Inlägg från: Lena1979 |Visa alla inlägg
  • Lena1979

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    FDFMGA skrev 2019-10-22 20:19:35 följande:
    Mm, under en sexårsperiod.

    Om du söker anställning någon gång akta dig för arbetsgivare som säger att din lön blir 400.000 kronor, dvs lite drygt 60.000 per år.

    Alltså om du ska ange en kostnad är det lämpligt att ange per år eller per månad.

    i ditt ena inlägg, det jag citerade anger du ingen period överhuvudtaget och i det andra "ett antal år"Glad

    Hur går det med den dramatiska musiken. Var det Rosengård som firade guldet eller musik till Turkiets intåg i Syrien.

    Spänningen är olidlig - låt det inte bli en cliffhanger!
    Jag måste fråga dig, saknar du helt förmåga att läsa och förstå?
    Är sanningen att du själv saknar all utbildning trots att du väljer att raljera om mig och andra?

    I första inlägget skrev jag 100% korrekt, dessutom mycket klart och tydligt, citat:
    "54 miljarder kronor på public service under de kommande åren."

    Som du själv kan se i det av mig länkade så är detta den korrekta uppgiften, även 100% faktabaserat i enlighet med den länk du fått ovan i #2501 av Mentat,
    och de kommande åren utgörs av den fastställda och tidsbestämda period som avses i budgeten.

    I dina pinsamma försök att försöka dölja och förneka försöker du förminska och nedvärdera mig, trots att jag har rätt och du själv har fel.
    Som sagt, skärp dig!
  • Lena1979
    FDFMGA skrev 2019-10-22 21:59:53 följande:
    Utbildning och förträfflighetSkrattande

    Ja, jag nämnde att jag gått i skolan - de flesta gör det här i Sverige, den är nämligen obligatorisk - grundskolan alltså 

    Beklagar att du missat detta och ser skolutbildning som något märkvärdigt.

    Så småningom - efter skolan - börjar man jobba. Då är det viktigt att man är precis när man löneförhandlar och inte nöjer sig med att man ska få en angiven summa för en obestämd tidsperiods arbete.

    Hur går det med bakgrundsmusiken till nyheterna på SVT - var det Rosengårds spelare som firade med att sjunga "Segern är vär" eller bara vällingklockan som ringde under inslaget du sågSkrattande
    Det var du som pratade om utbildning och det är endast du som försöker göra dig märkvärdig. Helst på min och på andras bekostnad.
    Tyvärr för dig så misslyckades du igen med ditt försök och det du framförde blev pinsamt.

    Hur du väljer att löneförhandla är din sak och jag bryr mig inte.

    Jag har återgivit vad jag och flera vittnen såg och hörde.
    Tänker inte leta efter inslaget, särskilt inte eftersom jag inte minns exakt vilket program det var, vilket jag ärligt också skrev redan från första början, och att jag inte ens vet hur man söker på gamla nyhetsprogram.
    Men jag är helt lugn eftersom jag förr eller senare kommer se ett nytt inslag med effektskapande musik, och då ska jag försöka vara bättre. Fram till dess spelar det ingen roll hur du försöker nedvärdera mig och det spelar ingen roll att du försöker dölja och förneka. Sanningen kommer fram så småningom ska du se. Det börjar ju visa sig allt tydligare, eller hur? T ex att du och dina gelikar hade fel om apatiska barn likväl som ni hade fel när ni försökte förneka den ökande kriminaliteten.
    Jag tror dock inte, hoppas verkligen inte, att du och jag bor så nära varandra att jag kan höra din vällingklocka ringa.

    Det där du svamlar om Rosengård och spelare/players förstår jag inte? Har svårt tänka mig att man i ett särskilt utsatt s k utanförskapsområde som Rosengård skulle sjunga "segern är vår?" Om man får höra någon sång i detta område så brukar man väl inte få höra att det sjungs på det Svenska språket? Har du någon länk som bevisar att "segern är vår" verkligen sjungs på Svenska i detta utanförskapsområde???
  • Lena1979
    nattuw skrev 2019-10-22 23:31:02 följande:
    Det förekommer lite då och då att SVT nyheter använder sig av musik i sina nyhetsinslag. Till stort förtret för hörselskadade och, lite otippat, personer som hänger på "Min Hembio".

    Ett par citat från Min Hembio angående bakgrundsmusik:

    Citat 1:"Bakgrundsljudet som läggs på allt fler teveprogram gör mig galen. Musik och rytmiskt dunk-dunk tillåts dränka dialogen. Detta blir för mig helt outhärdligt."

    Citat 2:"När till och nyhetsprogrammen har bakgrundsmusik, troligtvis för att skapa känslor hos tittaren, då vet man att det inte är en teknisk fråga längre. All musik och fåniga swoosh-ljud är för att påverka dig."
    Tack nattuw!
    Men tyvärr hjälper det nog inte vad någon av oss skriver. De indoktrinerade fortsätter sin strävan att förneka och dölja. Vad som är deras syfte? Det är nog dolt i ett väldigt speciellt dunkel...
  • Lena1979
    FDFMGA skrev 2019-10-23 08:43:42 följande:
    Rosengård är ett fotbollslag som vann SM-guld. I nyhetrna från SVT var detta det enda inslag där man kunde höra musik - spelarna sjöng Segern är vår.

