Inlägg från: pyssel |Visa alla inlägg
  • pyssel

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Padirac skrev 2021-05-09 14:15:14 följande:

    Att materialet som medarbetaren uppfyller alla krav på sakliget och opartiskhet är inte det som kritiseras

    - SDs och skrikhögerns kritik går ut på att det är en person som har *fel* sällskap, fel *värderingar* och därför är inte bara personen opålitlig och klandervärd utan också allt arbete denne gjort och också den som anlitat denna för arbete.

    Det är en åsiktskontroll och åsiktsklandervärdhet som är en del av det samhälle och samhällsklimat SD förespråkar som visas upp.   Så här ser SDs framtidsvision ut... de som inte är med dem är mot dem och skall tystas.. det liknar i mycket de antijudiska/ariserings-lagar som Nazityskland försökte införa i sin intressesfär 


    Är Anna Gullberg, som han dömdes för att ha mordhotat, "skrikhöger"? Hon mordhotades när hon granskade islamistisk extremism, bl. a Dryséns pojkvän. Dessa avslöjanden, att en public service-journalist gett honom en plattform mot säkerhetspolisen, kallar du för "åsiktskontroll"?

    Vidrigt av dig, Padirac. Att du tycker extremism ska få dolt inflytande i oberoende media ligger betydligt närmare den extremism och den antisemitism du påstår att du räds. Du vill ha det som SD och NMR - ge sig på journalister som vågar granska extremismen.
  • pyssel
    KillBill skrev 2021-05-09 13:45:32 följande:

    Jag är inte påläst på vad hon har rapporterat men chefen för redaktionen på EKOT  har svarat att journalistens arbete är granskat av många medarbetare i samband med publiceringen men också efter det att förhållandet avslöjades och uppfattningen är att det publicerade materialet håller i balans och saklighet.  

    Jag har inte läst någonstans att journalisten skulle ha spridit islamistiska budskap, var kommer den uppgiften ifrån? Kan du ge exempel på islamistiska budskap som journalisten spridit på Sveriges Radio?


    SR har lagt till vad de kallar en "varningstext" på hennes reportage.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-05-09 18:42:08 följande:

    Här finns lite bakgrund www.svd.se/ekot-och-islamisterna

    Podden berättar om de inblandade, vad som är känt och vad som är okänt. SR Ekot agerade då de fick kännedom om Ekoreportern och islamisten. Oklart när förhållandet mellan reportern och islamisten startade.  Ekot kritiseras för att ha hanterat det som ett personalärende och inte avpublicerats reportagen - trots att det inte finns några faktafel i reportagen i sig.


    SR har fått kritik för sin saktfärdighet. De kände till hur det förhöll sig redan i höstas. Hennes pojkvän, m fl associerade, bedöms som ett hot mot rikets säkerhet. 


    Padirac skrev 2021-05-09 18:57:57 följande:

    Här finns ochså lite bakgrund om mordhotet mot AK  www.dagensmedia.se/nyheter/medievarldens-arkiv/mordhotet-mot-gullberg-hovratten-andrar-till-villkorligt/

     


    Vad är ditt motiv egentligen? Det har väl undgått få utom din partikompis här ovanför vad som hänt i fallet med de utvisade imamerna med släktingar, och händelserna runt. Som hotet mot olika personer på Gefle dagblad från både SRs medarbetares pojkvän och hans far. 


    Dessa är ett islamistiskt säkerhetshot mot Sverige som organiserar sig för att skärpa tillämpningen av islam = radikal islam. De hyllar militant islamism och har skrivit hyllningsinlägg när IS vunnit mark och uppmanat till ekonomiskt stöd till självmordsbombares familjer. En annan härlig agenda är inte helt oväntat att kvinnor ska begränsas ytterligare och fråntas rättigheter. Finns en mängd granskande artiklar om detta.


    Att SR:s medarbetare har dolt sina kopplingar och fört pojkvännens talan om utvisningsbeskedet i våra oberoende media är fullständigt skandalöst och sänker förtroendet rejält för public service. Lite mer bakgrund om hur aktiv även sonen varit och vilken medlöpare och förtryckarman Aagård är:
    https://www.expressen.se/kultur/ide/gavleimamens-son-visade-terrorfilm-for-ungdomar/

  • pyssel
    Padirac skrev 2021-05-09 19:18:24 följande:
    pyssel, menar du att Drysen, Ekot och SR har varit inblandade i mordhoten mot Gullberg?  Har Ekot och SR spridit islamistisk propaganda?  Har Drysen gjort detta?  Har gävleimamamens som fått inflytande över Ekots publiceringar? 

    Självklart tycker jag att det rätt att Drysen inte längre arbetar på Ekot och att det visar på dåligt omdöme att ha ett förhållande med en person som mordhotar andra människor och som förespråkar extremism.  Men var menar du SR och Ekot ska klandras för opartiskhet i att en reporter finns vara i en relation med en intervjuperson som är känd extremism då SR och Ekot avslutar anställningen och granskar reportagen som av dem och av andra utomstående sägs vara korrekta i sak?

