• En PantherTant

    Äldre och tveksam inför IVF -hur tänkte ni?

    Måste bara påpeka att alla inte har jobbiga småbarnsår.

    Jag har aldrig haft så mycket fritid som egenföretagare innan jag fick barn mot vad jag har nu.

    Vi har 3 barn under 7 år, och är gravid med fjärde. Jag är 38, maken snart 50. Inga barnskötare, men heller inget behov. Barnen hänger med på det mesta, resor, restaurangmiddagar, konserter osv. Känner inte att vi behövt ändra på något fast vi fått barn. Vi bor väl runt 35-40 nätter på hotell varje år samt en vecka i vår fjällstuga och oftast någon vecka på hysbilssemester. Älskar shopping o mode, tränar och är varken trött eller hålögd. Men nog lycklig!

    Så våga satsa, egna barn är underbara, och småbarnsåren behöver inte vara jobbigare än man gör dem.

  • En PantherTant

    Angående ivf; behöver inte alltid vara svårt trots äldre. Min nuvarande graviditet är på andra försöket med fryst embryo, förra graviditeten på tredje försöket. Bara gjort ett äggplock på fyra barn.

  • En PantherTant
    Tantenfyrtioplus skrev 2015-09-07 18:12:56 följande:

    Tack, det var kloka ord! Jag tar verkligen till mig. Jag kanske har haft otur, men de nära mig som fått barn har haft det väldigt, väldigt tufft när barnen var små och det har såklart präglat både mig och min man. Nu när deras barn blivit några år gamla går det bättre och man ser plötsligt att det finns mycket glädje.


    Det låter som att ni har ett härligt liv! Vi reser också mycket och jag har i smyg hoppats att man trots barn kan slippa, i mitt tycke, hemska all.inclusive-resor och ta med ett ev barn på andra sorts resor bara man anpassar tider och innehåll till barnets behov när de är lite större.


    Har du alltid velat ha barn eller någonsin tvekat om jag får fråga?


    Tja, på sätt och vis har jag väl nog alltid velat ha barn, men liksom inte nu, utan "sedan senare någongång". Sade redan i tonåren att jag vill ha 4 barn. Men jobbat hårt och levt livet ganska många år innan kände det började bli dags. Och sen lyckades det inte naturligt, så blev privat ivf-klinik.

    Annars, All inclusive behöver man nog inte åka på trots att man har barn, vi har faktiskt aldrig varit på någon charter resa när jag tänker efter. Storstäder och bilsemestrar i USA är mera vår melodi.
  • En PantherTant
    Tantenfyrtioplus skrev 2015-09-07 18:35:30 följande:

    Så oerhört tacksam över din input, sista frågorna, jag lovar = ) Men känns som att vi är ganska lika och vana att sätta upp mål och nå dem, och det betyder mycket att få input!


    Kände ni aldrig tveksamhet inför IVF? Fick du någonsin känslan att vara misslyckad som inte fått barn på egen väg?


    Jag har nån sorts idiotisk tävlingsanda där, jag SKA klara det själv om det ska va. Funkar ju uppenbarligen sådär.

    När och hur kom tidpunkten då du inte kände att du ville vänta några år? Hur vände det?


     


    Ingen fara

    Nej, vi tvekade nog aldrig inför ivf. Såg det som ett nytt intressant projekt. Och kändes mera konkret, efter besöket på kliniken var vi ju på gång, hade bestämt oss definitivt och hade ett gemensamt mål att sikta på. En ny utmaning liksom. Och nej, jag kände mig inte dålig för att jag behövde hjälp, kan ju liksom inte rå för att mina gener gett mig endometrios som gör det svårt för mig bli gravid. Men lite tävlingsinriktad var man ju, ville ju vara den perfekta ivf-patienten som lyckades på första försöket (men inte hade vi gett upp fast det krävts många försök förståss) så läste mycket och gjorde allt för att optimera chansen att lyckas.

    Tidpunkten när jag kände det var dags? Min väckarklocka var nog att min mor hastigt (3 månader från diagnos) dog i cancer, alldeles för ung. Då kände jag att jag också vill ha generationer efter mig, att ålderdomen nog blir väldigt trist utan barn och kanske barnbarn. Ville inte dö ensam och vill ha något att leva för och arbeta för. Dumt arbeta ihjäl sig utan arvingar ungefär. Svårt att förklara, men insåg väl där och då, att nej, jag har faktist inte all tid i världen på mig, man vet aldrig vad morgondagen för med sig.
Svar på tråden Äldre och tveksam inför IVF -hur tänkte ni?