Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2019-08-14 14:55:18 följande:
    Menar du halmgubbarna?
    Eftersom jag inte vet vem eller vilka de andra som skriver på forumet är så kan jag inte utesluta att det rör sig om halmgubbar eller andra nära släktingar till the Scarecrow from oz.
  • nattuw
    Padirac skrev 2019-09-01 15:12:48 följande:
    Vad är elbrist?

    Vad är risk för elbrist?

    Vad är varning för risk om elbrist?
    Elbrist är när du inte kan tända din taklampan eller koka kaffe på din moccamaster och måste gå ut till bilen för att ladda telefonen.

    Risk för elbrist är att det finns en risk för att delar av det svenska elnätet släcks ned och att den nedsläckningen inte förorsakas av ett tillfälligt strömavbrott utan av bristen på en långsiktigt hållbar energipolitik.

    Varning för risk om elbrist är när de som ser en oroande utveckling inte längre är tysta utan pekar på att det är hög tid att ta till preventiva åtgärder. Sannolikt kommer inte att lyssna på dem innan det är för sent.
  • nattuw
    Padirac skrev 2019-08-30 07:47:34 följande:
    Jag har inte diskuterat oro, jag har redogjort för de risker sakkunniga säger att gemene man har i fråga om att utsättas för gängens och nätverkens dödliga våld.

    En del skribenter här sysslar med fear mongering och vill påstå att vi alla är i stor risk för att dödas i skjutningar. Jag säger att den risken är ytterligt liten och stödjer det på faktiska uppgifter.
    Nu när inte ens vår statsminister längre kan blunda för skjutningar och sprängningar behöver du inte längre försöka sopa problemen under mattan:
    "Nu uttalar sig statsminister Stefan Löfven (S) om våldsspiralen på Sveriges gator.
    ? Det är klart att skjutningar och sprängningar är ett av våra stora samhällsproblem, säger han till SVT."
    www.expressen.se/nyheter/lofven-om-skjutningarna-samhallsproblem/


    Så nu är det dags att lägga om taktiken och istället börja leta syndabockar och där har statsministern redan stakat ut vägen genom att peka ut de som bor i Djursholm och Danderyd:
    "Drogvanorna hos dem som bor i välbärgade områden. Det är orsaken till en del av gängkriminaliteten, menar Stefan Löfven i en intervju i DN.
     ? Djursholm, Danderyd ? det är där du har den största konsumtionen, säger statsministern."
  • nattuw
    Padirac skrev 2019-09-01 17:05:54 följande:
    Kan du inte skilja på den reella risk enskilda personer har för att bli utsatta för gängens interna dödliga våld och att det skulle kunna vara ett samhällsproblem?

    Oavsett vad SL och regeringen och oppositionen säger om samhällsproblem eller inte så påverkar det inte den reella risken för en utomstående att bli utsatt för gängens interna dödliga våld.
    Varför är det så viktigt för dig att morden på unga män och kvinnor skall få fortgå?
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2019-09-18 06:57:51 följande:

    Ett år, 150 sprängdåd och tusentals kulor senare och argumentationen är alltså fortfarande: "Så länge man håller sig borta från 'buset' är man trygg." 

    Och är man rädd för att drabbas så är man att likställa med ett barn som tror på "monster under sängen" 

    https://mitti.se/nyheter/kulan-frugans-fatolj/ 

    "Hade frugan suttit kvar hade kulan gått 20 centimeter ovanför huvudet, och hade hon rest sig upp hade det gått jävligt illa"

    (Arne, 81)


    Sent omsider så har faktiskt våra politiker börjat inse att det finns ett problem som inte längre låter sig sopas under mattan. Till och med statsministern har engagerat sig genom att kraftfullt uttala att skottlossningar, sprängningar och mord på öppen gata är oacceptabelt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-09-18 08:43:53 följande:

    Skönt att utvecklingen går åt rätt håll i Goteborg och bra med perspektiv.


    Så bra då kan ni fortsätta stoppa huvudet i sanden och låtas som om det inte finns några problem. För vad spelar några mord för roll när det begås fler mord på andra håll?
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-09-18 11:19:31 följande:
    Varför försöker du få det till att jag och andra inte ser problemen? Det är inte sant. Jag tycker däremot att det är intressant att du verkar bli så provocerad av positiv statistik, det finns faktiskt sådan också.
    Jag är övertygad om att du och andra ser problemet. Om ni inte såg det skulle ni inte lägga ner så mycket jobb på att försöka förminska och släta över.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-09-18 21:58:15 följande:
    Jag försöker bara få dig att bredda din åsiktskorridor lite, den verkar så smal..
    Det enda du försöker gör är att bagatellisera mord.
  • nattuw
    K Markatta skrev 2019-09-19 18:23:08 följande:

    Här visar ju Regeringen Löfven inte direkt prov på bra ledarskap:


    När visade Regeringen Löfven överhuvudtaget prov på ledarskap?
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2019-09-23 09:57:39 följande:

    Dysfunktionella lagförlag från politker som bara vill posera:

    https://twitter.com/Bandhag/status/1175845651621515264

    Alla som är dömda för försöksbrott, tex försök till mord får full rabatt, eftersom minimistraffet där är 14 dagars fängelse.

    Om två 18-åringar döms för mord får den som tidigare är dömd för försök till mord 50% rabatt. Kamraten som dömts för grov misshandel tidigare får ingen rabatt. 

    En 18-åring som dömts för våldtäkt och därefter döms för försök till våldtäkt får full rabatt båda gångerna. Döms han sedan för ytterligare försöksbrott, tex försök till grov misshandel och grov våldtäkt utgår full rabatt. Däremot om han har ett skjutvapen utgår ingen rabatt.

    Det som egentligen behövs kan man inte hantera.


    Det låter som ett ur rättssäkerhetssynpunkt rätt tveksamt förslag. Jag kan förstå varför vissa partier valde att lämna förhandlingarna.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna