Inlägg från: Lena1979 |Visa alla inlägg
  • Lena1979

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    "Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?"

    Nej   391 röster   79%   (79%!)

    Men det finns tre personer i tråden som anser sig göra sig till tals för de stora massorna, tre personer som är allra mest högljudda och som har utnämnt sig själva ha rätten att höras allra mest,
    och som tror sig veta att 79% har fel.
    Tre personer som anser sig vara de enda som har rätt.

    I vissa fall tom anser sig har rätt att bestämma att 79% har åsikter som borde förbjudas och att man borde anmälas för att man har samma åsikt som de övriga 79%.

    Oavsett vad dessa tre har för åsikt så är min åsikt att public service (SVT, SR, UR) absolut inte är opartiska.
    Jag känner mig mycket stärkt i min uppfattning när 391 personer, 79%, har samma åsikt som jag.
    Men fortfarande anser jag att dessa tre högljudda och självutnämnda också är fria att ha sin egen åsikt, jag tänker inte anmäla dem och inte ens hota dem, trots att deras åsikt går stick i stäv med min egen och med 79%.

    Dessutom anser jag det vara fullständigt vansinnigt att man nu till Public Service har klubbat igenom en budget på ofattbara 54 miljarder skattekronor.
    En mycket stor del av dessa skattepengar hade gjort oändligt mycket större nytta i tex vård/skola/omsorg.
  • Lena1979
    FDFMGA skrev 2019-10-25 09:13:14 följande:
    Nja, det är nog en smula lämpligare att utgå från undersökningar där man utgår från ett slumpmässigt urvalTomte
    Jo, vi vet redan att allt givetvis är fel när det inte är på ditt sätt. 391 personer och 79% har fel, alla i hela världen som inte delar din åsikt har fel, men du och två till har rätt.
    Jo tack, det visste vi redan. 
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-10-25 09:50:17 följande:
    Ja, så här går det när du oinsatt kastar dig in i en konversation mellan två andra människor. 

    Ingen har tagit upp "gäng araber" utom du. clinda20002000 tog upp "araber" och jag använde mig av dennes ordval i konversationen.

    Faktum är att det inte handlade om "araber" öht utan om "kriminella gäng" vilket de flesta, men tyvärr inte clinda20002000, förstår inte är synonymt med araber, Därav min formulering "vissa araber/grupper av araber".

    Utanför rasistiska kretsar begriper man att alla kriminella inte är araber samt att alla araber inte är kriminella. Vägen dit är lång för somliga så man får stampa av i deras verklighet.

    Jag citerade bara ditt inlägg, så som jag tror att du ibland brukar citera mina inlägg? Jag citerade dig då du i ditt inlägg skrev, citat  "vissa araber/grupper av araber". 


    Men jag förstår att din åsikt är att det är rätt av dig att citera mina inlägg men det är fel av mig att citera dina inlägg.
    Tack, då vet jag.

    Det jag egentligen påtalade var att du hade fel när du påstod att man inte generaliserade i programmet.
    Då skrev jag och visade för dig att du hade fel och att man faktiskt generaliserade en hel del i programmet och att man inte alls begränsade sig på så sätt som du försökte påstå.

    Men om du vill får du väl anmäla programmet och dem som uttalade sig då, för att de generaliserade och för att de är rasister.
    Men min bedömning är att du inte har någon möjlighet få gehör för dina fantasier.

  • Lena1979
    nihka skrev 2019-10-25 10:12:56 följande:
    Hahahaha! M&N står väl ensam i sitt febrila nickskapande för en stor del av rösterna.

    Känn dig stärkt du

    Hur ska du ha det nu? Fick man uttrycka sin åsikt för dig eller är man "högljudd och självutnämnd" då? 

    Jepp jag anmäler inlägg som bryter mot forumreglerna, särskilt personangrepp och är helt öppen med det. Vi vill ju inte att forumgängkriminella ska få ta över forumet.

    Så här tycker svenska folket:
    Högt och stabilt förtroende för SVT i Förtroendebarometern 2019

    svt.se ? hogt-och-stabilt-fortroende-svt-i-fortroendebarometern-2019
    21 mars 2019 - SVT ligger även på en unikt hög förtroendenivå i en internationell jämförelse med andra public service-bolag.

    https://medieakademin.simmalugnt.se/wp-content/uploads/2019/03/F%C3%B6rtroendebarometern-2019-1.pdf
    Det finns massor av belagda exempel där PS inte är objektiva.
    Bara i denna tråden finns några mycket väl beskrivna exempel.

    391 personer, 79% som har besvarat trådstarten, anser att PS INTE är objektiva.
    Så vitt jag kan se är ni tre högljudda i tråden som anser att vi nästan 400 personer har fel.
    Jag förbehåller mig rätten att dra min egen slutsats.
    Och självfallet är du, eller ni tre, fri att dra din egen slutsats.

    Som sagt, jag kommer inte anmäla dig eller någon annan pga åsikt eftersom det är min absoluta övertygelse att alla är fria att ha sin åsikt.
    Jag vet redan av erfarenhet att du inte delar min åsikt om detta, du ägnar dig åt hot och försök att tysta mig och andra för att vi har en annan åsikt än du.
    Ibland har du uppenbarligen lyckats, trots att det påstås vara fritt att ha en egen åsikt, men för det allra mesta så har du ju inte fått gehör.
    Om jag inte misstar mig så har väl även du själv blivit anmäld och även fälld?

    Jag förstår att väldigt många i en enkätundersökning svarar att de har högt förtroende. Men som så många gånger har visat sig vid seriösa studier så brukar man komma fram till ungefär "som man ropar får man svar".
    Min åsikt är att utfallet skulle bli ett helt annat om man t ex frågade svenska folket om de anser att 54 miljarder kronor är en rimlig kostnad för PS.

    Anser du själv och personligen nihka att skattebetalarnas pengar används på bästa sätt när PS får kosta 54 miljarder kronor? Om jag minns rätt brukar du prata om att skattepengar och resurser behövs inom t ex skola/vård/omsorg etc?

    Jag tycker att du är väldigt högljudd och väldigt intolerant mot mig och andra människor, rent av uppträder mycket obehagligt, och jag tycker att du har utnämnt dig själv att tycka rätt medan andra (nästan 400 i bara detta exempel) tycker fel. Ibland upplever jag dig som att du har utsett dig själv till den som bestämmer över detta forum, att du bestämmer vem som har rätt och vem som har fel, att du gärna vill försöka bestämma vem som ska tystas medan du själv ska få höras.
    Men detta kanske har ett samband med hur det ibland (ofta?) går till även på Public Service?
    Men jag kommer alltid stå upp för att även du har rätt till din åsikt,
    även om jag inte delar den.
  • Lena1979
    Padirac skrev 2019-10-26 19:38:31 följande:

    För den som vill veta vad SVT säger om sin opartiskhet.

    https://kontakt.svt.se/guide/vad-innebar-det-att-svt-ska-vara-opartiska


    "Vad innebär det att SVT ska vara opartiska?


    Uppdaterad 2019-04-09
    Att vara opartisk är att ha ett neutralt förhållningssätt till något utan att blanda in vinklade åsikter. Men en ensidig rapportering i ett program kan balanseras upp i ett annat och det finns utrymme för värderande och kritiska omdömen. 

     


    Här nedan följer vad Myndigheten för press, radio och tv skriver. För en programverksamhet innebär det här framför allt tre saker.


    Om någon blir klart utpekad och kritiserad ska denne få möjlighet att bemöta kritiken. Kontroversiella ämnen eller händelser får inte behandlas på ett ensidigt sätt. En representant för programföretaget får inte ta ställning i en kontroversiell fråga.

    Kravet på opartiskhet hindrar inte att ett inslag kan ha en kritisk utgångspunkt eller särskild vinkel. 


    Public service-företagen är skyldiga att kommentera olika händelser, stimulera till debatt och granska företag, myndigheter och organisationer. Med public service-företagens skyldighet att kommentera följer också ett visst utrymme för värderande omdömen.


    Kritik mot en klart utpekad part

    Om en klart utpekad part utsätts för stark kritik eller allvarliga anklagelser bör han eller hon som regel få möjlighet att försvara sig i samma program. Det kan ske genom att den utpekade medverkar i programmet eller genom en kommentar från honom eller henne. Att någon vägrar att medverka hindrar inte att programmet får sändas. I sådana fall bör den utpekades uppfattning redovisas på annat sätt, om det är möjligt.


    Ensidig behandling av ett ämne eller en händelse

    Kontroversiella ämnen eller händelser får inte behandlas ensidigt så att endast en parts version eller synpunkter klart dominerar. Det är dock tillåtet att skildra ett ämne från en speciell utgångspunkt, om det klart framgår av programmet eller programpresentationen. En ensidig framställning i ett program kan balanseras av ett annat program.


    Ställningstagande i en kontroversiell fråga

    Programledare, reportrar och andra som kan uppfattas som företrädare för programföretaget får inte göra värderande uttalanden eller ta ställning i kontroversiella frågor. I krönikor, kåserier och recensioner finns dock ett utrymme för kritiska och värderande omdömen, förutsatt att inslagets karaktär kan antas stå klar för publiken.


    "
    Ja det låter ju fantastiskt. (Och utopiskt?)
    Men flera exempel bara i den här lilla tråden på detta mycket begränsade forum har ju klart och tydligt påvisat exempel där man inte vill eller klarar att leva upp till detta.
  • Lena1979
    boomstar skrev 2019-10-26 23:25:28 följande:

    Svamlet om att public service skulle vara vänstervriden är propaganda skapat av höger-tankesmedjor som timbro, svenskt näringsliv, ledarsidor på svd, dn med flera. Målet är 1) att sprida denna idé till nyttiga idioter som kallar sig höger bland befolkningen som kan sprida propagandan vidare 2) pressa public service ytterliga än det redan är åt höger för att kunna driva igenom ytterligare högerpolitik (okontrollerad marknadsliberalism för storföretag, minskade skatter för de rikaste, ytterligare kleptokrasi, ge bort statlig välfärd till skurkbolag, krigshetsarretorik  3) skapa acceptans för att lobba in fler etablissemangstrogna högermänniskor inom public services organisation (styrelsen, ledning, viktiga redaktörer, journalister).

    Den verkliga faran med svensk public service. Är att den ska sluta som BBC, vilken numera är ett rent propagandaorgan för Tories, Brittisk högerpolitik och USA/Brittisk imperialistisk krigspolitik.

    Sossarna och MP (vilka i princip driver samma högerpolitik som de klassiska högerpartierna såsom ökad övervakning, Nato-närmande, utarmning av välfärden osv.) såg till att Sverige gick med i Stratcom - en USA-styrd propagandaapparat för att driva USA:s imperiepolitik.
    Stratcom är kopplad till sveriges s.k. psykologiska försvar, där SVT och SR ingår. Det psykologiska försvarets uppgift är förstås främst att se till att etablissemangskritiska ideer, anti-Nato åsikter, nedrustnings- och fredsideer inte sprids bland befolkningen. Detta är på riktigt läskigt. Det som verkligen hotar public services opartiskhet och kritiska röst gentemot politiker och etablissemang.


    Och här har en j-a massa nyttia idioter som kallar sig vänster blivit grundlurade. Samma propagandaapparat (som skapat idén om det vänstervridna public service) har i hela västvärlden tjatat om faran med högerextrema "fake-news" som måste tas bort. Facebook, twitter m.fl. ska censureras osv. Man har helt enkelt lurat hela vänstern att acceptera cencur i tron att det är en antirasistisk gärning.
    Men vad tror ni puckon händer på riktigt? Jo, såklart tystandet av etablissemangskritiska röster, USA-kritiska röster, röster som är kritiska till storföretags rovdrift, röster som kräver ekonomisk jämlikhet.


    Tycker du själv och personligen att skattebetalarnas pengar används på bästa sätt när PS får kosta 54 miljarder kronor, i enlighet med nyss beslutad budget? Du kanske tillhör dem som brukar prata om att skattepengar och resurser behövs inom t ex skola/vård/omsorg, hur tycker du att 54 miljarder står i förhållande till detta?
  • Lena1979

    Någon mer än jag som återigen blir påmind om fenomenet att obekväma sanningar eller sanningen som inte är PK alltid ska förnekas och döljas?
    Förklaringsmodellerna blir alltmer fantastiska och motivationen är verkligen på topp när det gäller att bortförklara, dölja och förneka.

  • Lena1979

    Ni som verkar blint försvara PS,
    och bara ägnar er åt att försöka dölja och förneka de negativa sidorna med PS, har ni tänkt på att allt ni snackar om ska ställas i relation till budgeten på
    54 miljarder skattekronor!!!

