Inlägg från: HäckHäxan |Visa alla inlägg
  • HäckHäxan

    Efter småbarnsåren

    Hur kommer man någonsin loss från det dagliga med mat städ och tvätt. För iaf jag behövde göra sånt även innan jag fick barn.

    Däremot så kan man lära barn att hjälpa till med både mat, tvätt, städning och disk.

    När jag växte upp veckostädade vi och vi barn hade olika områden som växlade så ena veckan hade jag vardagsrummet bästa vecka hallen, nästa toan, nästa köket osv.

    Jag fick börja tvätta mina kläder när jag var 9 år efter att x antal gånger fyllt tvättkorgarna efter att mamma just tvättat klart. Blev såklart varnad innan att om jag gör detta tre gånger så kommer jag få börja tvätta själv och så blev det. Självklart fyllde mamma upp maskiner när hon tvättade med även mina kläder men ansvaret för att jag skulle ha rena kläder låg på mig och jag fyllde såklart maskiner även med de andras tvätt för halva maskiner osv är oekonomiskt att tvätta.

    Vi hade även diskvecka ansvaret för att diska efter middagen varje dag ingen vecka från vi var 9. Vi var fyra barn. Diskade man inte direkt efter middagen så fick man ju även disken för kvällsmaten på det där. Mindre kul.

    Så mitt barn är 8 snart. Visst är hon mer självständig men jag upplever det inte som att jag får mer tid eller ork att komma ikapp på. Möjligen mindre oroar för att man inte måste vaka likadant, inte passa och vakta och att jag faktiskt kan kolla på en film eller läsa medan hon leker och gör annat. Börjar sakta känna att jag kanske kan börja måla igen för att hon är gammal nog att låta mina saker vara osv.

    Men vardags saker som mat tvätt och städ måste ju fixas oavsett den biten har iaf inre jag kommit ifrån.

Svar på tråden Efter småbarnsåren