 2015 kunde man resa till Sverige och vara helt säker på att få permanent uppehållstillstånd om man uppgav att man var under 18 och utan föräldrar. Man behövde inte visa några papper eller identitetsbevis. Ingen kontrollerade åldern. Man fick plats på kommun-Sveriges dyraste boendeform, erbjöds plats i gymnasiet och kunde kvittera ut en hygglig dagpenning. Om man uppgav att en eller båda föräldrarna var avlidna kunde man dessutom få ut en retroaktiv efterlevandepension på 50 000 kronor.

    Vi skattebetalare kan bara hoppas att det snabbt kommer till ett stopp för detta i och med att Jan Ericson (M), som fått siffrorna via RUT, säger att han skall ta upp det i riksdagen.


    PM Nilssons uppgift är fel.

    Har föräldern aldrig arbetat eller bott i Sverige  kan barnet inte få annat än efterlevandestöd 
    och när efterlevandestöd betalas ut så minskas andra bidrag med motsvarande belopp. Retroaktiva ersättning betalas bara ut för tidsperioder då den sökande befunnits sig i Sverige. Retroaktiv errsättning minskas med andra ersättningar som den sökande erhållit från försäkringskasdsan eller kommunen.

    PM Nilsson, Rebecca Uwell och Jan Ericson vilseleder när de lyfter fram efterlevandestöd som stor intäkt för den sökande/stor kostnad för samhället utan att nämna att andra ersättningar samtidigt minskar när sådan ersättning betalas ut.


    Jag skulle tro att anledningen till att moderaterna inte brydde sig om utbetalningar av efterlevandestöd  under de åtta år som de  tillsammans med KD och övriga allianspartier regerade Sverige är att utbetalningar av efterlevandestöd  har liten påverkan på samhällets sammanlagda kostnad för transfereringar.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Padirac skrev 2019-10-12 12:48:19 följande:
    vidare skrivs det på migrationsinfo

    "När det gäller retroaktiv ersättning gäller följande: Ersättning betalas endast ut från den dagen barnet fått uppehållstillstånd. Föräldern kan ansöka om ersättning från Pensionsmyndigheten först när uppehållstillståndet beviljats och barnet och föräldern har fått sina personnummer. Detta tar i dagsläget mellan 9 och 19 månader.1 För ensamkommande barn tar det ännu längre tid eftersom dessa barn måste tilldelas en särskild förordnad vårdnadshavare innan ansökan om förmåner kan påbörjas. Handläggningstiden för att tilldela särskild förordnad vårdnadshavare till ensamkommande barn varierar från kommun till kommun. Förut kunde efterlevandestöd betalas ut upp till två år retroaktivt. Efter en lagändring 2018 har detta nu begränsats till högst sex månader före ansökningsmånaden.2  Efterlevandestöd för personer under 18 år betalas alltid ut till den särskilt förordnade vårdnadshavaren.3"

    Tack Padirac för  har uppdatering om vad som gäller idag.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?