• sunlight12

    Hur mycket är det rimligt att kräva av en styvfar?

    Jag tycker det är en svår fråga som inte har något rätt eller fel svar. Allt handlar om situationen och personen det är frågan om.
    Jag tycker nog att du kan sätta lite mera krav på mannen. Men du kan inte tänka att han skall vara far. Det måste komma från honom själv och det måste också relations vist fungera bra mellan din son och din sambo. Du kanske tycker om honom men det behöver inte din son göra. De måste komma bra överens.

    Jag har själv varit nu plastfar i ett halvt år till en pojke 4år och flicka som fyller 1år imorgon. Både pojken och flickan har olika pappor och pojken har mycket psykiska problem redan nu. Dels har han en o stabil far och den yngre flickans pappa var heller inte snäll mot pojken. Jag är redan väldigt kär i båda barnen och ser det som en privilegium att få vittna varje dag och se hur de växer o lär.

    Det jag vill säga är att alla män är olika o alla tar initiativ på olika sätt. Jag vill att sonen och dottern skall veta att jag finns där för dem oberoende vad som händer. Och jag sköter dem många gånger ensam när deras mamma har jobb sent in på kvällen.
    Alla är vi medvetna om vad vi ställer in oss för och om vilka plikter och skyldigheter man har.  Vissa tar mer plats än andra. Jag vill inte tvinga min flickväns barn att tänka att jag skulle vara deras far. Däremot vill jag att de ska känna att jag är en trygg person.
    Krav skall man sätta. Inte är det rättvist om den ena bara ligger och slöar bara.

    Jag tycker du skall tala med honom och berätta hur du känner. Han borde ta hänsyn till dina behov. 

    happy wife, happy life ;)!


    killen som försöker
Svar på tråden Hur mycket är det rimligt att kräva av en styvfar?