Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2022-08-19 21:25:05 följande:
    Vad håller du på med? Tål du inte att andra förtydligar dina inlägg? Ett svenskt fyllo i 60-års åldern är gripen för dådet och åklagaren har meddelat att det inträffade sannolikt handlar om en olyckshändelse.
    Det handlar inte om att jag inte "tål något".
    Det är bara direkt skitsnack från din sida, ett skitsnack som du försöker dölja i en fråga. 
    Hade du inget vettigare att komma med än direkt skitsnack som svar, bara för att man sa ifrån till dig att nationalitet (och/eller hudfärg) är totalt oväsentligt i sammanhanget?

    Men om DU vill fortsätta lyfta fram att nationalitet på gärningspersonen är såååååååååååååååå viktigt, så borde det ju inte vara så svårt att du slänger fram belägg på att gärningspersonen är svensk.

    Eller skall du försöka att slippa detta, och fortsätta att skylla din oförmåga på att slänga fram bevis för detta genom att komma med skitsnack?

    Undra vad det är för direkt svammel och/eller direkt skitsnack du skall komma med nu för att slippa och verifiera ditt påstående?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    nattuw skrev 2022-08-20 15:31:27 följande:
    För den som blir skjuten i magen eller blir vittne till att någon blir skjuten på en spårvagn eller i ett köpcentrum så spelar det ingen roll vem som skjuter.
    Precis..

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    KillBill skrev 2022-08-20 15:39:17 följande:
    Nej men att folk blir skadade av fyllon är inget nytt. Det har skett i alla tider.
    Plakatpolitik är viktigare än brottsoffer? 

    Snacka om att förminska offret. 
    Och att gärningspersonen bröt mot vapenlagen är tydligen inte heller relevant.
    För det var ju en olyyyyyyyyyyycka.
    Mycket viktigare för dig att skrika dig hes, om att gärningspersonen är sveeeeeeeensk och fyyyyyyyyyylloooo.

    Fast gäller det kvinnor som är otrygga och väljer att ta risken att bryt mot vapenlagen för att känna sig trygga, ja då är det mycket viktigt att trivialisera kvinnors otrygghet, yla och gnälla och skrika sig hes om hur förfärligt det är att de bryter mot vapenlagen.  
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    nattuw skrev 2022-08-20 15:47:02 följande:
    Som sagt, en häpnadsväckande brist på empati...
    Plus
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    KillBill skrev 2022-08-21 11:14:59 följande:

     


    Det stämmer att skjutvapenvåldet och de dödsfall som de orsakar är ett stort problem i Sverige men för att nyansera bilden har annat dödligt våld genom t.ex. våld eller andra vapen minskat och det är fortfarande större risk att dö av dödligt våld i Finland än vad det är i Sverige.
    Ja så var det dags igen. Folk diskutera om dödsfall med skjutvapen. 
    Trots att det (kanske) större risk att dö av våld i Finland än i Sverige, så fråntar det aldrig fakta att det är fortfarande större risk att dö av skjutvapen här i Sverige än i Finland,
    Då Finland har LÄGRE antal skjutvapen än Sverige.

    Vad är ditt nästa försök att trivialisera Sveriges problem med att vi har det högsta andel dödade av illegala skjutvapen än övriga EU?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    KillBill skrev 2022-08-21 12:50:45 följande:
    Vad håller du på med? Jag skriver uttryckligen att Sverige har problem med  skjutvapenvåld och det dödsfall som det leder till. Det jag gör är att nyansera bilden och förklara att det är större risk att bli dödad i t.ex. Finland om man lägger till annat dödligt våld än just skjutvapen (t.ex. kniv och dödlig misshandel).
    Jag håller inte på med något. 
    Att du slänger med en mikroskopisk notering om
    "jag har ju skrivit att Sverige har problem med skjutvapenvåld och dödsfall som det leder till". Är just detta bara små mikroskopiska noteringar.
    Du har bara gjort "små korta mikroskopiska noteringar kring det hela. Inte diskuterat det alls det faktiska problemet i sig.

    Ditt trivialisera (ja det är pinsamt uppenbart att du gör det) Sveriges problem, nej f'låt det var ju nyansera du gör (Drömmer), genom att dra in dödligt våld med andra vapen och att de är minsann större risk att bli döda i exempelvis Finland tack vare detta.

    Ingen har förnekat detta med att det är större risk att dö i Finland exempelvis, av dödljgt vål om man blandar in alla andra vapen, eller fysiskt med nävarna...

