• terfje

    Biomammor på vem ligger ansvaret!

    Hej!
    Märker redan att många är trötta på hur jag skriver och vad jag skriver.

    Dock ännu en allmän fråga:
    Scenario Du är biomamma och ditt ex har träffat en ny efter 6 år isär och presenterat för ditt barn.
    Har du som biomamma något intresse av att lära känna denna nya kvinna och vad hon står för och hur hon är som person?
    Ligger ansvaret på den nya att presentera sig för dig eller ligger det ansvaret på dig?

  • Svar på tråden Biomammor på vem ligger ansvaret!
  • Anonym (mamma)

    Vet du av vilken anledning tror du att barnets mamma inte visar öppet intresse för dig?

  • Anonym (mini)

    Har träffat sambons ex 2 gånger under 7 år och vi bor på samma ort. Har aldrig känt att jag behöver ha någon relation till henne. Hon verkar inte heller var särskilt intresserad av att ha någon relation till mig. Visserligen beror det nog på att jag sagt ifrån allt ansvar för sambons barn, något som enligt henne är helt onormalt. Tydligen måste man gå "all in" och verkligen ta ett mamma ansvar för att det ska vara bra. Dessutom så skulle hon diktera villkoren för jag ska vara mot barnet.

    Så ts skit i biomamman, var en bonus i barnets liv. Så länge din sambo  uppskattar det du gör så räcker det nog så väl

  • terfje

    Tack mini. Min kille uppskattar det jag gör för honom och hans dotter mer än väl. Han tycker att jag är ett bra tillskott och jag kommer väl överens med bonus. Hon accepterade mig tidigt.

  • Anonym (mini)
    terfje skrev 2015-11-16 18:06:22 följande:

    Tack mini. Min kille uppskattar det jag gör för honom och hans dotter mer än väl. Han tycker att jag är ett bra tillskott och jag kommer väl överens med bonus. Hon accepterade mig tidigt.


    Vad bra:) var nöjd med det. Men visst kan du lägga ut en stående inbjudan om en fika med biomamman, vill hon träffas så säger hon nog till, gör hon inte det så är det inget att hänga upp sig på.
  • Brumma

    Om jag och min man hade separerat hade jag önskat få träffa den nya kvinnan. För hon kommer vara ngn som förhoppningsvis har stor del i mina barns liv.

    När jag träffade min man var hans dotter bara ett år. Mamman ville inte träffa mig till en början vilket vi naturligtvis respekterade men hade väldigt svårt att förstå.

    Här kommer nämligen en kvinna (jag) som sover i samma säng som dottern. Som byter blöjor. Som tröstar, matar o myser.. Iallafall jag hade velat veta vem som umgicks med mitt barn på det sättet...

    Efter ett tag träffades vi pga att hon blev försenad när hon skulle hämta dottern hos pappan. Jag kom hem när de fortfarande var kvar och efter det var "isen bruten".

    I många år har det funkat jättebra :)

    Vi hade knappast umgåtts om det inte varit för bobus men jag vet att bonus uppskattat att vi kommit gemensamt (jag o min man och mamman o hennes nya) till skolaktiviter osv. Att vi stannat på kaffe vid hämtning och lämning..

    Tyvärr har samarbetet slutat fungera men det funkade som sagt i många år.

  • Brumma
    annananonym skrev 2015-11-16 15:46:03 följande:

    Nej varför då? Det räcker med att ha kontakt med den andra vårdnadshavaren. Utomstående personer är just UTOMSTÅENDE!

    Självklart ska man vara artig och trevlig om man stöter på varandra någonstans, men mer kontakt än så finns det ingen anledning till alls anser jag!


    Jag hade inte velat lära känna henne/träffa henne för att ha en relation med henne utan för att hon har en relation till mina barn..

    Dock hade det ju räckt med att träffas vid hämtning och lämning och vid olika aktiviteter barnen har (om hon vill delta).

    Men jag hade faktiskt min bonus mamma på Facebook i många år vilket funkade bra :)

    Hade dock aldrig u gåtts med henne själv.
  • Anonym (Vuxna människor)

    Jag och bonusens mamma kommer jättebra överens.
    I början var det väldigt stelt och vi träffades endast vid hämtning/lämning när pappan var med men vart efter träffades vi ensamma vid hämtning/lämning om pappan var tvungen att jobba eller så. 
    Jag tog tidigt beslutet att behandla bonusen som jag skulle behandla mina egna barn. Han valde ju inte att bo med mig,jag valde att bo med honom och hans pappa. Jag pratar lika mycket med biomamman som pappan gör och för mig är det viktigt att ha en bra kontakt. Vi är vuxna människor allihopa som ska se till att barnet har det så bra som möjligt. 

  • Anonym (?)

    Är Trådstartaren en man eller kvinna?

    Svar på frågan iaf; jag vill veta vem mitt barns pappa har träffat. Mitt barn är fortfarande litet och jag vill veta vem barnet bor med då och då. Ganska naturligt och självklart, skulle jag vilja påstå.

  • terfje

    Brumma jag tycker att du och jag har liknande sätt att se på det. Mamman ska inte lära känna mig på djupet men lära känna mig för bonus skull. För sin egen skull behöver hon inte lära känna mig.

Svar på tråden Biomammor på vem ligger ansvaret!