Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Världsmedborgare skrev 2016-10-26 12:18:40 följande:
    Om nån mot förmodan missat det, så har EU-avtalet med Turkiet ang flyktingarna, lett till vad jag och många sa skulle hända.
    D.v.s att det skulle leda till att fler drunknade, eftersom flyktingarna bara skulle ta en längre och farligare väg över Medelhavet.
    Och givevis är det vad som skett, så nu är alla tidigare rekord i antal drunknade/år, redan slaget med bred marginal, och då är det ändå 3 månade kvar av året.

    Det måste kännas trevligt för er invandrarfientliga, att få ha varit med om att bidra till att så många människor har mist livet.
    Att det bara är några 1000-tal ni hittills lyckats ta livet av är inget ni behöver hänga läpp för, ni kommer att få många 1000-als liv till att ha på ert samvete.
    Din kritik mot Löfven och Fridolin är nog dessvärre i alla fall till viss del befogad. Det är olyckligt att man först förmedlat att man gladeligen tar emot hur många som helst för att sedan plötsligt smälla igen dörren. Här borde vi ha gjort som våra mer förutseende grannländer.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-12-14 11:28:35 följande:
    Gällivare som placerar sig sämst på listan styrs växelvis av vänsterpartiet och Moderaterna.
    Det förändrar ju inte nämnvärt den slutsatsen som dras. Av de 10 kommuner i listan som är sämst på att ta ansvar, enligt Ylva Johanssons (S) definition, är det 7 som styrs av S.

    Varför är sossar så dåliga på att ta ansvar?
  • K Markatta
    Tom Araya skrev 2016-12-14 23:16:52 följande:
    Jag håller med dig, i synnerhet med tanke på den senaste moderatregeringens flyktingpolitik.
    Den politiken ångras idag av allt fler borgerliga företrädare. Intressant nog har diverse vänsterskribenter, som tidigare spydde galla över den förre regeringen, nu börjat nostalgiskt se tillbaka på den invandringspolitik som då fördes.

    Längst går kanske Fredrik Virtanen som i Aftonblaskan föreslår att man reser en staty över Reinfeldt:

    unvis.it/aftonbladet.se/ledare/a/PJmve/be-inte-om-ursakt-res-en-staty-over-reinfeldt

  • K Markatta
    Världsmedborgare skrev 2016-12-15 11:57:04 följande:
    Den listan har inte med ansvar att göra, utan visar bara på hur många som tagits emot hittills.
    Så vilka kommuner som verkligen komer att ta emot det antal som dom fått sig tilldelat, det får vi svaret på längre fram.

    Och som du såg i går på "nyheterna" så färdigställs just nu tillfälliga boende, faktiskt enligt det sätt jag länkade till tidigare, så redan idag är den listan helt värdelös som "bevis".
    Det finns en tidtabell på mottagandet. Personerna på listan ska enligt den nya lagen inte tas emot "kanske någon gång i framtiden om vi råkar ha några tillgängliga bostäder då" utan de ska tas emot nu nu nu. Att inte ta emot dem nu nu nu är enligt regeringens definition att "inte ta ansvar". Och då är det som vi ser främst S-styrda kommuner som brister i ansvar.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-12-18 12:44:25 följande:
    Jag tycker att det är naivt att tro att den nuvarande regeringen, på kort tid, skulle hinna komma ikapp den extrema bostadsbrist som Alliansen lämnade efter sig efter åtta år vid makten.
    Ja, det är naivt att tro att det skulle gå fortare att bygga om våra kära ministrar, som har tummen mitt i handen även när det gäller det politiska, skulle snickra ihop några hus jämfört med när byggnadsarbetarna på byggbolagen utför arbetet. Lite snabbare skulle det dock kunna gå om inte representanter för Rörelsen skrek "go home" åt utländska byggnadsarbetare.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-01-28 12:28:58 följande:

    Du menar genomförandet av SDs förslag att lägga ner Sollefteå sjukhus som resulterade i  att ABF i Sollefteå startade en studiecirkel i bilförlossning?


    S och MP:s förslag som liknar ett gammalt SD-förslag och som S och MP med pompa och ståt röstade igenom.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-01-28 18:12:14 följande:
    Läs den här artikeln så ser du hur SD har jönsat i den här frågan. Det är häpnadsväckande att SD inte står upp för dina egna förslag trots att de finns dokumenterade i SDs egna pressmeddelanden.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ljog...


    Jag ifrågasätter inte att SD har "jönsat" i frågan.

    Du bör dock erkänna att det är S och MP som drivit på om att lägga ner BB.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?