    Fast vad hjälper det Sverige och att Sverige har det högsta antalet illegala skjutvapen och att risken är fortfarande större att  oskyldiga dör av illegala skjutvapen, än även (t.o.m) Finland? Inte ett skit. 
    Problemen blir ju fan inte mindre för det i Sverige och att vi har det högsta antalet illegala skjutvapen och dödsfall som kommer av detta i hela EU.
    Det borde ju du begripa ELLER har jag för höga tankar om dig att du skall kunna begripa detta?

    Så nej ingen har missat att du saknar intresse att diskutera problemet kring  illegala skjutvapen och att vi har det högsta antalet dödsskjutningar i Sverige än övriga EU.
    För det är uppenbart att du vill triviali.. nej juste det ja nyanserar bilden hette det ja, och diskutera annat i stället.

    Fotnot:
    Påminner mig om ditt trivialiserande du gjorde av otrygga kvinnor, kvinnor som kände sig så otrygga att de valde att riskera att åka dit för vapenbrott med att bära pepparsprej i väskan/fickan..
    Då var det minsann viktigare att försöka flytta fokus från denna otrygghet kvinnorna kände och svammla om att det är ju "bra att man är lika inför lagen". Kvinnors otrygghet var inte ens av intresse för dig att skriva en en enda lite bokstav om.  För det var ju så förfärligt att kvinnorna bröt emot vapenlagen. 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    KillBill skrev 2022-08-21 12:50:45 följande:
    Är din åsiktskorridor inte tillräckligt bred för att klara av en diskussion om det totala dödliga våldet?
    Ja det är den, och vet du min åsiktskorridor långt mycket bredare än din åsiktskorridor.
    Varken du gillar fakta eller inte.

    När det är på diskussion om totala dödsfall och vilken land som har högst antal dödligt våld (oavsett vilket  vapen som används), ja då skall jag diskutera det.

    Nu diskutera det Sveriges förhållanden om skjutvapen, och att vi har det högsta antalet dödsfall av illegala skjutvapen än övriga Europa.

    Frågan är när du skall diskutera det, i stället... Att komma med noteringar om att "ja det är ju ett problem med skjutvapen och dödsfall om det, men i Finland har de ju andraparen och högre dödsfall".

    Så din patetiska och direkt irrelevanta fråga du har här (se citatboxen) kan du stoppa upp där solen inte skiner på dig själv.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Flash Gordon skrev 2022-08-21 13:51:21 följande:
    Finland? Vem är pinsam nog att försöka relativisera sprängningar, skjutningar och våld på öppen gata i Sverige med knivmord på fyllan i supar-gäng och familjer?
    Men Flash då....

    Säg att du inte har missat KillBills inlägg i denna diskuss... Cool

    Eller har du något script installerat i din webbläsare som filtrerar bort vissa användare? Förvånad   I så fall så får du mycket gärna  PM'a mig det scriptet...  
    Flash Gordon skrev 2022-08-21 13:51:21 följande:
    Finland? Vem är pinsam nog att försöka relativisera sprängningar, skjutningar och våld på öppen gata i Sverige med knivmord på fyllan i supar-gäng och familjer?

    Svensken konsumerar inte alkohol på samma sätt längre. Alltså har vi slutat kniva ned varandra på fyllan över någon skitsak.

    Istället har vi våld med skjutvapen och sprängningar på öppen gata som drabbar slumpmässigt. En norsk kvinna nu senast i Malmö.

    Nej nej, skall vi fråga "expertisen" så är ju inte detta något.
    För de har ju minsann högre dödsfall i Finnarnas hemvist per år "totalt" baserat på alla (olika) vapen som finns

    Det är tragiskt, att man inte kan känna sig helt säker längre på gator, torg och gallerior längre. Saknar mitt gamla Sverige där det var tillräckligt tryggt att släppa ut sina barn eller gå hem på kvällarna ensam, där folk hade mer respekt för varandra.

    Idag så är det inte kul om man är tvungen att ge sig av tex till Nordstan, eller Frölunda torg, för man vet ju inte om det kommer någon idiot för att spränga där inne. eller om det är någon som skall skjuta någon och man hamnar i skottlinjen.

    I dag så skjuter (förex.) tonåringar andra personer, när jag var ung och tonåring så kunde det värsta en tonåring kunna göra vara att supa sig full..

    Vad fan har hänt egentligen?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Flash Gordon skrev 2022-08-22 09:59:53 följande:
    Jaha, den signaturen ...

