Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KillBill skrev 2019-11-22 13:10:58 följande:

    De som kritiserar etablissemanget och  kultureliten brukar också kritisera kulturmarxister, kosmopoliter och globalister.

    Partitoppar inom Sverigedemokraterna har vid flera tillfällen kritiserat kulturmarxister (även i Sveriges riksdag) och det är inte ett språkbruk som har skrämt bort kristdemokrater eller moderater från att samarbeta med detta parti. Tvärtom så  vittnar den sverigedemokratiska riksdagsmannen Mattias Karlsson om att många inom M och KD också är kritiska mot det han kallar kulturmarxism.

    Den senaste tiden har jag uppfattat det som att du närmat dig det konservativa blockets värderingar och trodde därför inte att du skulle bli upprörd över att förknippas med utryck som används av företrädare för detta block. 

     


    Den senaste tiden har du tappat det helt, KillBill.

    Jag har verkat här närmare 10 år och har betat av ett ton diskussion med dig. Du har haft all potential i form av tid och information för att veta hur jag står.

    Den senaste tiden har du dock erbjudit brunsmetning framför det mesta - hör av värsta sort - framför alla bättre diskurser vi haft.

    Du vet, jag kan plocka fram tiotals inlägg där jag har förklarat min uppskattning för dig som debattör. Erfarenheter från debatter som har fått mig att fundera över hur jag står på ena foten, som tvingat mig att ta ett steg framåt hur ont det ens har känts att erkänna fel och släppa tankar som man lagt allt för mycket värde i.

    I praktiken sitter du och målar över en tavla som du själv har hjälpt till att göra vacker.

    Aja, kylan vinner alltid tillslut - det enda man kan räkna med. För väldigt vackra få sker det vid döden, för oss andra mycket tidigare än så.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    nihka skrev 2021-03-24 19:21:44 följande:
    Det finns gott om saker vi "tvingas" betala för som vi inte använder. Det kallas samhälle, eller tänker du att man bara ska betala för det man använder? Om jag använder pannlampa när jag är ute och går ska ska jag inte behöva betala för gatubelysning? Om jag inte använder simhallen, kan jag få dra kostnader för den?

    SD och Orbans parti har stora likheter och de söker sig till samma EU-grupp som SD nämligen EDR.
    Tvivlar på att efterfrågan på Public Service är on par med simhallar och gatubelysning.
  • Digestive
    KillBill skrev 2021-03-25 12:04:09 följande:

    Om du jämställer Sveriges Radio och Tv med gatlyktor och simhallar kanske det är förklaringen till din syn på public service?


    Jag jämställer inte Public Service med gatlyktor och simhallar.
  • Digestive

    Det här verkar vara en tråd där man skriver mer om skribenter än med dem.

    Generalisera och spekulera om andra ifred. Det är säkerligen viktigt för gruppdynamiken.

  • Digestive
    Padirac skrev 2022-01-14 17:42:43 följande:
    Att VPK var kommunistiskt är det väl ingen som förnekar, inte heller att V en gång var VPK och tätt sammanbundna med sovjetkommunismen. 

    Jag uppfattar inte att det finns några på FL som förnekar VPKs och Vs ursprung eller att det finns en kommunistisk samhällsomstörtande samhällsrörelse i Sverige eller Europa som det fanns under och före 80-talet - idag är det istället nyssnazister, nyfascister och alternativ-högern som står för de allvarliga radikala hoten, liksom radikal islamism är ett hot mot samhällsordningen. SDs vurmare och sverjevenner och alt.högern verkar ha fastnat i 70-talet på fler än ett sätt: samhällsanalysen är fortfarande från 70-talet och SDs vurmares dröm om Sverige på 70-talet är båda exempel på förlegade och förbisprugna uppfattningar om läget i världen.

    Att SD fortfarande har kvar samma principprogram som bygger på samma fascistiska och nazistiska ideologi är det däremot många som vill förneka - en hel del i den i denna tråd och på FL.
    Vilka allvarliga radikala hot har dessa stått för i Sverige och vilka allvarliga radikala hot befaras att infrias i Sverige av de nämnda?
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-01-15 01:01:31 följande:
    från säpo

    "

    Flera attentat utförda av personer som inspirerats av högerextrem ideologi har under den senaste tiden inträffat runt om i världen. Säkerhetspolisen har fått frågor kring olika händelser och hur vi bedömer utvecklingen.


    ? Vi ser att den våldsbejakande högerextrema ideologin som tidigare huvudsakligen varit begränsad till en liten och organiserad vit makt-miljö får allt större spridning och attraherar fler. När olika högerextrema grupper närmar sig varandra kan det bli en drivkraft för individer att begå främlingsfientligt motiverade brott. Det är en utveckling som måste följas noga, säger säkerhetspolischef Klas Friberg.


    Säkerhetspolisen ser en utveckling som pågått under en tid i såväl Sverige som i bland annat Europa och USA där hotet att utföra attentat eller grova våldsbrott kommer från aktörer som befinner sig i utkanten av vit makt-miljön och som radikaliserats på nätet. Det är till exempel uppmaningar om att agera och göra något innan det är för sent, vilket kan jämföras med resonemang inom andra extremistmiljöer att använda sig av alla till buds stående medel.


    ? Förutom attentat och grova våldsbrott ser Säkerhetspolisen ett långsiktigt hot mot demokratin där aktörer i vit makt-miljön utför andra mindre grova brott mot politiker, minoritetsgrupper och andra samhällsföreträdare. Utmaningen för Säkerhetspolisen är att upptäcka och bedöma de aktörer som sympatiserar med extremistmiljön och som snabbt kan gå från ord till handling, säger Ahn-Za Hagström, senior analytiker vid Säkerhetspolisen.


    Säkerhetspolisens uppdrag är att skydda Sverige och demokratin och vi arbetar kontinuerligt, både på egen hand och i samverkan med andra myndigheter, med att reducera hoten från extremistmiljöerna. Under senare år har vi även intensifierat det ständigt pågående arbetet mot individer inom våldsbejakande högerextremism.


    ? Utvecklingen där den våldsbejakande högerextrema ideologin riskerar att gå från något som uppfattas som extremt till något normalt gynnas av en hätsk retorik och ökad polarisering. Det måste bemötas av hela samhället, på alla nivåer. Och det måste göras i tid, säger säkerhetspolischef Klas Friberg."


    Ok, du sätter alltså ett likhetstecken mellan våldsbejakande högerextremism och nyssnazister, alternativ-högernSDs vurmare samt sverjevenner.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-01-15 17:03:13 följande:
    Alla grupper du räknar upp har etnonationalistiska och identitära inslag i olika grad.
    Det var för mig väldigt främmande inslag, inte minst då jag själv sägs tillhöra flera grupper bland dessa.

    Jag tvivlar på att du har den minsta aning om vad du pratar om - oavsett om det gäller de fabricerade eller mer vedertagna grupperingar bland dessa.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-01-18 18:51:36 följande:
    Ska jag av det du skriver tro att du vet vad som gäller bland dessa grupper?   etnonationalism och identitära idéer är en del ideologin lång ute på högerkanten - jag skriver inte att alla som röstar på SD är etnonationalister eller en del av den identitära rörelsen - men ideologi och tankevärldar, paradigm är en del av det de röstar på.

    Tillhör du några av dessa grupper?
    Med tanke på att du har kallat mig för och förknippat mig med både det ena och det andra så borde du såklart veta, eller hur?
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?