    Är det någon av er som kan relatera till summan av 54 miljarder kronor?
    Jag tror inte att jag klarar att räkna till 54 tusen miljoner.
    Kan ni ställa det i relation till någonting så jag kan förstå hur mycket pengar det i verkligheten är?

    I min värld borde rimligen 5,4 miljarder kronor räcka alla gånger.
    Helt plötsligt skulle vi ha 48,6 miljarder skattekronor att använda till gagn för skattebetalarna och övriga innevånare.
    Vad skulle t ex Polisen och rättsväsendet kunna göra åt kriminalitet och våra växande samhällsproblem om de fick ett tillskott på 48,6 tusen miljoner kronor?

    Finns det någon annan här som kan hjälpa till att på ett någorlunda begripligt sätt relatera till denna helt fantastiska summa 54 miljarder?

    Vad är t ex skillnaden mellan 1 miljon och 1 miljard? 
    Hur kan den skillnaden beskrivas på ett pedagogiskt och förklarande sätt?

  • Lena1979
    Mentat skrev 2019-10-31 17:34:46 följande:
    Fast nu var det ju på 6 år. Redan 9 Mdr om året är oerhört mycket pengar och jag tror att debatten blir bättre med siffror på årsbasis, inte sant?
    Ja, du får gärna försöka förklara hur mycket 9 miljarder kronor per år egentligen är. Sätt det gärna i relation så siffrorna på ett pedagogiskt sätt blir begripliga och gripbara.

    Den beslutade budgeten för perioden är 54 miljarder kronor. Men om du vill dela upp det på ett annat sätt än det som i verkligheten klubbades så varsågod.

    Det kan väl inte vara så att du försöker dölja och förneka att beslutet faktiskt var på 54 miljarder skattekronor?
  • Lena1979
    Mentat skrev 2019-11-01 06:59:03 följande:
    Nu tror jag att du plötsligt har glömt att det var jag som bekräftade dina siffror genom att ta fram länken när du blev ifrågasatt, i inlägg #2501

    Jag försöker få till en litet saklig debatt. Jag inser att det finns ett antal skribenter som är hopplöst förlorade för den saken, men dit räknade jag inte dig.
    Förlåt mig, jag glömde det.

    I min tanke fanns nog att det spelar ingen roll hur man skriver så blir man utskälld av vissa högljudda. Jag förmodar att om jag hade skrivit 9 miljarder/år så hade jag fått skäll för att beslutet faktiskt handlade om fem (eller sex?) år, och att jag därför fått bassning för att jag hade fel.
    I min tanke fanns även att vissa högljudda ibland visar prov på att de egentligen önskar tystnad, från andra då, eftersom de så envist ägnar sig åt mer eller mindre pinsamma försök att dölja och förneka.

    Jag uppskattar verkligen dina försök att få till en saklig debatt, och dit räknar jag dig.
    Tyvärr verkar det omöjligt?
  • Lena1979
    Digestive skrev 2019-11-01 12:20:22 följande:
    Skrev en liten jämförelse angående Public Services budget igår. Notera den gärna... tog ändå lite tid att framställa alstret, haha.

    Här kommer det i citatform:
    Digestive skrev 2019-10-31 19:28:44 följande:

    Prova att jämföra såhär:

    >>Kostnaderna väntas öka de kommande åren. 2022 kommer kommuner och landsting att behöva 38 miljarder kronor mer än i dag om inget förändras, om man behåller samma personaltäthet och befolkningsförändringarna fortsätter.<<

    www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-kommuner-och-regioner-gar-back-skl-flaggar-for-hojd-skatt

    Sett till tidsperioden för Public Services budget och den som framkommer i citatet, så kan man alltså kunnat säga att Sveriges kommuner OCH regioner hade sluppit att gå allt djupare ner i underskott - om motsvarande summor satsades där istället.

    Inget reellt förslag (inte riktigt möjligt att fördela eller för den delen att räkna på det viset i praktiken) men det kanske sätter summan i perspektiv. Helt enkelt vad som behövs för att det inte ska gå ekonomiskt sämre för Sveriges kommuner och regioner, om vi tutar på som vi gör idag. Vad våra kommuner och regioner skulle behöva för att behålla iallafall status quo.

    Eller varför inte den här jämförelsen:

    Flygplatsen som ganska nyligen öppnade i Singapore, Jewel Changi Airport, med ungefär 300 000 passagerare/dag (Arlanda har som rekord omkring 100 000 passagerare/dag) kostade ungefär 10 miljarder att bygga och tog just 5 år att bygga. Med Public Services budget hade alltså Singapore kunnat öppna 5 sådana flygplatser och en mindre...

    en.m.wikipedia.org/wiki/Jewel_Changi_Airport

    www.google.se/amp/s/www.businessinsider.sg/singapores-s1-7-billion-jewel-changi-opens-on-apr-17-but-theres-a-way-to-get-inside-before-everyone-else-does/amp/

    www.swedavia.se/arlanda/nyheter/nytt-rekord--arlanda-passerar-26-miljoner-resenarer/


    Tack!
    Mycket intressanta jämförelser och det sätter verkligen perspektiv på saker och ting.
    Du har gjort en god insats för att visa proportioner.
    Utan tvekan är 54 miljarder under denna budgetperiod ett fullständigt ofattbart och helt vansinnigt belopp!

    Tyvärr verkar de som är mest högljudda fullständigt sakna känsla för rimliga proportioner och saknar nog helt förmåga förstå någonting om vad som krävs för att få in sådana helt fantastiska summor med skattepengar.
    De som betalar skatt i Sverige gör verkligen ett utomordentligt bra, stort och även fint jobb.
    Tyvärr känns det som att de som arbetar och försörjer landet Sverige och en stor del av dess innevånare bara häcklas utav de högljudda, såväl här som i övrigt.
    Förvånansvärt många som inte verkar ha minsta förståelse för att pengarna faktiskt ska in på något sätt.
    Har de mest högljudda någonsin varit i en sådan situation att de måste dra in intäkter tillräckligt ens för att finansiera sin egen lön???

    När jag skriver det här påminns jag återigen om att det är bara 3,4 miljoner som arbetar inom privat sektor som i stor utsträckning ska försörja landet Sverige, dess 10 miljoner innevånare och även Public Service.
    Denna minoritet på 3,4 miljoner människor har var och en utan tvekan en väldigt stor försörjningsbörda.
    Och ofta möts dessa försörjare mest av spott och spe från högljudda människotyper som bara kräver att få mer och mer.
    Egentligen helt ofattbart att dessa typer låter tala om sig så högljutt eller faktiskt att de ens väljer att ge sig själva tillkänna.
    Är det någon mer än jag som hört talas om uttrycket: "Otack är världens lön"?

    Stor heder till Sveriges verkliga skattebetalare och på vissas vägnar ber jag om ursäkt för att ni måste utstå spott och spe från sådana som verkar sakna all kontakt med verkligheten.
  • Lena1979

    1 miljon sekunder är ca 11 dagar.
    1 miljard sekunder är ca 32 år.

    9 miljarder sekunder är ca 288 år.
    54 miljarder sekunder är ca 1728 år! 
    .

    Om någon inom Public Service, eller någon som är högljudd, får göra av med 10 000 kr varje dag, hur länge skulle pengarna räcka?

    1 miljon kronor skulle räcka i ca 3 månader och 8 dagar.
    1 miljard kronor skulle räcka i ca 274 år.
    9 miljarder skulle räcka i ca 2466 år.
    54 miljarder kronor skulle räcka i ca 14 796 år, alltså i nästan femtontusen år!

    Jag vågar tro att snart sagt ingen som jobbar inom Public Service har någon verklig kontakt med hur mycket pengar 54 miljarder skattekronor egentligen är. Förmodligen har politikerna som klubbar igenom denna fantasi-budget inte heller någon aning om vad 54 miljarder är?
    Jag vågar vara absolut säker på att ingen av de högljudda i denna tråden har någon som helst kontakt med vad 54 miljarder skattekronor är.

    De relativt få skattebetalarna i Sverige gör sannerligen ett bra och hedervärt jobb!

  • Lena1979
    Digestive skrev 2019-11-01 14:08:03 följande:
    De högljudda kan dra åt helvete när de underkänner mina bästa vänner och bröder på de mest värdefulla plan som människor - bara för att hävda sin egen fattiga och ynkliga position.

    Jag orkar inte med det här genomrötna skitstället på ett tag. Folk här får mig att vilja spy...
    Nej, jag anser inte att public service är opartiska. Du och andra har visat i denna tråden att PS är absolut inte opartiska.