    Jag ser ju att de skriver men det går faktiskt bra att scrolla förbi och inte mata. Ja du, vad är det för klientel som ägnar sig åt detta.

    Men såg en dokumentär på Netflix(?) häromdagen. Om London. Där var de upprörda över att knivvåldet ökat i södra London.

    Kniv? I Sverige vore vi glada om de använde knivar. Här är det skjutvapen och handgranater. I små skitstäder som Växjö och Örebro.

    Våldet i mångkulturella mega-staden London är däremot bara på knivnivå.
    Vilka amatörer de är i London.

    Vad heter den dokumentären? Så jag kan söka upp den på Netflix.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    RebeckaZ70 skrev 2022-08-27 15:02:46 följande:

    I Sverige är fel plats vid fel tillfälle numera Lekparken, en galleria, en spårvagn, en bensinmack, en pizzeria, en skolgård. 

    Men det viktigaste för den ansvariga regeringen är vem som pratar med vem.


    Jupp..

    Kanske dags för den vanliga medborgaren att skaffa in en skottsäker väst gjord av "dragonskin". :-/
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Rataxes skrev 2022-08-29 10:31:08 följande:

    Är det socioekonomiska faktorer som tvingar invånarna att fira någons död?


    Gråter
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius

    Det verkar ha gått en paroll på vänstersidan

    Allas lika värde och lika inför lagen, vi skiter i individens trygghet. 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Padirac skrev 2022-09-30 07:43:43 följande:
    Se där, efter att konstant ha gnällt över att regeringen skyller på tidigare regeringar istället för att göra någonting har det nu blivit den rådande strategin för SDs varmare..

    .. det ger mer effekt att skylla på (den tidigare) regeringen Tomte
    Hur skall man kunna eventuellt skylla på den nuvarande regeringen menar du, så här 19dagar efter valet?
    Så hur skulle någon av partierna i högerblocket kunna göra något "åt saken" 19dagar efter ett val  anser du?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Padirac skrev 2022-09-30 21:06:52 följande:
    Du får fråga hur Flash hur han lyckades Tomte

    - du hittar inlägget lite längre upp där denne skribent drar fram det kort som skrikhögern och de bruna anklagat de tidigare icke bruna regeringarna för att dra fram.
    Så kom det barnsliga ordet "skrikhögern" också.

    Ja jag har läst hans inlägg,. Han skyller ju knappast på "den nya" regeringen.

    Alltså S, MP, V och C sitter kvar, som regering, fram till den nya regeringen kan bildas och ta över. Det har inte skett ännu. 
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    theotherone skrev 2022-09-30 23:50:34 följande:
    Flash kommer aldrig, aldrig, ALDRIG skriva att högern gör något fel eller dåligt. Enligt honom är allt S och MP:s fel, oavsett. Han är en megafon för högerpropaganda.
    Och det finns ju flera vänstermänniskor i denna tråden som aldrig heller kommer att erkänna att vänstern kan göra fel och är en megafon för vänstern.
    Så vad var din poäng, med att försöka svartmåla Flashen på det sättet du gör här?

    Dessutom så är det ju vänstern som styrt de senaste 2 mandatperioderna.

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Flash Gordon skrev 2022-10-01 06:00:06 följande:
    Den nuvarande regeringen är fortfarande socialdemokratisk. 

    Ännu har Ulf inte fått tillstånd att börja städa upp.
    Ja?

    Det skrev ju jag i inlägg #5411 också..
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Padirac skrev 2022-10-01 08:15:22 följande:
    Vem har sagt att det skylls på någon 'ny' regering?

    Läs inlägget jag refererade till igen. Solig
    Läs mina frågor en gång till...

    Jag har aldrig via mina frågor hävdaat att du skulle sagt att det skylls på ny regering.

    Jag skrev "eventuellt kunna " i den frågan... Det är en jäkla signifikant skillnad mot det du påstår att jag skulle ha frågat, mot det jag faktiskt frågade.

    Så vad var din poäng om du hade någon?

    Din poäng kanske är den gamla vanliga som vänsterfolket sysslar med: uppmana andra att göra något de vägra att göra själva?
    Som i detta fall, du uppmanar mig att läsa men vägra att läsa själv.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Padirac skrev 2022-10-01 09:39:07 följande:
    Så .. min fråga blir i dina ögon ett påstående?
    Padirac skrev 2022-10-01 08:15:22 följande:
    Vem har sagt att det skylls på någon 'ny' regering?

    Läs inlägget jag refererade till igen. Solig
    Detsamm tillbaka till dig.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna