Forum Relationer - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Säger ni "Jag älskar dig" till vänner?

  Mån 19 okt 2015 23:11 Läst 4305 gånger Totalt 44 svar
  Mån 19 okt 2015 23:11 +1

  Som rubriken antyder: säger ni "Jag älskar dig" till era vänner?


  Jag har aldrig gjort det och för mig känns det liksom fel. Jag säger de tre orden till min sambo och vår dotter.
  Jag vet att det finns många som säger det till vänner och jag ser det inte som konstigt så, men JAG vill inte göra det.

  Jag har en vän som säger det hela tiden till mig och hon blir arg, upprörd, irriterad, ledsen, besviken etc. för att jag inte säger det tillbaka. Har försökt förklara att jag är inte den typen och får ändå ofta långa haranger på Messenger om hur känslomässigt inkapslad jag är och att jag måste lära mig kompromissa.

  Är jag konstig? Är jag ensam om att inte säga dessa tre ord till vänner?

 • Anonym (Nej)
  Visa endast
  Mån 19 okt 2015 23:15 #1

  Verkligen inte, jag säger bara det till mina familjemedlemmar och vissa släktingar. Hen kanske har lite starkare känslor för dig? Alltså mer än ett bara vänskapligt?

 • Mån 19 okt 2015 23:19 #2

  Ja, jag berättar det för mina föräldrar/syskon, sambo/barn och för mina närmsta vänner som jag älskar. Efter att ha förlorat min bästa vän i en bilolycka för X antal år sen nu så tar jag ingenting för givet och jag vill att de ska veta att jag älskar dem <Hjärta

 • Mån 19 okt 2015 23:20 #3

  Personen i fråga är visserligen lesbisk men hon säger hon inte är kär i mig, men hon tycker jag ska säga det till henne. Det är liksominte mer än rätt eftersom hon säger det till mig. Jag anser inte att man kan kompromissa i det här läget. Jag ber inte om att få höra det av henne heller.
  Enligt henne säger "alla" det till sina vänner mer eller mindre så nu måste jag ju kolla lite. Än så länge är jag iaf inte ensam :D

 • Mån 19 okt 2015 23:24 #4

  Har aldrig hänt. Kommer inte att hända. Jag säger det för övrigt inte till mina barn heller. Är i fel generation för det. Blev programmerad innan svenska folket lärde sig från amerikanska TV-serier att man skulle säga till alla möjliga människor att man älskar dem.

 • Mån 19 okt 2015 23:24 #5
  NICU skrev 2015-10-19 23:19:45 följande:

  Ja, jag berättar det för mina föräldrar/syskon, sambo/barn och för mina närmsta vänner som jag älskar. Efter att ha förlorat min bästa vän i en bilolycka för X antal år sen nu så tar jag ingenting för givet och jag vill att de ska veta att jag älskar dem <Hjärta


  Var också väldigt nära att förlora en väldigt nära vän och efter det säger jag det. Inte jätteofta men tillräckligt ofta.
 • Mån 19 okt 2015 23:28 #6
  london skrev 2015-10-19 23:24:51 följande:
  Var också väldigt nära att förlora en väldigt nära vän och efter det säger jag det. Inte jätteofta men tillräckligt ofta.
  Jag säger det inte heller ofta, men ibland. Ibland stannar livet liksom upp och man får sig en tankeställare. Självklart hoppas man ju att de vet att man älskar dem, men tror inte att man ska ta det för givet. Jag tar ingenting för givet längre.
 • Mån 19 okt 2015 23:36 #7

  Hehe, jag slänger  "love you" och "suki" till höger och vänster. Men jag säger ALDRIG "Jag älskar dig". Inte ens till min flickvän.


  Will you be forgiven when the cold grave has come?
 • Anonym (Nej)
  Visa endast
  Mån 19 okt 2015 23:42 #8

  Jag tycker du skall följa ditt hjärta, känns det konstig så skall du inte säga det. Du kan väl bara förklara för din vän att hon betyder väldigt mycket för dig, mer behöver du inte göra. Jag har haft en lesbiska kompis som jag trodde att jag hade en helt platonisk relation med som i slutändan visat sig att denne bar djupare känslor för mig, för henne var att säga "jag älskar dig" en del eller ett sätt att på någotvis få en del av mig som hon visste att hon aldrig kunde få, sorgligt så kunde vi inte fortsätta vara vänner. I ditt fall hoppas jag verkligen inte att det är så, jag kan sakna henne än idag men jag vet också varför vi inte kan umgås och hur mycket hon led i tystnad.

 • Tis 20 okt 2015 00:46 #9

  Jag säger det till de vänner jag faktiskt älskar. Resten säger jag det inte till.

 • Tis 20 okt 2015 00:49 #10

  Jag har några vänner jag älskar och det säger jag till dem. Inget konstigt för mig. Har en vän som inte är en sån som säger sånt (hon gillar inte kramar heller). Henne säger jag inget till om hon inte gör det först eftersom hon tycker det är jobbigt. Inga konstigheter där heller.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll