• RosaSmurf

    Blir galen på dagens privatiserade apotek

    Anonym (!!) skrev 2015-11-24 11:52:30 följande:

    Behövs verkligen en grundförklaring till apotekaren när läkaren skriver "får ej bytas ut" ? För mig är det kanska klart att medicinen inte får bytas ut. Som apotekare borde man förstå att detta meddelande kan innebära att patienten kanske är allergisk mot vissa substanser etc.


    Jag har för mig att apotekaren/receptarien måste fråga om man vill ha ett billigare preparat även om det står att det ej får bytas mot synonympreparat.

    Men nej, man måste inte ha en giltigt förklaring för att man inte vill ja synonympreparat. Det är upp till en själv att välja. Däremot kan det vara så att vissa orginalpreparat inge ingår i högkostnadsskyddet men att synonympreparat gör det.
  • RosaSmurf
    IsDimma skrev 2015-11-24 13:08:43 följande:

    Går du in på nätet kan du se vilka apotek som lagerför dina mediciner. Sålänge det inte är narkotikaklassat. Jag kan tex inte se mina insomningstabletter men allt annat. Väldigt praktiskt.


    Det är tyvärr inte att lagerststusen stämmer med deras faktiska status...
  • RosaSmurf
    volvo142 skrev 2015-11-24 20:13:38 följande:

    Ja fyfan helt sjukt outbildad personal där allt ska vara "billigt" göra ett udantag...


    Det är enbart apotekare och receptarier som hanterar receptbelagt medicin på apoteket.... Tror dock att apoteksteknikerna får lov att sälja receptbelagt medicin men att den då alltid dubbelkontrolleras av apotekare eller receptarie.

    Och man kan faktiskt inte kunna alla preparat idag då det finns en hel drös med synonympreparat... Se bara på alvedon hur många synonympreparat det finns av den.
Svar på tråden Blir galen på dagens privatiserade apotek