• pärlsnäcka

    En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap

    Har skapat en till tråd, för oss som måste vänta lite:

    BIM januari 2016



    PS ni som kanske inte lyckats då får självklart hoppa in då med <3

  • pärlsnäcka
    eliljeholm skrev 2015-11-10 13:39:04 följande:

    Nu behöver jag hjälp.. har testat med äl-test efter op bara för att hitta min cykel..och har haft svagt i 5 dagar vilket är neg..men idag.. är det ingenting, inte ens svagt.. jag trodde det skulle börja stegra eftersom testet ändå haft ett svagt streck..


    Vet inte tyvärr har aldrig provat ÄL-tester tidigare.. :/ hoppas ngn kan ge oss svar!
  • pärlsnäcka
    eliljeholm skrev 2015-11-15 15:57:34 följande:

    3 veckor sen OP och idag gav älstickan utslag! :D


    Det är bra! Tummen upp! Säg till när mensen kommer
  • pärlsnäcka
    fastfrusen skrev 2015-11-15 20:11:54 följande:

    Det är en lång väntan, det tog 6 veckor för mig innan mensen kom, och månaden efter var äl förskjuten med 1 vecka.. 

    Jag är i 5+0 idag, har inte lyckats få tag på bm under resan så ska ringa imorgon.. Dock ska jag iväg ons-fre igen så vet inte om jag bara ska gå till gynakuten och be om en us, eller är det för tidigt??

    Jag tror och hoppas bäbis sitter på rätt ställe nu, har inte haft några blödningssymtom vilket jag hade tidigt vid förra x:et.


    Jo kommer ihåg att du fick vänta så länge också.. Känns skönt att du tröstar med det, goa dej! Antar att om du mot förmodan skulle ha utomkveds skulle du snart få väldigt ont och du har inte blött vilket är gott tecken....Jag blödde också OCH fick bruna flytningar...peppa peppa! Känn efter dessa dagar om du känner obehag/tryck där nere.

    Tyvärr känner jag av något obehag på den icke-drabbade sidan nu sedan 2 veckor tillbaka som jag skulle vilja fråga gyn om.. Kram
  • pärlsnäcka

    HEJ ALLA, skulle bli tacksam om NI kunde svara.. Ja eller nej räcker :)

    Nu måste jag få höra... Har någon av er haft liknande obehag/tryck i mindre grad på den icke-drabbade sidan efter operation? Det har jag! Sedan 2 veckor tillbaka.. Höger äggledare är borta men det är på vänster sida det känns... :S (Det har gått 5 1/2 vecka)

    Vissa dagar har jag bara känt 1-2 tryck men typ ikväll känner jag det mer eller mindre hela tiden..

    Kanske kan vara av naturliga själ så som att kroppen försöker få tillbaka mensen eller nåt.

    Är det någon av er som haft det här lilla trycket flera veckor efter operation????

    Jag ringer sjukhuset imon

  • pärlsnäcka

    Grav test negativt

    ÄL-test negativt (digitalt NC)

    Ömma bröst igår, lite ömt idag också.)

    Är det bättre att ha stickor som visar stegringar...?

    Ringer barnmorska på vårdcentral imorgon

  • pärlsnäcka
    fastfrusen skrev 2015-11-16 10:33:24 följande:

    Tänkte inte ens på privata alternativ för var för upprörd.. men ringde och fick tid onsdag nästa vecka, kommer då vara i 6+3 och sprack 7+6 förra gången.. förhoppningsvis om det sitter fel så går det ändå att undvika att den sista äggledaren tas bort. De var mycket trevligare än på landstinget också när man ringde :)


    Jag hade gjort ALLT för att få en tid under de veckorna, 5-7.. Om en överkörd tå skulle väcka deras uppmärksamhet.. Synd att det ska behövas..

    Lycka till på ultraljudet! Din graviditet ligger säkert jättefint i livmodern och växer bra :) :) Nu har du en tid bokad... Släpp oron fram tills dess! Lättare sagt än gjort.. Hehe
  • pärlsnäcka
    pandoraDiem skrev 2015-11-16 16:21:22 följande:

    Har du fått tag på någon på sjukhuset som kan svara på dina frågor?


    Sjukhuset tar bara emot akuta fall och hänvisade till gynekologer.

    MVC tar bara emot gravida i princip..

    Så nu har jag bokat en tid till carlanderska gyn men blev först om 8 dagar så förhoppningsvis så har min mens kommit innan dess och trycket tilltagit..

    Säkert ägglossning eller mens haha Bara jag som är nojig! Infektion är uteslutet då jag inte har någon feber och inga akuta besvär..
  • pärlsnäcka
    eliljeholm skrev 2015-11-17 17:18:12 följande:

    Hur lång tid tog det för era stygn att försvinna? Mina sitter fortfarande kvar och verkar aldrig vilja försvinna..


    Det tog lång tid :) jag skyddade de länge då min svägerska är sjuksköterska och hjälpte mig med bra förband. Sedan kunde jag vara utan och började efter 2-4 veckor försöka dra bort stygnen jätte försikgigt. De som satt hårt lät jag vara en dag eller två :)
  • pärlsnäcka
    fastfrusen skrev 2015-11-22 19:06:49 följande:

    Var på gynakuten idag för fick ont på höger sida igår så blev orolig.. tack o lov kunde man i livmodern se hinnsäck + gulesäck men läkaren sa att det nog är för tidigt för att se något annat! Men är så skönt att det är på rätt ställe! 


