Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nattuw skrev 2020-01-22 09:17:34 följande:
    Vilket inte var vad jag beskrev.
    Nej just det - du har ingen synpunkt på att SDmedia och vurmare sprider falska nyheter?

    Istället anklagar du de som blivit lurade!!
  • Padirac
    nattuw skrev 2020-01-22 21:16:15 följande:
    Ett av huvudargumenten för den skattefinansierade medialösningen var dess pålitlighet. Den skattefinansierade lösningen skulle vara en garant mot just den ryktesspridning som den nu ägnat sig åt. Varför betala för ett vaccin som är verkningslöst?
    Menar du att PS vidmakthåller att SDmedias företrädare är Dinamarca? Eller hur menar du att PS är opålitlig, de verkar ha rättat till sitt fel då det uppdagades.  

    De enda som sprider opålitliga påståenden är SDmedia och de som påstår att PS vidmakthåller att SDmedias företrädare är Dinamarca - som jag ser det.

     
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2020-01-25 11:31:05 följande:
    Det är väl trist att P4 Väst - eller om det var SVT Väst - inte lärt sig kontrollera sina källor - och i detta fall med konsekvensen att de föll offer för en SD-företrädares agenda.

    Men det handlar ju inte om opartiskhet utan om inkompetens.

    Själv är jag mer bekymrad över den tilltagande högervridningen inom public service, som t ex häromveckan då en företrädare för vänsteråsikter (katalys) och en för högeråsikter (Timbro) fick kommentera riksdagsdebatten i P1. Ja, så långt var det väl rätt okej, men de balanserades av Patrik Engelau, grundaren av Den nya välfärden på den yttersta av yttersta högerkanter.
    Det inslaget i P1 har jag missat. Det var ju Engellau och DNV som annonserade DN med falska underskrifter om stöd till SD...Kräks

    "Radioprogrammet Medierna uppmärksammade i januari 2017 att DNV hade annonserat i Dagens Nyheter om att "Alliansen borde fälla den nuvarande regeringen, detta med hjälp av Sverigedemokraternas stöd" undertecknat av en rad företag. Men dessa företag visade sig inte ha varit tillfrågade, utan hade genom finstilt text på fakturan för DNV:s nyhetsbrev lurats att godkänna användningen av deras namn."
  • Padirac
    Moderno skrev 2020-02-01 21:30:39 följande:
    Onyanserad intervju med Jimmy Åkesson i ekots lördagsintervju idag. Det brände till och blev intressant när Monica S gick hårt åt Åkesson angående SDs budget, befogat och nödvändigt att SDs sakpolitik granskas hårt. Åkesson verkade svarslös. MEN! Sedan kommer det fram att SR inte har anlagt någon som helst källkritik och citerat helt fel källor (!) Hur är det möjligt att man kan lägga upp ca en fjärdedel av en politisk intervju på helt fel material? Jag är otroligt förvånad att detta kan ske. Jag har fortfarande förtroende för P1, men man bör nog gå till botten med detta.

    Man rättade sig visserligen i sändningen, men det förminskar inte felet.
    Det framgår av programmet att texten om att dra bort arbetsmarknadsstödet mycket riktigt inte står i budgeten, däremot står det står i andra riksdagsdokument, bla en färsk arbetsmarknadsmotion och dels i en reservation.

    Innehållet i intervjun stämmer alltså, men fel källor uppgavs för uppgifter som faktisk SD står bakom. Jimmy Åkesson är dåligt påläst som vanligt, den här gången svarade han dock inte med det vanliga ' jag vet inte' viket vi sett i inledningen och sen hela till valrörelsen för val 2018.
  • Padirac
    Moderno skrev 2020-02-01 22:52:55 följande:
    Synnerligen allvarligt misstag.
    JA, Jimmy borde a kunnat säga att dessa uppgifter var tagna från arbetsmarknadsmotion och i en reservation och inte från budgeten.

    Men Jimmy gjorde fler allvarliga misstag .- som förnekandet av partiets historia. Detta trots att SD under Jimmys år i partiet innan han blev partiledare delade ut och spred BSS-material som en beskrivning av partiets bakgrund och historia. Någonting Jimmy nu förnekar. 

    Trovärdighet för PS? 

    Trovärdighet för JÅ. Kräks
  • Padirac
    Moderno skrev 2020-02-01 23:21:36 följande:
    Spelar ingen roll. På den nivån går det inte komma med påståenden utifrån helt felaktiga grunder. Det får helt enkelt inte hända. Ursäktligt misstag? Kanske. Någon borde granska hur detta kunde inträffa.
    Det hände för att det var SDs sakpolitik, svårare än så är det inte 

    Ingen ljög om SDs position i frågan - ja, utom Jimmy Åkesson då som förnekade fakta
  • Padirac
    Moderno skrev 2020-02-01 23:22:32 följande:
    Nej. Det var fel, vilket även framgick senare i sändningen.
    Senare i sändningen framgår det att SDs postion i frågan stämmer, men att uppgiften fanns med i budgeten stämmer inte.

    Som vanligt påstår Jimmy en sak, och sen i riksdagen driver SD det omvända
  • Padirac
    Xelol skrev 2020-02-02 19:30:06 följande:
    Från din länk gällande rasbiologiska insitutet.
    Motionen skrevs av den socialdemokratiske riksdagsmannen Wilhelm Björck tillsammans med anatomiprofessorn i Uppsala Vilhelm Hultkrantz, Herman Lundborg (som senare skulle bli chef för institutet) samt dennes förtrogne Robert Larsson. Drivande namn i riksdagen var bland annat statistikern Nils Wohlin från Jordbrukarnas riksförbund samt socialdemokraterna Edvard Wavrinsky och Alfred Petrén[8].

    Främst S medlemar som drev igenom det....

    Mig vetligen så har även SD gjort upp med sitt förflytna vid ett flertal tillfällen men ändå så är det första publik service drar upp vid intervjutillfällen. Förstår inte hur det kan anses vara opartiskt, borde vara mer fokus på faktiskt politik som publik service behandlar alla andra partier.
    Hederligeht kräver väl att resten av texten citeras 

    "Som första namn på motionerna stod Alfred Petrén och Wilhelm Björck. I Andra kammaren var motionen förutom av Björck underskriven av både socialdemokraten Hjalmar Branting och högerledaren Arvid Lindman samt framträdande liberaler som Jacob PetterssonRaoul Hamilton och Knut Kjellberg. Alla politiska riktningar i riksdagen var alltså representerade bland motionärerna.
    Herman Nilsson-Ehle, professor i genetik vid Lunds universitet.

    Även ledande svenska akademiker utanför riksdagen engagerade sig i stödet för motionen. En av de mest framträdande var Herman Nilsson-Ehle, internationellt ryktbar som en framstående genetiker, specialiserad på förädling av sädesslag. Andra namn var Frithiof Lennmalm (nervsjukdomar, Karolinska Institutet), Torsten Thunberg (fysiologi, Lund), Carl Magnus Fürst (anatomi, Lund) samt docenterna Nils von Hofsten (zoologi/genetik, Uppsala) och Nils Heribert-Nilsson (botanik/genetik, Lund). Som bilaga till riksdagsmotionen fanns också ett protokoll där medicinska fakulteten vid Uppsala universitet prisade Lundborgs forskning."

    På wikipedia har den fortsatta texten redigerats  -så här sägs det på levande historia

    https://www.levandehistoria.se/fordjupning-rasbiologi/kapitel-3-rasbiologin-i-sverige 

    "Men i och med nazismens framväxt i Tyskland blev också rasbiologin alltmer komprometterad, och när Lundborg gick i pension 1935 tillsatte regeringen mot styrelsens önskan Gunnar Dahlberg som ny chef. Dahlberg var en modern vetenskapsman som gjorde rent hus med rastänkandet och var chef fram till dess att institutet gick upp i institutionen för medicinsk genetik 1956."


  • Padirac
    Dogge skrev 2020-02-02 21:11:36 följande:

    Ja varför skulle han inte det?

    Det är ju en lögn.


    Tyvärr inte. SD bildades av en rasistisk organisation med en bärande idé taget från fascisten Per Engdahl. Första lokalavdelningens möte bevakades av Säpo då en rad kända nazister, fascister och personer från vitmaktrörelsen deltog. Fram till 2003/2004 delade SD själva ut material som beskrev deras historia där den rasistiska organisationen BSS's historia beskrivs ingående. Samröre med nazister, fascister, rasister och andra inom vitmakt är inte alls dolt.

    Att det skulle vara enskilda personer som var nazister som JÅ säger stämmer inte enligt deras egna historiebeskrivning.

    SD har genom åren frotterat sig med nazister, fått dolda bidrag från fascister, och självaste huvudideologen samt nuvarande partiledare har på inspelning uttryckt ang nolltoleransen mot rasism att lite nazism och rasism inte är ett problem bara det inte uttrycks kontinuerligt samt att nolltoleransen inte gör någon skillnad i sak, bara att andra ord måste väljas i den öppna kommunikationen.

    Inget av detta är en hemlighet, men JÅ förnekar det och följarna tror kanske att JÅ är bra på att ljuga och att hans alternativa fakta är på riktigt.

    SDs vitbok har ännu inte kommit. Men JÅ har skrivit en bok där han påstår att en sedan länge död person skrivit förordet, hans fabulernade saknar gränser.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?