Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2018-09-30 09:40:23 följande:

    Men det kan väl inte bero på anmälningsbenägenheten? När jag gick i skola på 70- och i början av 80-talet åkte polisen skytteltrafik till landets grund- och gymnasieskolor. På den tiden ansåg man att elever som bråkade var en fråga för polisen och inte för skolan och föräldrarna. Nästan alla pojkar i min klass blev polisanmälda, många flera gånger. Det var alltså inte så när du växte upp? Har du gått grundskola efter millenniumskiftet? 


    När jag växte upp (lång innan millennieskiftet) så talade ingen med polisen. Misshandelsfall ansågs inte beröra någon annan än de inblandade. Polisen kopplades inte ens in i de fall den förlorande parten behövde sjukhusvård.

    Hur som helst så finns det inget intresse av att ta övriga problem på allvar så varför skall skolan vara ett undantag. Tänk på att om ett problem uppmärksammas kan det skada den heliga Sverigebilden.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-11-13 23:59:01 följande:

    Sant. Det som kan historia vet också att nazismen är sprungen ur högerradikala krafter.


    Kristianstadsbladet har en intressant ledare om höger respektive vänster ( www.kristianstadsbladet.se/ledare/nils-eric-sandberg-fascism-och-nazism-ar-vansterrorelser/ ). Där slås bland annat fast att "Först en viktig distinktion. Partier som kallas höger, eller nyliberala, vill ha starka individer och sätta gränser för statens makt. Vänstern vill ha det omvända."

    Så hur var det nu igen. Var nazisternas främsta kännetecken att de satte individer först och försökte begränsa statens makt, eller var det det omvända?
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-11-14 15:44:11 följande:
    nattuw skrev 2018-11-14 11:20:06 följande:
    Kristianstadsbladet har en intressant ledare om höger respektive vänster ( www.kristianstadsbladet.se/ledare/nils-eric-s.../ ). Där slås bland annat fast att "Först en viktig distinktion. Partier som kallas höger, eller nyliberala, vill ha starka individer och sätta gränser för statens makt. Vänstern vill ha det omvända."

    Så hur var det nu igen. Var nazisternas främsta kännetecken att de satte individer först och försökte begränsa statens makt, eller var det det omvända?
    För de som missat SO på grundskolenivå kommer en sammanfattning här - nazzar och fascister är inte socialister eller kommunister - de hatar socialism.
    Att närbesläktade ideologier (religiösa eller politiska) bekämpar varandra är så vanligt att det inte bevisar varken det ena eller det andra.
  • nattuw

    Och samtidigt som unga män dör på våra gator är den viktigaste politisk frågan (för vissa) inte hur vi skall kunna hindra att fler föräldrar får se sina barn mördas på öppen gata utan hur problemet skall kunna sopas under mattan så att det inte skall kunna gynna någon politisk motståndare.

    Det säger nog mer än vi tror om det samhälle vi lever i.

  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2018-12-17 07:34:57 följande:
    Du ägnar inlägg efter inlägg åt att förminska och förneka folks oro för ett eskalerande våld.

    Det är faktiskt svårt att förstå varför.
    Det är inte den politiska vänstern som vinner på att frågor om lag, ordning och trygghet kommer högre upp på dagordningen.

    Därav följer att det inte heller ligger i allas intresse att frågor som brott, straff och trygghet skall bli en del av den politiska agendan.
  • nattuw
    K Markatta skrev 2019-01-10 19:41:42 följande:

    Den senaste tiden har kriminella gäng gjort stort avtryck i småländska Värnamo, en kommun med bara 34 000 invånare. Inatt blev en bil beskjuten av en eller flera personer i en annan bil i centrala Värnamo - den sjunde skottlossningen på 1,5 år. Polisen har gått upp i stabsläge.

    Natten till i tisdags besköts en lägenhet i Värnamo på en annan gata i samma område. På just den gatan blev två personer knivskurna och en tredje skjuten i ett stort bråk förra våren.
    ---

    Partiledaren Annie Lööf, som är Hans-Göran Johanssons dotter, har vuxit upp i Värnamo och pekade inför valet ut Värnamo som en mönsterkommun med hög upplevd trygghet och stor tillit mellan invånarna.


    Det förklarar ju en del. När en kommun med gängkrig, skottlossningar och knivskärningar framställs som en mönsterkommun så är det illa, riktigt illa.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-01-13 11:30:11 följande:
    Om Sjöstedt röster nej till överenskommelsen så kommer det att resultera i en M ledd regering och makt till SD och det kommer inte gynna Vs väljare. Därför bör Sjöstedt rösta ja på onsdag.
    Om Sjöstedt röstar ja röstar han även ja till en nyliberal politik. Vilket inte var vad Vänsterpartiets väljare röstade på Vissa frågor är viktigare än socialdemokratins makthunger. Därför bör Sjöstedt rösta nej.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-01-13 17:27:13 följande:
    Eftersom M och KD har lovat L och C samma satsningar som Löfven accepterat så får Sjöstedt nyliberal politik hur han än röstar.  Skillnaden är att om Sjöstedt röstar nej till det aktuella regeringsalternativet så riskerar han mindre satsningar på miljön, antifeministisk politik och mer inflytande från SD. 
    Skillnaden är att i det ena fallet röstar Vänstern aktivt för en nyliberal politik. I det andra fallet röstar Vänstern emot nyliberal politik. Tids nog får vi veta hur de gör.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-01-13 21:01:31 följande:
    Om SD väljer att i sista omgången rösta ner Kristersson så kommer SD få bära hundhuvud för att att det blir nyval till en kostnad av flera hundra miljoner kronor.
    Hur tänkte du där? Ett parti som övriga partier aktivt stänger ute från allt inflytande kan svårligen belastas för vad övriga partier ställer till med. Och det gäller såväl SD som V.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-01-14 07:21:07 följande:
    Det kan man tycka men säg det till alla miljoner röstberättigade som är less på cirkusen och vill att Sverige får en regering. Som läget ör nu så kommer många lasta V och SD om vi går till nyval.
    Om man är less på cirkusen så hjälper det inte att lasta åskådarna. Även om jag inte betvivlar att det är många Socialdemokrater som skulle lasta V och, som alltid, SD för den eventuellt uteblivna makten så är det inte de socialdemokratiska väljarna som V och SD har röstats in för att representera.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna