Inlägg från: Anonym (gymmaren) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gymmaren)

    Könsneutralt omklädningsrum

    Melinoe skrev 2015-10-26 18:14:23 följande:

    Personligen skulle jag inte ha något problem med det men så är jag van med att gym och badhus bara har ett omklädningsrum. Har aldrig haft problem med att någon skulle se mig naken heller (speciellt I omklädningsrum, har de inte bättre saker för sig än att kolla på folk som byter om ) så det spelar ju såklart in.

    Vad du kan göra är att gå ner dit och kolla, det kanske finns ombytesbås och duschkuber där ingen kan se dig. Skulle ett sådant upplägg funka? Finns det ingen sån möjlighet och du inte känner dig bekväm är det ju bara att gå där ifrån.


    Fungerar det bra på ditt gym/badhus då? Är det blandade duschar också?

    Jag ska ta och kolla läget nån dag, eller höra mig för, är rätt ny på jobbet. Tror knappast de har separata ombyteshytter, men kanske duscharna. Sen så behöver man iofs inte duscha där. Fast om man gymmar lite på lunchen, vilket vore nice, så måste man ju det. 
  • Anonym (gymmaren)
    Anonym (H) skrev 2015-10-26 21:17:33 följande:
    Jag menade om ni har ett jobb där nakenhet är inte vanligt/naturligt finns det kanske kollegor som tittar eller känner att det är pinsamt att se varandra naken.

    Vid en del jobb är man van att se kroppar som naturligt/och inte sexuelt , så man bryr sig inte alls om någon är naken oavsett kön.
    Aha jag förstår. Nej det är inte något sånt jobb som jag har.
  • Anonym (gymmaren)
    Anonym (Viola) skrev 2015-10-26 21:55:40 följande:

    Jag delade omklädningsrum med män förut. Det fanns fler kvinnor än män. Vi böt om till arbetskläder. Så man kunde se varandra i underkläder. Vi jobbade inom vården. Jag brydde mig inte. Var inte obekväm. Men någon var det, så killarna fick flytta till annat omklädningsrum.


    Jag skulle inte ha några problem med om mina kollegor skulle råka se mig i underkläder, det är ju inte konstigare än när man är på stranden. Men efter gymmet så ska man ju även klä av sig naken för dusch så det är jag förstås inte lika bekväm med... Skäms
  • Anonym (gymmaren)
    attid89 skrev 2015-10-27 16:14:21 följande:

    OT kanske, men... Tänker rent spontant att det vore bra om det fanns fler neutrala omklädningsrum på typ badhus. Tänker tex när man har barn och barnen av motsatt kön börjar bli för stora för att vara i samma omklädningsrum av hänsyn till andra.


    Du tänker på typ familjeomklädningsrum eller vad de kallas? Sådana är bra för det syftet. 

    Å ena sidan kan jag tycka att ett omklädningsrum är praktiskt, mindre utrymme och kostnad och kanske tabun för nakenhet inför motsatta könet kommer försvinna, men nakcdelen är väl att det kommer ta en väldigt lång tid att få alla att bli bekväma med det...
  • Anonym (gymmaren)
    Tom Araya skrev 2015-10-27 14:38:23 följande:
    Jag har varit på kursgårdar där bastu och duschutrymmen med tillhörande omklädningsrum varit könsneutrala. Jag tycker det fungerar bra, vi är ju vuxna människor.
    Du menar att det att man kan skämmas inför att visa sig naken inför andra är något barnsligt bara och som vuxen ska man kunna ta det?
  • Anonym (gymmaren)
    Tom Araya skrev 2015-10-28 11:34:49 följande:
    Det är osäkerhet som barn har svårt att hantera men som vuxna klarar bättre, eller i alla fall bör göra det, inte minst som förebilder.

    Vi har haft en utveckling under många år nu där barn och ungdomar knappt använder offentliga omklädningsrum och duschar alls utan sköter sådant hemma, vilket jag tycker är tragiskt och dessutom inget som främjar hygien och idrottsaktiviteter. Många av de som var med i denna utvecklings tidiga skede är idag vuxna.
    Jo jag kan tycka det går lite åt fel håll. Men könsneutrala omklädningsrum har väl alltid hört till ovanligheterna i Sverige. 
  • Anonym (gymmaren)
    Grande Rock skrev 2015-10-27 21:42:56 följande:

    Det som förvånar mig mest är att du inte gått dit och rekat stället innan du startar en tråd i ämnet. Titta sig omkring kan man säkert göra utan att klä av sig naken.
    I allra värsta fall får du se någon av dina medarbetare naken i en miljö där denna person frivilligt valt att vara naken.

    Gå och kolla hur det ser ut och hur det fungerar, sedan kan du oja dig Flört


    Jag är ny på jobbet o man behöver fixa med kort o så. Har väl kikat in lite snabbt, men inte bland duscharna. Omklädningsrummen är gemensamma, men hörde med en kollega idag som sa att det finns draperier för duscharna. Alltid nåt :)
  • Anonym (gymmaren)
    Tom Araya skrev 2015-10-29 06:37:04 följande:
    Ja, de är det. På det vis det varit ordnat där jag upplevt det blir det mer frivilligt att nyttja dessa.
    På vilket sätt frivilligt? Finns det både mixade och omixade omklädningsrum?
  • Anonym (gymmaren)
    Anonym (NN) skrev 2015-10-29 10:57:28 följande:

    Åre Holiday club och Experium i Lindvallen kör med valfria gemensamma omklädningsrum. (herr/dam/mix). 


    Låter som den ultimata lösningen!
  • Anonym (gymmaren)
    Anonym (Johan) skrev 2015-10-29 16:59:36 följande:

    Jag är för könsneutrala omklädningsrum på badhus och liknande platser. Men på jobbet är jag nog mer för delade, då det lätt kan bli krystat om jag skulle se min närmaste kvinnliga kollega naken. Om jag ska vara ärlig så skulle jag inte kunna låta bli att titta på henne, och jag är rätt säker på att hon skulle titta på mig också.

    Skulle vi träffa på varandra i ett neutralt omklädningsrum på simhallen så skulle det inte kännas lika dant, varför vet jag inte.


    Ja just därför jag inte är så förtjust i det heller Tungan ute Man är väl lite mer anonym på en simhall, men träffar man på sin kollega där i så är det väl samma sak?
Svar på tråden Könsneutralt omklädningsrum