Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Flash Gordon skrev 2016-12-14 22:00:00 följande:
    Den fria viljan. EBO, kallas det.

    Då, när det var rimliga volymer invandrare varje år, fanns det ett tvingande system för de som kom.

    Jag hade gärna sett att det var kvar så man kunde tvnga ut folk till glesbyggskommuner. Men amn värderade deras egna önskemål högre och införde EBO. Varpå de självmant tränger ihop sig i lagnheter hos sina landsmän.

    Ska vi på något sätt tycka synd om Södertälje kommun för att de har många invnandrare och därför får fler?
    Precis. EBO gör att Malmö, Södertälje får ta emot orimligt många eftersom de nyanlända helst vill bo där. EBO leder till trångboddhet och segregation. Detta eftersom man flyttar till områden där landsmän redan bor och därför att man ofta hellre bor två familjer i en etta än att bo på asylboende eller nån annanstans. Man tänker väl att när man får uppehållstillstånd skaffar man eget boende, men det går ju inte i Malmö t.ex. på grund av extrem brist på bostäder.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2016-12-14 22:36:26 följande:
    Jag anser att det är fult och fegt att lägga över ansvar och konsekvenser på andra som man egentligen tagit på sig genom den politik man fört.
    Ja, det är lätt för politikerna, som sitter i sina trygga villaområden. Skyffla över problemen på oss andra och blunda!
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-12-14 23:01:18 följande:
    Då? EBO lagen infördes för 22 år sedan av en moderatledd regering. Det är en helt orimlig situation att rika moderatkommuner som Täby, Ekerö och Nacka ska säga nej till att ta emot nyanlända vilket leder till att de nyanlända med stöd av EBO lagen flyttar till fattigare och mer socialt utsatta kommuner som Södertälje och Malmö.
    Malmö säger också desperat hjälp och vägrar ta emot fler. De klarar det inte. Men har de fått gehör? Nej knappast.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-12-15 10:14:19 följande:
    Men det är ju du som vill skyffla över problemen på andra, det säger du ju gång på gång i dina inlägg.

    Jag vill som de flesta andra av oss, se att vi alla i Sverige, från gräsrötterna till de som sitter med makt, gör vår del för att hantera ett gemensamt problem.
    Nej, det vill jag inte. Jag vill att de som vill att Sverige ska ta emot mest andel invandrare per capita än resten av Europa tar sitt ansvar och tar hand om dem. Låt en del bo i Sagerska palatsen (kan ju knappast vara ett säkerhetsproblem) och hemma hos riksdagspolitikerna. Ännu bättrre: politikerna kan skänka sina bostäder och själva bo i baracker eller på vandrarhem.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-12-15 10:14:19 följande:
    l för att hantera ett gemensamt problem.
    Vilka är orsaken till problemet? Senfärdiga politiker är svaret. Politiker som dessutom lockat hit migranter utan asylskäl med sin förda politik. En del av de som lockats resa hit har dött på vägen. Andra har kommit fram för att märka att de, efter lååååång väntan, ju faktiskt inte anses ha asylskäl.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-12-15 08:23:29 följande:
    Nu är det så att inga nyanlända har fördelats till Södertälje år 2016. Det beror på att anvisningslagen exempelvis tar hänsyn till arbetsmarknad, andel invandrare i kommunen, och annat mottagande (exempelvis EBO).

    Därför är det mycket ohederligt av den moderat som har skrivit inlägget att få det att låta som att Södertälje inte har tagit sitt ansvar. Södertälje är i år, i likhet med tidigare år, en av de kommuner i Sverige som tar emot flest nyanlända och Södertälje tar i år ensamt emot fler nyanlända än vad Täby, Nacka och Ekerö gör tillsammans.
    Ja, det kan tyckas ohederligt. fast man kan ju samtidigt förstå att de inte vill hamna i samma rävsax som Södertälje, Malmö och liknande kommuner. Det är i de kommuner där man tagit emot flest flyktingar/anhöriga som har flest problem - och det vill de ju inte få i sina kommuner.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-12-15 11:52:48 följande:
    Och vi behöver mer invandring under långt tid framåt, så det du kallar problem det kallar jag en nödvändighet, för att än en gång inte hamna i brant utförsbacke vad gäller demografin.
    Det är bara synd att vi fick en topp som skapade problem, men inga större problem som inte är hanterbara, så dom kan vi snabbt lösa.
    Detta kan endast lösas med arbetskraftsinvandring. En väldigt stor del av de som har kommit hit har alldeles för låg utbildning (och därför pratar man om att det måste skapas fler enkla jobb).
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-12-15 10:56:42 följande:
    Täby, Nacka och Ekerö kommer emellertid inte att hamna i samma situation som Södertälje eller Malmö bara för att man tar emot ett hundratal nyanlända. Däremot kommer Nacka, Täby och Ekerö försvåra situationen i bl.a Södertälje och Malmö genom att inte ta ansvar.
    De är kanske oroliga för att detta är början på slutet när de ser skräckexempel från andra kommuner.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-12-15 11:14:32 följande:
    Det är bara moderatledda kommuner som har sagt nej.
    Tja, deras partiledning har också varit för en mer restriktiv migrationspolitik. S-kommunerna får väl ta hand om det som den s-styrda regeringen beslutar.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-12-15 20:14:43 följande:
    Glöm det, det kommer att kosta för mycket + att det inte finns nån arbetskraft att hämta hit, det borde du veta då svenska företag jagat arbetskraft under en tid, men ändå inte hittat det dom söker.
    Till det kommer, att snart sagt alla länder i väst jagar arbetskraft, så länderna kommer inte att tillåta att något annat land dränerar dom på arbetskraft.
    Så räkna kallt med att vi inte kan klara att fylla vakanser med arbetsinvandring, dom tider är förbi.

    Och än en gång hänvisar jag till vad företagen säger i "Det är attityden dumbom", där kan du se att utbildning inte kommer förrän på 5:e plats, så den är definitivt bara ett politiskt påhitt, som inte arbetsgivarna håller med om.
    Och än en gång så säger jag, att vi måste ge arbetsgivarna full tillgång till alla som kommit hit, för det är det dom vill ha.
    Och än en gång så säger jag att vi måste lyssna på arbetsgivarna/företag och myndigheter och låta dom avgöra vilka som är anställningsbara, och inte låta politkerna bestämma vad som är rätt, för den kunskapen har dom uppenbart inte.

    Utöver det så måste dom tillfälliga uppehållstillstånden omedelbart tas bort, för dom ställer till med en massa problem på arbetsmarknanden, vem fan vill anställa personer som kan bli utvisade imorgon!?
    Så försvinner inte eländet omgående, då kommer vi att gå miste om massor med duglig arbetskraft, och det har vi inte råd med.
    Aha, så att politikerna desperat pratar om att fler enkla jobb måste till eftersom de som kommit hit är för lågkvalificerade för att ta andra jobb är bara strunt? Och det faktum att en mycket stor del invandrare inte kommit i arbete ens efter 10 år i landet är inget att bry sig om?
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?