• pärlsnäcka

    En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap

    Norrlänning86 skrev 2015-11-01 08:33:49 följande:

    Haha ja jag hoppas iaf på att det ska bli bra :)

    Nä jag hade ingen koll alls innan men började med NC för att slippa hormoner som bara får mig att må dåligt. Är både bra och dåligt med tempande för blir stressad när jag ser att ÄL närmar sig och jag vet att vi mest troligen missar det :p ÄL stickor har inte hjälpt mig alls :( får aldrig helt positivt på dom så struntar helt i dom.

    Okey, men hoppas du hittar nytt jobb snart och sen ta allt som det kommer. Kan vara skönt att låta kroppen få vila lite efter operationen också :)


    Härligt att man inte är ensam om att inte ha koll....

    Jag kommer nog prova både NC och stickor. Hade varit roligt att lära sig lite mer... Vi hörs!
  • pärlsnäcka
    fastfrusen skrev 2015-11-01 16:06:51 följande:

    Hcg är ett graviditetshormon, det hormon som gravtesten mäter och som gör att man plussar! Det produceras först av embryot, av den delen som kommer bli moderkakan om jag förstått det rätt! Normalt sett har man alltså inget hcg i kroppen!

    På VUL kunde man inte tydligt se mitt utomkveds så därför tog de hcg för att bedöma om det var tillräckligt högt för att man skulle kunna se tecken till graviditet, vilket man ska kunna göra:

    Vid S-hCG > 1000-1500 IU/L bör en intrauterin hinnsäck ses.

     

    Vid S-hCG > 5000 IU/L bör en viabel intrauterin graviditet ses.

    Så eftersom mitt var så pass högt drog de slutsatsen att det var ett utomkveds och körde mig akut till op vilket var tur för hade massa blod i magen. Det är inte alltid man behöver ta det, om det syns tydligt på VUL antar jag. Jag tror de följde mitt hcg efter op eftersom det var väldigt högt och eftersom jag hade graviditetsvävnad på vänstra äggstocken som de fick skrapa bort, för att se så jag inte hade några rester kvar.

    Ja det är dags för ett gravtest om 1 vecka, det känns inte som att jag är gravid än, hoppas såklart :))


    Tack för svaret så eftersom att både mitt urinprov och blodprov visade att jag var Positiv så hade jag ev ett högt hcg (?) Fick aldrig veta något i siffror. Efterhand har jag tex fått veta att jag endast tappat 50ml blod i magen ????å att jag kan ha varit i vecka 5 eller 6.. inget exakt dock

    Hör av dig gärna till mig när du gjort grav-testet! Jag väntar på första mensen efter op.....
  • pärlsnäcka
    Juni90 skrev 2015-11-04 14:42:06 följande:

    Imorse fick jag en blinkande gubbe på äl testet! Blev så glad :D så troligen släpper ägget om 1-2 dagar, känner lite smärta från höger sida. Blir inget sex på några dagar nu! Nästa månad ska vi börja försöka igen :). Hur går det det för dig? Fått din mens? Kram


    (Ursäkta mina ibland sena svar... Har en lånetelefon och går bara in via iPaden hemma)

    Å, de där testet är ju som en bekräftelse eller hur ;) Start nästa månad då alltså. Samma fas som mig och Eliljeholm, fast jag väntar 2 mens, januari då kanske..........

    Nepp, 4 veckor IDAG sedan operationen och ingen mens i sikte... Men vad fina mina stygn är! Tyvärr har jag haft ont i halsen denna veckan men ska snart börja träna igen :)

    När, efter din nästa mens, startar du med ÄL-test? Dagen efter den är slut eller typ en vecka efter? Kram
  • pärlsnäcka
    pandoraDiem skrev 2015-11-05 05:38:12 följande:

    Va kul att ni bestämt er för att sätta igång igen :) härlig attityd också :)

    Om du fortfarande har kvar båda äggstockarna kvar kan du släppa ägg på båda sidor. Det är faktiskt så att din äggledare som är kvar kan suga upp ägg även om du ägglossar från "fel" äggstock. Kanske inte riktigt lika bra som från den andra men tillräckligt för att det ska finnas en chans. Min läkare sa att fertiliteten inte har gått ner till hälften pga bara en äggledare som man från början kanske kan tro, utan mer kanske till 80 %. Kroppen är en häftig mekanism :) vad det gäller testerna mäter de bara hormonet som stiger innan ägglossning, alltså säger de inget om från vilken sida, det kan man bara se på ultraljud.

    Lycka till!


    Intressant läsning :) nyttigt för mig med :)

    Kan det inte vara så att kroppen fortsätter prodcera ägg i den andra äggstocken ett tag bara som sedan minskar successivt? Undra hur lång tid det tar innan kroppen slutar producera ägg helt på den sidan utan äggledare...

