• scars1212

    Kaninkunniga, snälla se hit!

    Jag vaknade i morse och märkte med en gång att min kanin inte var sig själv.
    Hon bara låg där och jag gick fram till henne för att gosa, men ingenting.
    Vanligtvis brukar hon bli jätte glad när jag kommer fram till henne eftersom hon tror att jag har något gott varje gång, men så blev det inte denna morgonen.
    Hon har legat hela dagen på samma ställe utan att ha rört på sig. Det var bara vid ett tillfälle då hon gick för att dricka vatten, men hon drack inte ens, det såg ut som om hon försökte men inte kunde. Vattnet bara rann ned från hennes mun. :( :( 
    Sen gick hon tillbaka till sitt ställe och la sig igen. Hon rör sig verkligen inte ur fläcken. Jag har t.o.m öppnat buren så hon kan gå ut och skutta runt lite, men det gör hon inte heller. Hon har varken bajsat eller kissat nåt idag.
    Jag märkte dock att det var något hårt med hennes näsa. Det verkade som om något var fastklistrat där, men jag tror inte att det är det som bekymrar henne. Kan det vara magen?
    Jag är jätte orolig och jag älskar henne jätte mycket. Hon är precis som ett barn för mig. 
    Jag köpte henne 2010, så hon är 5 år nu. Är det gammalt? Hon väger inte så mycket, när hon vägdes sist så vägde hon 1.8 kilo.
    Någon som vet vad det är för fel? Finns det något jag kan göra? Jag blir ju jätte orolig när hon varken har ätit eller druckit något.
    Vad ska jag göra?? Hjälp !!
  • Svar på tråden Kaninkunniga, snälla se hit!
  • Axe

    Ta den till veterinär eller avliva den hemma så den slipper lida. Jag röstar på veterinär. Blå stjärnan är alltid öppet.

  • Axe

    Kan du lägga upp bilder på kanin. Näsan och det du skrev om? Och en bild på tänderna.

  • scars1212

    Nu har jag lite glada nyheter. Hon kissade precis, dock inget bajs.

    Jag har ringt till veterinären i Göteborg. Jag väntar på en vän som kör mig dit 

  • Haskel

    Jag har många kaniner för uppfödning. Det händer ibland att kaniner är/beter sig som du beskriver. Varför kan jag inte svara på. Men efter en dag, eller två brukar de vara på benen igen. 
    Jag tror därför inte att du behöver vara så orolig. Men är han/hon lika imorgon bör du naturligtvis rådfråga veterinär.

  • MerTe

    Vi tjatar för att kaninen behöver en veterinär för att ha bra chanser att klara sig. Som sagt, det är tyvärr bråttom. Om du inte tänker åka in till klinik kan du tvångsmata med Critical Care och ge Minifom (oral lösning), samt ge henne möjlighet/uppmuntra henne att röra sig. Kanske kan du då öka chanserna att hon klarar väntetiden. Men det är ingenting jag rekommenderar, att vänta med att åka till klinik kan innebära att hennes chanser att klara sig går förlorade. Jag är ledsen, men det är tyvärr så allvarligt. Hundar och katter kan klara sig fint ganska länge utan mat, men för en kanin blir det snabbt livshotande. Att inte ha ätit eller bajsat på hela dagen är ett jätteallvarligt tillstånd.

  • Starka

    [quote=75722129][quote-nick]scars1212 skrev 2015-09-05 22:43:42 följande:[/quote-nick]Herregud vad alla tjatar om veterinär. Jag bor i Trollhättan och det finns inget öppet nu !!!![/

    Ja det är väl inte så konstigt??! Är djuret sjukt så söker man sig till en veterinär så snabbt som möjligt

  • Haskel
    MerTe skrev 2015-09-05 23:05:18 följande:

    Haskel det där är ett jättedåligt råd. (Jag är själv veterinär.)


    Jag är som sagt inte veterinär, utan enbart uppfödare. Jag ser detta beteende hos kaniner då och då. Ytterst sällan, om aldrig har jag behövt nödslakta av den orsaken. Utan de brukar repa sig.
    Jag vill inte heller oro TS i onödan. Man kan knappast kräva att TS ska ta en Taxi från Trollhättan till Göteborg.

    Om du nu är veterinär, bör ju även du kunna ge sannolika diagnoser. Alltså, vad kan det bero på. Vad tror du att en veterinär skulle säga göra???
    Jag är helt säker på att en veterinär skulle "avvakta och se". Vilket lika gärna kan ske hemma som på klinik.
  • MerTe

    Jag tänker inte försöka övertyga dig om min yrkestitel, du får tro vad du vill. Det var ett jättedåligt råd du gav och ingen veterinär med minsta kunskap om kaniner skulle "avvakta och se". Får TS det beskedet av någon av mina kollegor bör hon genast söka sig till en annan.

Svar på tråden Kaninkunniga, snälla se hit!