• Äldre 6 Dec 10:00
    368173 visningar
    6271 svar
    -20 +6
    6271
    368173

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Från dagens ledare i DN

    www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-vad-sa-du-gar-sverige-bra-det-kan-inte-stamma/

    Citat:
    "Enligt SCB har BNP/capita, alltså välståndet per person, stigit med hela 52 procent mellan 1993 och 2014, rensat för inflation. Under samma period ökade befolkningen med 1 miljon, från 8,7 till 9,7 miljoner."

    "
    Vi växer för närvarande snabbt och är som land rikare än någonsin. Vår välståndsutveckling de senaste decennierna överträffar alla förväntningar. Statsskulden är låg i ett internationellt perspektiv."

    Ni som tjatar om att invandringen får Sverige att gå under, läs och begrunda

  • Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna
  • ?eská Zbrojo­vka
    Äldre 11 Dec 21:00
    +1
    Världsmedborgare skrev 2015-12-11 20:16:49 följande:
    Jag ser att du precis bekräftar de problem som t.ex AF tar upp, och som även många företag erkänt, och som jag själv tjatat om i flera år, men du missar att det nu ÄNTLIGEN är på väg att bli historia, så varför tar du ens upp det?

    Jag undrar om du verkligen har förstått vad som är på väg att hända, och vari skillnaderna ligger, jag tvivlar på det, efterom du tar upp dessa gamla saker.., det låter väldigt mycket Alliansen om det.

    Jag lever bl.a på att "se" förändringar, följa långsiktigt hur dom sprider sig, och hur dom utvecklar sig, jag är mer eller mer tvingad att veta vad som kommer att ske och hur arbetsmarknad och företagandet förändrar sig över tid.
    Och då inte på den lilla kiosknivå som Sverige är, utan i ett globalt perspektiv, eftersom det är ett måste för mig (Sverige) att snabbt kunna anpassa sig till det.

    Senaste halvåret har mycket förändras i attityden hos företagen, och det kan vi tacka företagen och de föreläsare som haft alla dessa seminarier om arbetsmarkand/arbetskraft.
    Nu börjar det gå upp för företag och myndigheter hur mycket av kompetens man missat, både genom sin egen feghet, men mest genom att denna kompetens suttit fast i div åtgärder eller på förläggningar.
    De enda som verkligen försökt att få tag i invandrarna och deras kompetens, är vissa bemanningsföretag, men det är inte så lätt när dom personerna inte har varit sökbara, eller ens fått möjlighet att validera sin kompetens.

    Nu ska det ändras på, de som kommer hit ska mer eller mindre skyfflas in på AF, och bli en del av systemet.
    Och görs det rätt, och gör företagen sin del, då kommer vi att för 1:a gången kunna nuttja den kompetens som vi fått gratis genom invandringen.

    Det är bara att hoppas att inte nån jävla byråkrat börjar bromsa, utan att vi nu låter marknadskrafterna ta hand om företagandet och arbetskraften, givetvis med ett stort stöd från oss svenskar/staten.
    Vi måste sluta slösa bort kompetens, sluta upp med att gå över ån efter vatten, sluta skylla på att det inte finns kompetens i Sverige, det är ju en lögn.
    Ja just det, LÖGN, för att påstå att det inte finns kompetens, när vi inte tidigare haft en aning om vilken kompetens dessa invandrare haft, ja då är det en lögn att påstå det.

    När vi VET SÄKERT vilken kompetens dessa människor har, då kan vi börja påstå saker, men dit är det ännu en lång väg, en väg som vi bara har börjat gå.
    Men långt bättre det, än som tidigare år, bara stått och väntat, nu kanske den kompetens som finns här, slipper flytta till Tyskland eller England, vilket tyvärr många under åren redan har gjort, då deras kunskaper omgående givit dom jobb där.

    Kompetens, från uländer där akademikernivå motsvarar vår grundskola


    Jo vist, samtidigt som skolan går i graven med alla icke svensktalande analfabeter som skyfflas in och lärare (är släkt med flera) fruktar nu för livet när dom går till arbetsplatsen.


    Enda som kan rädda oss nu är att vi rensar ut det nykomna, tar han om 30-40åriga problem och skapar kompetens med det vi har.


    Samtidigt som man läser om "syriska" läkare som "pluggar" på högskolan med tolk, som om det ens var möjligt att vara läkare på i lands nivå utan att kunna engelska. *facepalm*


     

  • Äldre 11 Dec 22:24
    Digestive skrev 2015-12-11 17:46:52 följande:
    Kära hjärtanes, Vojne och fyra Bugg vad du får stå ut med saker i den här tråden.
    Man har ju blivit hårdhudad med tiden
    Nej, jag är liberal ingen jävla SD-are.
  • Äldre 11 Dec 22:26
    Studentpappa skrev 2015-12-11 19:44:13 följande:
    Jag vet tillräckligt att om Volvo anställer 40000 personer de inte behöver så går de i konkurs. Analogin mot Sverige behöver givetvis inte förklaras närmare.