    Oj vilken tur att det inte var något annat som utomkveds. Hur långt gången är du? Varit på mvc? :) Över 6 veckor har passerat och ingen mens. Ska till gynekologen på tisdag :) haft obehag på äggstocken/äggledaren som är kvar konstig nog.
  • pärlsnäcka

    Hej på er!

    Lite update.. Jag träffade Dr på Carlanderska för att undersöka vänster sida eftersom att jag haft lite värk till och från i 2-3 veckor. Allt såg bra ut men på det hela fick jag höra att han såg en cysta på höger sida, där utomkveds satt. Cystor brukar oftast vara ofarliga och inte kännas. Ska på återbesök i januari.

    Nu under kvällen värker det ÄNNU mer på vänster sida och jag kan ha sätt nåt litet rött titta fram i trosan. Om det är det jag hoppas på att det är så är jag jätte glad! Lär få svar innan jag lägger mig eller imorgon :)

    Hur mår ni alla? Hur ligger ni till? Ge oss lite uppdatering! Kram!

  • pärlsnäcka

    I skrivandets stund kan jag bekräfta att MENSEN HAR ANLÄNT! Det tog "bara" 6,5 veckor efter operationen..... men jag är så lättad!

  • pärlsnäcka
    Norrlänning86 skrev 2015-11-25 04:36:56 följande:

    Va skönt att mensen är tillbaka! :)

    Jag hade ÄL 18-19/11 och åkte hem från killen 16e så jag hoppas att det tog sig :) räknat ut att vid de två gångerna jag varit gravid så hade jag ägglossning 4 respektive 3 dagar efter att vi åkt ifrån varandra.. Så jag hoppas att det tog sig denna gång också :) men denna väntan :( har bim 30/11-1/12 men har lutealfas på 11 dagar så lär inte få ett + på bim dagen då jag tidigare fått svagt streck efter bim.. Får bara hoppas att mensen håller sig undan denna gång! :)


    Glömde säga att cystan var hela 58mm! Nojig...

    När tycker du att jag ska börja med ÄLtest? Mens dag 2 nu bara.

    Hoppas det tog sig för er nu! Vad betyder lutealfas?
  • pärlsnäcka
    Norrlänning86 skrev 2015-11-26 07:37:10 följande:

    Får du mer ont så tycker jag att du ska kolla upp igen. Men de på calanderska va inte orolig eller så?

    Hmm jadu jag tog ÄL test när natural cycles ville att jag skulle ta.. Men börja på cykeldag 10? Och kör varje dag i typ en vecka? Haha jag har sån dålig koll på sånt.. Men det står ingen information till de test du köpt?

    Lutealfasen är dagarna mellan ägglossnibg och bim.

    Jag hoppas det tog sig denna gång.. Annars får vi vänta till februari på nytt försök :(


    Dr var cool lugn.. Han sa att det inte var någon fara med den och att den borde försvinna med tiden. Får jag ont ska jag boka ett nytt besök :)

    Ok då har jag lärt mig vad lutealfas betyder! Eftersom att jag har iregelbunden/lång cykel så kommer ÄL vara svårt för mig men vi får se. Börjar med testerna några dagar efter mensen då.

    Hör av dig när du får resultatet :)
  • pärlsnäcka
    eliljeholm skrev 2015-11-27 17:59:29 följande:

    Bim om 3 dagar, och kan väl erkänna att vi tjuvstartade ;)


    Men va?!? Haha

    Har du haft mensen än? Får väl se om du plussar.. tajmade du in ÄL eller chansade ni? Jag har precis köpt massa tester.. mensen snart slut :)
  • pärlsnäcka
    eliljeholm skrev 2015-12-08 20:10:54 följande:

    Idag kunde jag äntligen dra bort sista stygnen! 7 veckor sen op.

    Mensen är nu över och har ÄL runt den 15 :)


    Stygnen måste ha suttit hårt! Mina ärr är fortfarande röda, det tar säkert något år innan de blir vita. Tycker att de är coola ;) visar gärna upp dem haha

    Har ÄL nu så vi kör varje dag ;) skulle göra ett till ÄL test ikväll men kissade i toan istället för muggen som jag höll i.....jobbat för mycket....trött och förkyld :P
  • pärlsnäcka

    Innan mitt utomkveds kände jag aldrig av ägglossning men nu känns det jätte tydligt. Molande värk på vänster äggstock eller däromkring. Samma värk strax innan mens. Kroppen är bra mystisk.

  • pärlsnäcka
    Emigoo skrev 2016-01-08 10:30:51 följande:

    Jag opererades för x 27 november 2015 (började som titthålsop och slutade med "kejsarsnitt") och har ännu inte fått mens . (Idag är det den 8 januari 2016). Jag var gravid i vecka 12 och hcg var en bra bit över 12000. Direkt efter op fick det ned till 9000. Jag går fortfarande på kontroller och lämnar blod en gång i veckan eftersom det ännu inte har gått ned till 0 hcg. Någon annan som det också tagit lång tid för?


    Å nej! Fy! Att det ens kan bli ett utomkveds i v12.. äggledaren borde ha gått sönder och ägget vuxit och vuxit... hur märkte du detta? Vad sa de till dig? Sjukt att gå så länge med det.. :(

    Har tyvärr inte likadan erfarenhet. Min mens kom efter 6.5 veckor. Kram på dig
Svar på tråden En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap