Inlägg från: Cyanea |Visa alla inlägg
  • Cyanea

    Tips på nuturläkemedel fför ökad fertilitet

    Det korta, tråkiga svaret: nej, det finns det inte. 

    Är själv IVF:are och har hunnit prata mycket med insatta läkare. De dömer helt ut de naturpreparat som finns (och även metoder som Bisolvon). De är liksom inte testade och kan precis lika gärna ge motsatt effekt. Många tror att detta hjälpt dem, men de kunde lika gärna ha blivit gravida av helt andra orsaker. Jag och maken fick försöka i tre år innan vi fick en hållbar graviditet, och det jag gjorde annorlunda den månaden jämfört med alla andra 35 var att jag bar en berlock med Fatimas hand kring halsen. "Det funkade för mig", men frågan är: var det berlocken eller helt enkelt att det råkade falla sig så? 

    Rök inte. Undvik alkohol när det börjar närma sig. I övrigt: lev som vanligt. 

  • Cyanea

    Jag får rätta mig själv lite grann. Har suttit och kollat på studier om Agnus castus och ser att det, precis som Jag är bara jag skriver - påverkar lutealfasen och framförallt PMS-symptom. Det lär påverka framförallt prolaktinnivåerna. 

    MEN jag står fast vid vad jag skrivit innan - det kan ge motsatt effekt. Har man inte problem med överproduktion av prolaktin hjälper inte preparatet. Risken är att man får en alltför låg produktion, och därför inte blir fertilare. 

  • Cyanea
    Jag är bara jag skrev 2015-11-12 13:02:57 följande:

    Jag tror inte man blir fertilare av nåt egentligen- man blir gravid om äggen är bra. Däremot kan cykler förkortas och äl kännas tydligare och på så vis kan man anse sig hjälpt,men fertiliteten sitter ändå i äggen. Och bäst av allt är IVF om man ska vara krass.


    Word :)
  • Cyanea
    miamarina84 skrev 2015-11-12 20:54:06 följande:
    Vad är det för berlock :)
    Googla på Fatimas hand ;) Det är en symbol som sägs skydda mot det onda och bringa tur. 
    miamarina84 skrev 2015-11-12 20:56:00 följande:
    Va. Använd inte så fina ord , fatta inte ;)
    Vi ska se om jag kan räta ut det lite ;) 

    Munkpeppar kan påverka hur lång tid det är mellan ägglossning och mens. Man har även sett att det kan minska symptomen man får vid PMS. Vad det faktiskt gör i kroppen är att det kan sänka hormonet Prolaktin. Prolaktin i för höga nivåer kan göra att man har svårare att bli gravid, så är det av den anledningen man har svårt att bli gravid kan munkpeppar alltså hjälpa. Har man däremot inte problem med det och kanske till och med har för låga nivåer av prolaktin får munkpepparn motsatt effekt, man får alltså svårare att bli gravid med dem. 

    Lät det mer begripligt? :)
Svar på tråden Tips på nuturläkemedel fför ökad fertilitet