    Vad AF anser är många gånger ganska komiskt, jag läste idag att man vill fylla luckorna på arbetsmarknaden i vårt län med de nykomna. I samma artikel läser jag om klyftorna mellan inrikes och utrikesfödda samt att vi har den högsta arbetslösheten i landet. De nykomna behöver "bara lära sig språket och ges rätt utbildning" varför har man inte redan gjort det med de som befinner sig på plats om det är så enkelt? I Gävle arbetade 1/25 somalier 2012 och då var det bidragsfinansierat arbete. Men det är klart att om vi tar emot ännu fler människor så sjunker säkert arbetslösheten av sig själv och skatteintäkterna kommer att öka. I dagsläget är ca 25% av utrikesfödda med uppehållstillstånd arbetslösa i länet.

    Vi söker konstant ingenjörer till företaget jag jobbar på, har aldrig sett en utomeuropeisk ansökan. Aningen märkligt med tanke på andelen högutbildade som påstås komma, eller är det så att definitionen på högutbildad skiljer sig åt beroende på vilket grupp man kollar på? Vi kräver inte att man kan svenska heller, jag jobbade i veckan med en spansk kollega ett par dagar och engelska duger utmärkt. 

    Jag har ingenstans påstått att vi inte ska ha invandring, däremot måste det finnas någon rim och reson i det hela. Inlägget från dig där du gav en "smocka" åt SD-rasisterna var ett givet självmål där det stod klart och tydligt att utan invandrarna så hade resultatet varit bättre. Det är på inget sätt tack vare den senaste tidens invandring Sverige går bra.

    Ja det är tydligt att länderna slåss om att få den senaste tidens tillskott i befolkningsökning, det är snarare en tävling i att stänga dem ute. Gör man som Kanada och handplockar sina migranter är det givetvis ren jackpott, sen hur moraliskt rätt det är kan man diskutera. Men vår modell leder knappast till framgång.
    Nej, jag är liberal ingen jävla SD-are.
  • Äldre 11 Dec 22:28
    Studentpappa skrev 2015-12-11 20:45:17 följande:
    Du låter som en väckelseprofet, lever du på att lura på folk vattendammsugare? Vi kan höras igen om några år där jag gladeligen erkänner att jag har haft fel om din profetia slår in. Fram tills dess håller jag mig till verkligheten och inte om och men eller kanske. 
    Du tänker på de där "kirbydammsugarna" som kostar typ 30 000? Ja det skulle iofs inte förvåna mig...
    Nej, jag är liberal ingen jävla SD-are.
  • Äldre 11 Dec 22:28
    -1
    Åttionian skrev 2015-12-11 20:51:27 följande:
    Why not use the apple...
    Why waste fresh fruit for rotten vegetables?
    Nej, jag är liberal ingen jävla SD-are.
  • Äldre 11 Dec 23:34
    Rataxes skrev 2015-12-11 22:28:55 följande:

    Why waste fresh fruit for rotten vegetables?


    You surely have a point there, probably especially funny since it's friday.
  • Äldre 12 Dec 06:23
    -1
    Rataxes skrev 2015-12-11 22:28:14 följande:

    Du tänker på de där "kirbydammsugarna" som kostar typ 30 000? Ja det skulle iofs inte förvåna mig...


    Ja, det krävs väl en viss övertygelse för att kränga sådana
    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Äldre 12 Dec 11:49
    Studentpappa skrev 2015-12-11 20:45:17 följande:
    Du låter som en väckelseprofet, lever du på att lura på folk vattendammsugare? Vi kan höras igen om några år där jag gladeligen erkänner att jag har haft fel om din profetia slår in. Fram tills dess håller jag mig till verkligheten och inte om och men eller kanske. 
    Gör det, och om jag lyckas lika bra som en väckelseprofet med att övertyga folk, ja då är jag mer än nöjd.

    Om du säger att du förhåller dig till verkligheten, ja då måste du ju även se att Sverige går långt bättre än vad någon kunnat ana, t.o.m så bra att Sverige nu kanske måste bromsa för att inte bli överhettat.
    Men eg är det bara domedagsprofeterna som haft fel, alltså de som inte begriper ett jota av hur företagande och ekonomier fungerar, trots att det är hur lätt som helst att förutse vad som ska hända, då allt man behöver veta presenteras i media.

    För mig är det ytterst märkligt att ni som gnäller och klagar på allt, inte klarar av att förstå hur kapitalismen fungerar.
    Ni oroar er för framtiden, för pensionen, för sjukvård, utbildning och arbete och fan och hans moster, varför då?
    Ni påstår ju er ha alla sanningar och svar, ändå sitter ni här och gnäller över problem som för er borde vara busenkelt att lösa.
    Jag är ju en idiot som bara har fel, så använd då er kunskap till att forma er ett bra liv, eller är det så att ni trots allt, inte förstår hur man gör.
    Det är i så fall mycket märkligt, för hur man gör berättas det om i media varje dag, bara att följa med och investera så trillar pengarna in, det kan alla som förstår sig på den globala ekonomin göra.