    Men Padirac har ju hjälpt till att förklara hur du kunde höra musik. Hoppas du tackar honom för en gedigen researchSkrattande
    Padirac skrev 2019-10-23 07:02:40 följande:
    Från SVT - vilket förklarar att musiken inte alls står att finna i nyhetsprogramen tablåutsändningar.

    kontakt.svt.se/guide/videoklipp-pa-svt-online

    " SVT Nyheter har rörlig bild som sitt huvudsakliga medium. Vi ser att publiken i allt högre utsträckning nu befinner sig online och vill ha sina nyheter där. För SVT Nyheter, som har sin grund i TV, är det naturligt att behålla bildberättandet även online.

    Det här kräver att vi specialproducerar videoklipp. Vi har sett på publikens beteende att de vanliga TV-reportagen sällan fungerar digitalt eftersom berättande är för långsamt.

    Olika sätt att titta

    För traditionella TV-nyheter har publiken ofta avsatt tid och har ett mer tillbakalutat tittande. Digitala nyheter konsumeras mer upphackat under dagen och kräver ett mer direkt tilltal.

    Många ser också nyheter i mobilen i kollektivtrafik eller i någon annan slags miljö som delas med andra. Därför ska alla våra nyhetsklipp kunna ses utan ljudet påslaget. För att det inte ska bli helt tyst för de som tittar med ljud använder vi då ofta musik. Musiken ska vara neutral och inte försöka förstärka en känsla hos tittaren. "
    Om fotboll är jag tyvärr okunnig. Om fotboll dyker upp de gånger jag ser på TV så byter jag kanal eller stänger av.

    Tvivlar dock fortfarande på att det förekommer i utanförskapsområdet Rosengård att man sjunger segern är vår på Svenska?
    Dock vet jag med säkerhet att musiken jag avsåg kunde höras i ett helt annat inslag, oavsett att du enträget försöker dölja och förneka och oavsett vad du försöker påstå.

    Ja nu har ni bekräftat att även ni erkänner till slut att musik förekommer.
    Men både du och Padirac försökte dölja och förneka förekomsten, raljerade om mig och har försökt insinuera att jag ljög.
    Taskigt beteende av er!
  • Lena1979
    FDFMGA skrev 2019-10-24 09:07:29 följande:
    Fast om du börjar titta på SVT:s nyhetssändningar så kan du komma att förkovra dig avsevärt. T ex kan du notera att spelarna i Rosengård sjöng på svenska. Sändningarna ligger kvar på svt.play i en vecka så än har du möjlighet att ta del av inslaget.

    Men Padirac har ju förtjänstfullt förklarat att SVT åckså lägger ut material som är musiksatt för personer som inte riktigt har fömåga eller vilja att ta del av vanliga nyhetssändningar.
    Så i din värld så är förkovrade människor sådana som ägnar sin tid åt att titta på och intressera sig för fotboll,
    medan vi alla som inte är fotbollsintresserade anses då vara icke förkovrade människor?
    Och du utser dig själv till den enda har rätt till sanningen, precis som vanligt?

    Apropå players i utanförskapsområdet Rosengård så kommer jag inte ändra min åsikt att det måste vara extremt ovanligt (aldrig?) att dessa individer sjunger segern är vår på svenska. Sedan får du försöka inbilla mig och andra precis vad du vill.
  • Lena1979
    Tonårsmamman1 skrev 2019-10-24 09:40:31 följande:
    Ja, hade du tittat på nyheterna hade du lärt dig att damerna i fotbollslaget Rosengård är till största del svenskar, så självklart sjunger de på svenska. Jag förstår att du tror att laget består av en hög invandrare med undermålig svenska, men som sagt, hade du titta på nyheterna så hade du lärt dig att så är inte fallet.

    Men eftersom du inte vill veta sanningen, så är väl detta inlägg meningslöst.
    Som jag sagt tidigare, något fotbollslag, eller sporten fotboll, eller vilka sånger fotbollsspelare sjunger, har jag överhuvudtaget inte kommenterat.
    Jag har inget problem att erkänna, och igen om det krävs, att jag är okunnig om fotboll, även om deras sånger.
    Det är bara du som själv har valt att prata om fotboll. Du har citerat mig och du har tjatat om fotboll, trots att jag inte hade sagt ett enda ord det.
    Återigen, jag är okunnig om fotboll, så det är ingen mening att du fortsätter tjata om fotboll och fotbollslag med mig.
    Jag har överhuvudtaget inte nämnt ett ord om fotboll. Handlar tråden f ö om fotboll?
    Ditt tjat om fotboll tycker jag är pinsamt, var snäll sluta nu och gå vidare.
  • Lena1979
    Digestive skrev 2019-10-24 09:59:45 följande:
    Du får iallafall ett ganska unikt underhållningsvärde för din skattepeng:

    - Hur man aldrig lär sig och gräver sin egen grav, utan reklamavbrott.
    Du har rätt, det finns ett underhållningsvärde.
    Men står det i rimlig proportion till att public service och SVT under de närmaste åren kommer få ofantliga 54 miljarder skattekronor?

    Hur stor del av alla dessa miljarder kan anses utgöra propagandastöd still regeringen, till S och dess stödpartier?
    1 miljard? 10 miljarder?? 50 miljarder???

    Finns det någon som helst rimlig proportion i vare sig det ena eller det andra?
  • Lena1979

    Demokratiskt och solidariskt?

    Av budgeten på fantastiska 54 miljarder kronor hur mycket går till politisk propaganda? Kanske som nedan "rättvisa" exempel? (Baserat på förra valresultatet):
    S kommer i åtnjutande av 23% = 12,4 miljarder
    M 20% = 10,8 miljarder
    SD 15% = 8,1 miljarder.
    etc...

    Undrar hur opinionen skulle se ut om SD fick mer än 8 miljarder att utnyttja för sin egen politiska propaganda?
    Det råder nog ingen tvekan om att S och dess stödpartier, på olika vägar, i dag kan anses komma i åtnjutande av politisk propaganda värd flera miljarder. Hur skulle det se ut om andra fick samma möjlighet? Eller om dessa möjligheter blev strypta för S och dess stödpartier, så att relationen till andra partier blev mer demokratisk och rättvis?

    Självfallet är detta bara ett tankeexperiment, men ändå ...

  • Lena1979
    nihka skrev 2019-10-24 14:07:20 följande:
    Du gör nu en generalisering som inte programmet gjorde. Individer yttrar sig men programmet talade inte om ALLA arabers kultur utan hur det kan yttra sig för vissa araber/grupper av araber. Om du börjar tänka på araber som människor istället för en stor kriminell klump så reder du nog ut det. Något som också kan hjälpa en bit är att det sitter araber i arabiska länders fängelser. Varför tror du att de gör det om alla beter sig likadant? Släpp sedan tanken på att alla kriminella är araber så är du nästan framme.

    Det är ingen som känner sig "tvingad" att ta upp något. Det är du och dina fördomar som gjort att du skaffat dig selektiv syn och hörsel. Om du hade vetat att Uppdrag granskning görs av PS tror jag att du hade bestämt dig för att det var vänstervriden propaganda. Det är ju mycket bättre att första ta reda på och sedan kommentera isf tvärtom.
    Nej, nihka, nu har du fel.
    Flera av de intervjuade uttryckte sig flera gånger väldigt generellt, även budskapet som förmedlades i programmet, t ex om såna här killar och såna här individer, om såna här grupperingar, om såna här gäng, om såna här ligor, etc, etc. 
    Anmärkningsvärt var också att flera upprepade mer än en gång att dessa problem har ökat och fortsätter öka och att antalet individer och gäng också fortsätter öka.
    Ingen, inte en enda i hela programmet, begränsade sig till det som du påstår "vissa araber/grupper av araber".
    Någon sådan tydlig begränsning nämndes överhuvudtaget inte av någon i programmet.

    Det du säger verkar menat som att det är din önskan att ingen ska säga något om dessa nya och växande problem?, då du uttrycker det som att ingen ska känna sig tvingad att ta upp något.
    En följdfråga från mig blir då, stödjer du att människor som blir vittnen till detta våld, alltså t ex som blir vittnen till att ett gäng araber (ditt uttryck) misshandlar en ensam person, inte ska våga ställa upp med sina vittnesuppgifter? Menar du att det är ok att de ska känna sig "tvingade" att inte vittna?

    Jag har ju kommenterat public service, bl a då deras ofantliga budget på 54 miljarder kronor. Men jag har också mycket tydligt tagit ställning för public service och tydligt visat att de ska finnas. T ex väldigt tydligt när jag sagt att de borde få 4 eller 14 miljarder kronor (vilket f ö borde räcka väldigt långt!).
    Jag vet inte om någon enda här har sagt att allt med PS är skit och att de borde läggas ned helt och hållet?
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-10-24 16:24:20 följande:
    Alltså tror du till skillnad från mig att programmet handlade om alla araber. Noterat.

    Och sedan ditt obligatoriska spekulerande om vad andra menar. Har jag nämnt att jag tycker dina fantasier är fullständigt ointressanta?

    Nope. Inget jag känner igen som mina ord "gäng araber". Det kanske är ditt  uttryck när du tänker efter.
    Du har fel.
    Ingen, inte en enda i hela programmet, begränsade sig till det som du påstår "vissa araber/grupper av araber".
    Någon sådan tydlig begränsning nämndes överhuvudtaget inte av någon i programmet.

    Jag har inte i denna tråden och inte i någon annan tråd själv använt ordet araber. Den enda gången är när jag citerade ditt inlägg ovan där du själv hade använt ordet "araber"

    Jag upprepar, jag har själv aldrig använt det ordet i något enda som jag själv har skrivit.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?