• Anonym (Orolig)

    + 30% på TUL i v 37?!

    I förra veckan fick jag göra ett ultraljud pga att bebis verkat slö och man ville kolla hur flöde i navelsträng osv. såg ut. Man passade även på att mäta bebis och kom fram till att den ligger på plus 30% just nu! Detta trots att mitt SF-mått ligger mitt på mittenkurvan.

    Det ledde till att jag kommer utredas för graviditetsdiabetes första som händer måndag morgon samt få två nya ultraljud, ett nu i veckan och ett veckan efter.
    Men jag är ju jätteorolig nu! Jag är livrädd för att föda ett stort barn! Mitt första barn var också modell större men kom i v 38 så det gick bra ändå. Värkarbetet var dock svagt och förlossningen tog över ett dygn, själva krystningen tog 1,5 timme då bebis inte riktigt ville sjunka ner.

    Nu till min fråga, tror ni det är värt att bråka om igångsättning innan BF? Eller är det bara att sikta in sig på ett planerat snitt? Någon med erfarenhet?
    Det här är alltså min största skräck, jag har varit livrädd för att föda stort barn sedan innan jag blev gravid första gången och nu sitter jag här med en jättebebis i magen som ska ut.... Gråter

  • Svar på tråden + 30% på TUL i v 37?!
  • Anonym (Orolig)

    De vill inte berätta för mig vad bebis beräknas väga vid bf. Jag hoppas att de gör det efter nästa ultraljud.

    I vissa landsting verkar + 30 % på tul automatiskt betyda snitt.

    Hade du värkarbete under förlossningen? Var det första barnet?

  • Anonym (Orolig)

    Men ditt SF-mått drog iväg iaf? Känns så himla konstigt att bebis är så stor utan att jag har sto mage. Skönt att allt gick bra för dig känner mig fortfarande livrädd...

  • Anonym (Orolig)

    I vilken vecka kom hon och vad vägde hon?

  • Anonym (Orolig)

    Fick veta att bebis beräknades väga strax över 3500 i v 36+6. Imorgon blir det ett nytt ultraljud och jag är totalt livrädd.

  • Anonym (Orolig)

    Ingen mer med erfarenhet av igångsättning/snitt/bara invänta förlossning med stort barn? Behöver pepp inför imorgon känner jag...

  • Anonym (Orolig)

    Verkar som att det bara är att ställa in sig på snitt utifrån era berättelser egentligen. Hur upplevde ni det efteråt? Hur var läkningen?

Svar på tråden + 30% på TUL i v 37?!