Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Rataxes skrev 2020-06-26 12:08:03 följande:

    Sedan när har du hållt dig till trådstarterna?

    När det passat dina egna syften. Annars är du jävligt duktig på att tramsa sönder trådar med ditt ovidkommande dravel. Stövelslickarna har ju frikort...


    Så vi är lika goda kålsupare båda två? Fair enough. Game on?

    Gissar jag fel att du tycker att TT och PS skulle vara opartiska om de rapporterade med dravel som stövelslickare, debilvänster, dumvänster osv om alla som inte är touretthöger
  • Padirac
    Rataxes skrev 2020-06-26 12:20:34 följande:

    Fråga någon vuxen på din avdelning.


    De bekräftar att tourettehögern, skrikhögern och SDvurmarna och svansen anser att allt som inte är politiserat är opartiskt.

    De håller inte med i sak om detta.

    Inte jag heller.
  • Padirac
    Rataxes skrev 2020-06-26 12:20:34 följande:
    Fråga någon vuxen på din avdelning.
    Padirac skrev 2020-06-26 12:25:50 följande:
    De bekräftar att tourettehögern, skrikhögern och SDvurmarna och svansen anser att allt som inte är politiserat är opartiskt.

    De håller inte med i sak om detta. smile2.gif
    Inte jag heller.
    jag får rätta min groda

    De bekräftar att tourettehögern, skrikhögern och SDvurmarna och svansen anser att allt som inte är politiserat är partiskt och att allt som är politiserat är opartiskt



  • Padirac
    Rataxes skrev 2020-06-26 13:15:41 följande:
    OK, dina vårdare håller med. De törs väl inte annat.
    Få är så modiga som touretteshögern
  • Padirac
    mari123 skrev 2020-06-26 13:31:51 följande:
    FAST vad vill "touretts-högern"? 
    Det skriker massa okvädningsord om innehåller vänster som för- eller efterled

    Jag är inte säker på att de vill - de kan bara inte låta bli.

    Vad de vill i övrigt varierar säkert precis som det alltid gör för olika människor. Åka epatraktor, skjuta många djur, ställa fram äpplen - en del vill säkert bidra till diskussionen och debatten också - men inläggen blir mer yttringar om egna känslor än sakliga inlägg.

    Så uppfattar i alla fall jag det - jag är säker på att andra uppfattar det annorlunda. Att skriva okvädningsord kanske ses som en effektiv debattstil av en del. 

    Det hela påminner mig om Nazisten i skolan som kallade alla allt fult han kunde, men grät av förbittring om någon skattade och sa samma sak om denne.. den upplevda orättvisan var gränslös.. förstod vi inte vad vi hade sagt .. hur fult och elakt det var mot denne nazist. Att denne gjorde just detta mot alla var däremot rättfärdigat, självrättfärdigat av stolthet över sin egen kaxighet.

    Effektiviten i edbattstilen beror kanske på vad man vill åstadkomma. Själv speglar jag ibland dessa okvädningsord.. tidigare har det gråtits likt den lille nazisten gjorde då detta speglats.
  • Padirac
    mari123 skrev 2020-06-26 14:05:09 följande:
    FAST folk som skriker "okvädningsord" är väl inte helt sunda? Jag röstar på SD och är van att bli kallad rasist, nazist och fascist *typ*! MEN aldrig skulle jag kasta ur mig förolämpningar mot vem det vara månde. Jag är större än så!
    Alla är vi olika och anser att olika saker är osunda. Få har en diagnos som ställer till det i det sociala samspelet. Det är kanske vanlig ohyffs, avsaknad av uppfostran eller uppfattningen att man besvarar någons annans ohyffs.

    Även om det för partiet SD finns fog för att de kallas nyssnazister så betyder det inte att alla deras röstare delar deras nazistiska bakgrund och grundtankar som bygger på eurofascisten Per Engdahls tankar. Det är nog ett litet fåtal som delar dessa uppfattningar, som medvetet omfattar den människosynen. Fördomsfullhet finns över allt och alla har olika skäl till att rösta på olika partier. De flesta människorna är nog inte så ideologiska som partier till sin natur är.
  • Padirac
    Mentat skrev 2020-06-26 15:10:21 följande:
    Det här måste du ju ändå medge är rent nyspråk! Jag refererade till FAZ just därför att de är kända för opartisk rapportering. Om du skall bemöta mina inlägg, vänligen då bemöt det jag skriver och inget annat.
    Det jag läste i Frakfurter Allgemeine som du länkade till sa  - så vitt jag kunde läsa utan en betald prenumeration - inte så mycket annorlunda än det PS rapportering sa.