    Hur mår du? Hur går det för dig med allt? Hoppas allt är bra :) kram
  • pärlsnäcka
    eliljeholm skrev 2015-11-04 21:49:31 följande:

    Har ni fått några papper hem från sjukhuset? Dom sa att vi skulle få papper hem som bekräftade hela ingreppet.. men det kommer inget, går och kikar i brevlådan varje timma känns det som..


    17 dagar skiljer det mellan våra operationer ;) Jag vet att sjukhuset tar ut en avgift för varje dag som går och att det kommer en faktura hemskickad men jag har inte fått någon ännu. 4 veckor sedan idag faktiskt. Jag tror att det kan ta 1-2 månader.

    Dock fick jag ingen information om att de kommer att skicka hem papper på ingreppet mer än läkarintyget som jag fick i handen vid utskrivning.

    Har du frågor om det kan du säkert kontakta vårdenheten. Jag fick med mig ett telefonnummer till kk Sahlgrenska där jag låg och de svarar alltid direkt och har min journal lättillgänglig. Har ringt flera ggr :) :) :)
  • pärlsnäcka
    pandoraDiem skrev 2015-11-05 13:32:06 följande:

    Så länge man har två fungerande äggstockar så kommer båda att producera ägg, trots att man bara har en äggledare. Kroppen kompenserar istället genom att låta den äggledare som är kvar jobba lite extra :)

    Har några dagar kvar till BIM och känner som jag alltid gör denna period i månaden, dvs ena sekunden tror jag att det jag känner är gravidsymtom för att nästa sekund vara säker på att det är PMS. Men om några dagar får jag ju veta hur som helst :) Försöker att "sprida ut" mina förväntningar, det viktiga för mig är inte att det går just nu utan att det går någon gång om du förstår vad jag menar :)

    Läste i inlägget ovan att du väntar in din första mens, kom själv ihåg vilken konstig känsla det var att för en gångs skull längta efter mensen och inte tvärtom :) Allt bra annars?


    Har för mig att de sa till mig på något ultraljud innan operationen att äggen på den sidan kommer att minska med tiden men det är individuellt.. Men men :) det är iallafall bra att man har två äggstockar och en äggledare samt spermier...... Hehe

    Du verkar så positiv, jättebra! :) tänk vad fantastiskt det hade varit om ni lyckades nu framåt jul så att ivf kan vänta för den här gången.. Peppa peppa :D
  • pärlsnäcka

    Wiihoo grattis! Det är en väldigt bra start iallafall! Tänk inte något annat nu innan du besökt kk. Kunde inte sagt det bättre än föregående! Kram och hör av dig när du gjort ultraljud!,,

  • pärlsnäcka
    eliljeholm skrev 2015-11-06 18:45:57 följande:

    Och innan nästa försök, ska det va en mens imellan?


    Citerar informationen jag fick:

    "Man bör vänta med en ny graviditet 2-3 månader efter operationen och preventivmedel övervägs vid utskrivningen."

    "Avstå från att använda tampong eller ha samlag så länge du blöder från slidan.Försök leva som vanligt efter operationen. Det finns inga restriktioner angående fysisk aktivitet. Ju mer du rör dig, desto fortare återfår du din normala kapacitet."

    Vi har inte haft sex ännu, 4 veckor efter op. Har inte varit pepp på det och låter kroppen läka, vill inte stressa. Mensen har inte gjort entré ännu.. *längtar*
  • pärlsnäcka
    eliljeholm skrev 2015-11-07 13:16:12 följande:

    Ja okej, jag slutade blöda för några dagar sen och op för 2 veckor sen imorgon.

    Vi tänkte börja runt jul, då är det ganska exakt 2 månader efter x:et..

    Håller på och testar med äl-test ni för att se hur min cykel är.. har ju ingen aning om när den tänkte göra entré.. :)


    Jaså du fick blödning ändå ;) har för mig att du var lite orolig efter op.. Skönt! Vi tänkte också närmare jul :) ska börja med Äl test efter mensen..
  • pärlsnäcka
    eliljeholm skrev 2015-11-07 13:16:12 följande:

    Ja okej, jag slutade blöda för några dagar sen och op för 2 veckor sen imorgon.

    Vi tänkte börja runt jul, då är det ganska exakt 2 månader efter x:et..

    Håller på och testar med äl-test ni för att se hur min cykel är.. har ju ingen aning om när den tänkte göra entré.. :)


    Jaså du fick blödning ändå ;) har för mig att du var lite orolig efter op.. Skönt! Vi tänkte också närmare jul :) ska börja med Äl test efter mensen..
Svar på tråden En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap