Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    att den välfärd som byggts upp nu äts upp av andra

  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-08-09 11:04:14 följande:

    Jag tror att Socialdemokraterna gläds åt de mycket positiva resultaten i statens budget. Det är pengar som i framtiden kan användas till att förbättra Sveriges välfärd.  


    Du tror att det är därför politikerna just nu svettas över att få det att gå ihop? är det därför de pratar om akut behov av "enkla jobb" (eftersom majoriteten av de som migrerat hit är lågutbildade)? Tror du verkligen att det ser lika ljust ut (enligt DN är konjunkturen på väg ner nu) när de som migrerade hit i höstas dvs ungefär lika många människor som det bor i Linköping, syns i arbetslöshetsstatistiken och börjar få sina socialbidrag? I flera kommuner går nu lägenheter i första hand till nyanlända. Andra kan ha köat åratal, det hjälps inte. I Malmö trissar kommunen upp priset på bostadsrätter nu när de köper allt de kommer åt.
  • K Kalle
    JTA skrev 2016-08-25 12:49:25 följande:
    Enbart kostnaden för de 35 000 ensamkommande minderåriga som kom 2015 är jämförbar med hela UNHCRs behov och utfall. 35 000 till allra största delen friska och starka unga män utan särskilt skyddsbehov, kontra UNHCRs hela verksamhet som når 10-15 miljoner människor i verklig nöd. Det finns ingen som helst moral i den flyktingpolitik som Sverige förde fram till 24 november 2015.
    Nej, totalt omoraliskt!!! Det är dessutom de starkaste som klarar att ta sig hit. De med mest skyddsbehov blir kvar och får sämre hjälp eftersom vi måste skära ner på biståndet.
  • K Kalle

    Rekordmånga asylsökanden tar tillbaka sin ansökan nu. Det är alltså värre att sitta i ett tryggt och säkert land och vänta än att åka tillbaka. Eller?

  • K Kalle
    Flash Gordon skrev 2016-08-26 17:33:54 följande:
    Någonting gick jättefel när hela etablisemanget tvärlåste sig, av ren tjurighet, vid "öppna era hjärtan" under alldeles för lång tid.

    Till idag ingens glädje tog man emot mängder av folk som kom från Tyskland och Danmark ... bara för att.

    Tänk om man hade agerat i stid istället. Då hade Sverige haft mer resurser att hjälpa fler idag.

    Och än idag fortsätter man att lägga mer resurser än nödvändigt på denna invandring. Bara för att man inte vill ta obekväma beslut.

    Hellre kör man samhällets övriga funktioner i botten.

    Totalt vansinne.
    Ja, vi skulle inte ha tagit emot en enda som kom från Danmark och Tyskland. Det var ju inte krig där och inte är det fattiga länder heller!
  • K Kalle
    Ulltand skrev 2016-08-26 20:36:57 följande:
    Tyvärr sant. Och på grund av andra dumma beslut får vi hit en mängder av människor utan asylskäl. Ja har full förståelse för att många av dessa söker sin framtid i andra länder som Sverige men det är beklämmande att de kommer hit, hamnar i en flerårig kö för att sedan utvisas.
    Och dessutom försvårar dessa människor för de som verkligen har asylskäl. Kön blir ju längre även för dem och deras start i Sverige blir sämre än den hade behövt bli.
  • K Kalle
    Nollan14 skrev 2016-08-29 13:36:27 följande:

    Noll. Det är nog nu. Vi har tagit emot alldeles för många som det är. Vi borde låta dom vi redan har här nu - och som vi inte kan förmå åka tillbaka - sjunka in i den svenska befolkningen först. Glömma bort sina gamla seder och sin gamla religion, börja se våra lagar och värderingar som självklara. Det tar minst hundra år eftersom dom är så många och har tillåtits att bosätta sig i sina egna enklaver.


    Det måste vara noll ganska många år framöver. Redan nu är det problem i skolorna och inom vården för att inte tala om att bostadsbristen plötsligt blev än mer skriande med 170 000 nya invånare på bara några månbader. Så snabbt hinner man inte bygga så många bostäder.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2016-09-25 18:05:21 följande:
    Det är bristen på framförsikt som skapar problemen och medför stora kostnader och svåra konsekvenser för samhället.
    Tyvärr något som många politiker har gemensamt.
  • K Kalle
    Kung Markatta skrev 2016-09-26 11:55:04 följande:

    Här kommer en kort sammanfattning av MSB:s lägesbild vecka 45 respektive vecka 48:

    Situationen är ansträngd framförallt när det gäller boendelösningar för asylsökande. Flera länsstyrelser och kommuner har svårt att ordna vård, skola och omsorg åt alla. Även förmågan att ta hand om ensamkommande barn är starkt utmanad.

    och

    Det stora antalet asylsökande som redan anlänt till Sverige innebär att samhällsviktiga verksamheter behöver skala upp sin kapacitet.

    * Boendesituationen är fortfarande kritisk. Migrationsverket kan inte garantera tak över huvudet för asylsökande.

    * Samhällets förmåga att ta emot ensamkommande barn är fortsatt starkt utmanad.

    * I de flesta län råder personalbrist inom skola och barnomsorg. Det råder även brist på lokaler.

    * Trots ökade resurser upplever flera verksamheter inom hälso- och sjukvården en ökad belastning.


    Bra att inte glömma detta!!!
  • K Kalle

    Idag kan man läsa om extremt långa handläggningstider hos Migrationsverket. Inte konstigt med tanke på hur många som kom förra hösten. Detta drabbar alla, både de som kommit hit av ekonomiska skäl, de som flyr oroshärdar och de som är flyktingar enligt FN:s definition. Det hade varit bättre om några stannat i Danmark, Frankrike mfl länder.

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?