    Drysens förhållande med gävleimamens son är säkerligen en fråga för SRs säkerhetstjänst  iom SÄPOs inblandning och klassning av gävleimamens son - och som sådant har jag svårt att se att mer information om Drysens avslutade anställning kan kommuniceras ytterligare, men vad vet jag.

    Det jag menade var att SDs svans och vurmare använder enskilda personers förehavanden som skäl till att döma hela PS då det alltid handlar om att enskilda personers privata liv och åsikter sägs färga allt de gör. Allt är genompolitiserat och om personerna avviker från SDs svans och vurmares uppfattningar så är allt de är inblanande i opartiskt och vinklat.  Det finns ingen opartiskhet och neutralitet i den världen - endera är man med SDs svans och vurmare eller så är man partisk, själva objektiviten är för dessa aktörer partisk då den inte tar ställning mot någonting.

    Med det sagt så vill jag verkligen inte att extremism ska ha inflytande i oberende media aller ens annan media - men att kasta ut barnet med badvatten är sjukt.
    Är man påläst så vet man att inte SD och alternativmedia äger frågan. Men om berättelsen från oinsatta antirasister hela tiden kallar det för att det skulle vara SDs debatt så gör man sig själv skyldig till att sätta ljuset där de vill och demokratiska krafter en ordentlig björntjänst, osynliggör de senare efter bästa förmåga. Men aldrig är ni så intresserade av salafismen som när SD ska åka ett populistiskt varv på den. Var finns du i debatten när modiga journalister granskar salafismen och när politiker, oftast kvinnor med utländsk bakgrund, tar strid mot radikalerna? (Du kanske är jätteengagerad i att debattera även denna extremism, vad vet jag?)
  • pyssel

    Det skrivs ju många artiklar i saken men jag läste senast i morse att SRs ledning visste i höstas. Det ska också ha varit en intern debatt, innan förhållandet var känt eller om de ens var ihop då, att hon inte förde en opartisk rapportering utan istället en väldigt ensidig. Står i Expressen nu.

  • pyssel
    Padirac skrev 2021-05-09 19:56:30 följande:
    Det jag undrade över var om du anser om att SR ska lastas för Drysen (vars anställning är avslutad) på ett annat sätt än SD ska lastas för Putilov (om åtnjuter fortsatt förtroende från SD och deras organsiation)?

    Är ett reportage om  SÄPOs rättigheter iom utlänningslagen ( utlänningslagens möjligheter som jag tycker är bra) fel?  Är det fel personer som deltagit i reportaget?  Kan man intervjua brottslingar och terrorister i media?  Gör sig media skyldiga till någonting om de har brottslingar och terrorister i reportage?  

    Konstig fråga om SD till mig. Jag lastar gärna SD i drivor. 


    Kritiken gäller det jag skrev om principer av opartiskhet, vilket det inte är med ett kärleksförhållande, och att det dessutom funnits intern kritik om vinklingen innan förhållandet blev känt/fanns. 

  • pyssel
    Padirac skrev 2021-05-09 20:01:54 följande:
    Så SR har agerat på olika sätt på den information de har haft?

    Vad var saktfärdigt menar du?
    Reportagen kan nu ses ur ett annat ljus kom genom Dokus avslöjande, inte när hon fick gå i oktober. Då höll SR tyst om det. Det är saktfärdigt, för att inte säga ovilligt. 
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-05-09 20:13:04 följande:
    Så Drysens arbete har inte varit oifrågasatt på Ekots redaktion - och när relationen uppdagats (på något sätt efter att den inletts någon gång) har anställninge avslutats.

    Vad har SR för skuld till mordhotet och är det OK att göra reportage med brottslingar, terrorister enligt dig?

    Turerna verkar ännu och delvis höljda i dunkel om du ser vad medarbetare påstår och vad chefen påstår. 


    Det sista är en fråga lika relevant som den du jagar med frågan *Slår du fortfarande dina barn?* Så den får bli mitt oerhört tydliga svar tills du greppar vad jag vänder mig emot till att falskeligen reducera hela saken och med det allt som hänt innan I den, till en tröttsam anklagelse om skrikhöger.


    Eller du anklagar Doku för att vara skrikhöger?

  • pyssel
    Padirac skrev 2021-05-09 20:31:05 följande:
    Ok, så kritiken är att Ekot inte publicerat nyheten om sin reporter och mannen som av SÄPO klassats som ett  säkerhetshot menar du?

    Med tanke på de fårordiga kommentarerna om att 'det är ett personalärende' tillsammans med SÄPOS inblandning är det inte långsökt att tro att det är just ett säkerhetsärende som i övrigt inte kan kommenteras.  

    Men det är min tolkning utifrån hur jag tror mig förstå hur säkerhetsärenden hanteras.  Alla stormar om saktfärdighet spelar nog mindre roll med tanke på personerna som 'personalärendet' handlar om.
    Nej, att hennes reportage är publicerade och varit alltjämt tillgängliga med förespeglingen att public service är opartiska, förstås. Sett till innehållet i reportagen som rör just utlänningslagen och enskilda, identifierbara fall, så finns det givetvis ingen tillkommande sekretess på att det framkommit partiskhet. Vad skulle vara hemligt menar du? Du försöker verkligen försvara detta på rent dogmatiska vis. Läskigt.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?