    Det finns personer i gruppen som agerar mycket våldsamt på samma sät som fotbollshulliganer- 'Es handelt sich um hochfrustrierte Gewalttäter, die aus der Gruppe heraus handeln, ähnlich wie Fußballhooligans'.

    PS rapporterar att talespersoner för polis och stad inte ser att de inte ser att det handlar om politik ...

    Daily mail och Frankfurter Allgemeine säger att en del var invandrare och andra inte var det,  några deltagare skrek Allah Akbar

    Att PS inte redogjort för alla detaljer ser jag inte som en opartisk inlaga, de har redogjort för händelseförloppet i stort och att det inte uppfattats som en politisk aktion - vilket Frankfurter Allgemeine också säger. 

    Varför är det viktigt att lyfta fram en klick i gruppen? Är inte det att politisera rapporteringen?

    Jag menar om man håller den ståndpunkten att Ps för att vara opartiska måste redogöra för utvalda politiserade detaljer så är det verkligen så att opartiskheten likställs med politisering, vilket är vad varje diskussion här i trådarna slutar i - kravet på opartiskhet hanldar om att få uttrycka sin politiserade uppfattning istället för neutral och opartisk rapporterting.
  • Padirac
    Mentat skrev 2020-06-27 08:16:11 följande:
    Att lyfta fram en grupp kan vara att politisera rapporteringen men det kan det ju också vara att inte påpeka att en viss grupp förekommer, om denna är framträdande. Politisering och vinkling kan ske på många sätt.

    Min poäng var att FAZ och Daily Mail i allt väsentligt hade likadana rapporteringar från händelsen, trots att du avfärdade Daily Mail som en oseriös källa. FAZ är ingenting om inte seriösa.
    Så rapporteras det om att några grupper är framträdande? I vilken mening är de framrträdande? Är de avvikande från övriga gruppen? Är de majoriteten av gruppen? Har de speciella kläder eller attribut som sticker ut från majoriteten - vilken majoritet vi nu talar om. Vilken nyhetsvärde har detaljerna? 

    Hur ska rapporteringen förhålla sig till pressetiska regler?  

    Det finns många saker som du inte reflekterat över i ditt svar - så jag säger igen att kravet på så kallad opartiskhet handlar i huvudsak om att politisera rapporteringen istället för att ha en verkligt neutral och opartisk rapportering
  • Padirac
    Mentat skrev 2020-06-27 20:09:52 följande:

    Du avfärdade ett tidigare inlägg som jämförde public service med Daily Mail med hänvisning till att Daily Mail skulle vara en oseriös källa.

    Det jag har visat med referensen till FAZ är att i åtminstone detta fall var Daily Mails rapportering korrekt. Med den informationen vore det lämpligt ginge du tillbaka till det inlägg du avfärdade och formulerade ett nytt svar på det.

    Det jag och många andra i det borgerliga lägret efterlyser är just en opartisk rapportering. Det har vi inte idag och ditt nyspråk ändrar inte på den saken.


    Det var faktiskt din önskan att ha politiserad rapportering och kalla det opartiskt jag avfärdade.

    Om du vill ha borgerlig och främlingsfientlig rapportering så menar jag att du inte vill ha opartisk rapportering utan politiserad rapportering.
  • Padirac
    nattuw skrev 2020-06-28 09:08:03 följande:

    En rörlighet som du, oavsett vad det gäller, visar prov på genom att med näbbar och härskartekniker försvara S.


    Det kan te sig så för de enögde.

    Så länge man säger mot SDvurmare och skrikhöger blir man anklagad för att vara socialist, kommunist och sosse oavsett vad man kritiserar och oavsett utifrån vilken ståndpunkt man gör det.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?