    Eller är det bara tomt prat från er sida, att ni eg inte alls förstår hur man tryggar sin och familjens framtid?
    Jag som ni tycker bara svamlar och inte begriper nåt, jag oroar mig inte ett dugg för min eller min familjs framtid, den är tryggad sen länge, varför då tror du/ni?
    Jo för att jag lärt mig hur man gör för att trygga min/vår framtid, jag har lyssnat och lärt, och sen investerat efter det, svårare än så är det inte.

    Så ge mig nu svaret på varför ni oroar er, varför ni inte tryggat er och familjens framtid så att inget som händer kan förstöra för er i framtiden.
    Det finns väl inget att oro sig för om man som ni har alla svaren?
    Det måste ju bara vara att njuta av livet, när framtiden är tryggad.
    Hur kan jag som inget fattar enligt er, då ha lyckats så bra, trots avsaknaden av kapital i början, hur kan ni ha rätt och jag fel?

    Tur? Glöm det, det finns inget som heter tur med långsiktiga placeringar, för att lyckas med det, krävs väldigt god kunskap om hur den globla ekonomin kommer att utvecklas.
    Det enda som kan sätta käpper i hjulet är krig/statskupper/liknande och naturkatastrofer, annars är det enbart kunskap som krävs för att lyckas.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Äldre 12 Dec 16:39

    Den här tråden spårade ur fullständigt.

  • Äldre 12 Dec 20:29
    Världsmedborgare skrev 2015-12-12 11:49:44 följande:
    Gör det, och om jag lyckas lika bra som en väckelseprofet med att övertyga folk, ja då är jag mer än nöjd.

    Om du säger att du förhåller dig till verkligheten, ja då måste du ju även se att Sverige går långt bättre än vad någon kunnat ana, t.o.m så bra att Sverige nu kanske måste bromsa för att inte bli överhettat.
    Men eg är det bara domedagsprofeterna som haft fel, alltså de som inte begriper ett jota av hur företagande och ekonomier fungerar, trots att det är hur lätt som helst att förutse vad som ska hända, då allt man behöver veta presenteras i media.

    För mig är det ytterst märkligt att ni som gnäller och klagar på allt, inte klarar av att förstå hur kapitalismen fungerar.
    Ni oroar er för framtiden, för pensionen, för sjukvård, utbildning och arbete och fan och hans moster, varför då?
    Ni påstår ju er ha alla sanningar och svar, ändå sitter ni här och gnäller över problem som för er borde vara busenkelt att lösa.
    Jag är ju en idiot som bara har fel, så använd då er kunskap till att forma er ett bra liv, eller är det så att ni trots allt, inte förstår hur man gör.
    Det är i så fall mycket märkligt, för hur man gör berättas det om i media varje dag, bara att följa med och investera så trillar pengarna in, det kan alla som förstår sig på den globala ekonomin göra.

    Eller är det bara tomt prat från er sida, att ni eg inte alls förstår hur man tryggar sin och familjens framtid?
    Jag som ni tycker bara svamlar och inte begriper nåt, jag oroar mig inte ett dugg för min eller min familjs framtid, den är tryggad sen länge, varför då tror du/ni?
    Jo för att jag lärt mig hur man gör för att trygga min/vår framtid, jag har lyssnat och lärt, och sen investerat efter det, svårare än så är det inte.

    Så ge mig nu svaret på varför ni oroar er, varför ni inte tryggat er och familjens framtid så att inget som händer kan förstöra för er i framtiden.
    Det finns väl inget att oro sig för om man som ni har alla svaren?
    Det måste ju bara vara att njuta av livet, när framtiden är tryggad.
    Hur kan jag som inget fattar enligt er, då ha lyckats så bra, trots avsaknaden av kapital i början, hur kan ni ha rätt och jag fel?

    Tur? Glöm det, det finns inget som heter tur med långsiktiga placeringar, för att lyckas med det, krävs väldigt god kunskap om hur den globla ekonomin kommer att utvecklas.
    Det enda som kan sätta käpper i hjulet är krig/statskupper/liknande och naturkatastrofer, annars är det enbart kunskap som krävs för att lyckas.
    Jag förstår varför Rataxes lackade ur på dig, istället för att tillskriva mig en massa skit som jag ingenstans skrivit, kan du kanske hålla dig till det jag skriver så länge du citerar mig? 

    Du verkar enbart vara otroligt självgod och väldigt mån om att berätta om hur mycket pengar du tjänat. En vän av ordning kan ju lätt konstatera att det är du som säger dig sitta inne med alla svaren och kan se in i framtiden. 
    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna