• Anonym (ooo)

    Förlossning Göteborg , Varberg eller Borås ?

    Det finns inga sjukhus i landet där man inte kan snitta! Alla har tillgång till operationssalar! Att ha tillgång till det är basalt för att få bedriva förlossningsvård över huvud taget. 

  • Anonym (ooo)
    Anonym (a) skrev 2015-11-25 20:34:42 följande:

    Jag har fött i Göteborg 2 gånger (-12 och -15). Mycket nöjd bägge gånger. Första gången blödde jag över 2 liter. De tog mig snabbt till operation och fick ut moderkakan. Jag fick blodtransfusion direkt (vilket min syster i Varberg inte fick, trots att hon blött lika mycket som jag och svimmade när hon försökte resa sig upp).


    Att man inte får blod trots samma blodmängd, beror på helt olika saker. Aktuellt Hb, pågår blödningen eller är den avstannad, cirkulatoriskt status, hur frisk man är sedan innan, ordinerande läkares bedömning osv. Man kan inte stirra sig blind på en blödningsmängd. Att transfundera är alltid en risk. 
  • Anonym (ooo)
    Anonym (a) skrev 2015-11-25 22:09:43 följande:
    Min syster var tvungen att be dem ta ett Hb överhuvudtaget (och fick tjata ett tag då personalen tyckte det var onödigt). Det tog ett dygn innan de tog hennes yrsel på allvar. Hon hade då Hb 78. Hennes blödning pågick ett tag innan maken uppmärksammade personalen på detta varpå de tog henne till operation för placentalösning. Hon svimmade som sagt när hon försökte stå upp. Först efter att de tagit Hb fick hon två påsar blod. Jag är medveten om riskerna med transfusion, men tycker inte att det var professionellt hanterat i just hennes fall (vilket kan vara regel eller undantag - det vet jag inget om).
    Beklagar det hon var med om och hur det hanterades just i det fallet. Det blir bara lite tokigt när personer utan någon insyn i vård och riktlinjer drar egna slutsatser om hur saker ska vara. En avstannad blödning med 78 i Hb och en stabil (bra puls, blodtryck)hjärtfrisk patient, behöver oftast inte transfunderas. En blödning hos en frisk person visar inte tecken med detsamma, så då kan det vara svårt för personal att avgöra att man inte mår bra. Och personal som inte har en klinisk blick, de finns överallt, på alla sjukhus. Men sannolikt lärde sig personalen sig något!
Svar på tråden Förlossning Göteborg , Varberg eller Borås ?