    Jag förstår dig helt och fullt, förstår ditt ordval och ditt ställningstagande.
    Tack för ditt oerhörda tålamod och även om ditt ordval nu förmodligen (återigen) gör att en viss person vild och upprymd av skadeglädje, och just nu skickar in en anmälan mot dig.
    Med största sannolikhet finns det en eller annan som blir nöjd och glad att få ta emot denna anmälan och att få vidta sin åtgärd mot dig.

    Den ena lycklig och skadeglad, den andra nöjd,
    och detta främst för att du har en annan åsikt = fel åsikt enligt dem.

    Åsikter påstås ska vara fria men min egen erfarenhet är att i många sammanhang, bl a här, så ska man tystas och raderas om man har fel åsikt.
    Och när min åsikt är att PS är inte objektiva så har jag fel åsikt, och med det här inlägget så har väl även jag givit någon glädjen att få tysta även mig. 
    Nej, jag anser inte att public service är opartiska. 
  • Lena1979
    Padirac skrev 2019-11-01 15:51:23 följande:
    Jag tror att det sagts att det är dessa3, 4 miljoners kunder aomstår för fiolerna. Men kanske skiftar perspektivet efter behov?
    V v sträva efter att inte göra dig dummare än vad du är.
    Jag har klart och tydligt redogjort för att det är kunden som betalar och kunden som har den största makten.
    Kundens betalning blir i nästa steg även skatteinbetalning.
    Var tror du annars att skattepengarna kommer ifrån?

    Du kanske inbillar dig, som många av dina gelikar tycks tro, att den s k staten har en egen sedelpress i källaren där denna staten tillverkar sina egna pengar?

    Om man sätter tillräcklig snurr på sin sedelpress så kan t ex det egna propagandaorganet få en budget på 54 miljarder kronor,
    vilket motsvarar ca 14 796 år, alltså det skulle räcka i nästan femtontusen år om man gör av med 10 000 kr om dagen.
    Var det någon som tänkte något om rimliga proportioner?
  • Lena1979
    Digestive skrev 2019-11-01 16:19:14 följande:
    Hur kan du fortfarande inte förstå?

    Det FINNS redan material som riktar sig till en religiös, nationalistisk och/eller konservativ publik. Vi snackar om hyfsat underbyggda ting här, vars tankegods sträcker sig hundratals om inte tusentals år bakåt i tiden...

    ...behovet att därmed ta material som redan riktar sig till andra ideologiska/filosofiska sfärer ligger på 0 - detta material fyller redan samma och exakt samma funktion som jag efterfrågar för religiösas, konservativas och/ eller nationalistiska del.

    Set behövs inte vinklas och vridas på någonting? Hur kan du ens återkomma till den tanken när raka motsatsen nämns flera, flera gånger får dig?

    Vad har du för problem som inte förstår eller alternativt inte acceptera det folk skriver till dig upprepade gånger? Behövs det förgläggning och ett färgschema för att du ska förstå så här (faktiskt löjligt) enkla resonemang korrekt?

    Och OM och NÄR Public Service bjuder in partirepresentanter för att kommentera en händelse så ska det givetvis finnas representater för en så bred och relevant krets som möjligt (och sväva nu inte ut i orimligheter som att hela världen ska stå i studion... utan du har fått exempel på vilka större samhällsgrupper det handlar om över hela det politiska spektrumet - helt enkelt vad du finner under riksdagens tak).

    Du gör dig till. Inte sant?
    Det kanske är en ekonomisk fråga? PS har inte tillräckligt stor budget för att ha råd ta in en eller ett par personer för att kommentera aktuellt ämne? Kanske krävs ytterligare en miljon, eller varför inte en miljard per person, eller liknande summor, för att klara leva upp till sina egna löften och målsättningar?
  • Lena1979
    Digestive skrev 2019-11-02 15:13:31 följande:
    HELA Bonnierkoncernen har genererar årligen eget kapital på ~3,8 miljarder och om jag förstått termen >>eget kapital<< korrekt så kan alltså den summan jämföras med en budget.

    Vilka siffror som skulle gälla för den del av koncernen som berör media, Bonnier Broadcasting AB, vet jag ingenting om - men såhär kanske man kan jämföra Public Service med deras så kallade konkurrenter, i fråga om kapacitet/budget et cetera.

    Ingen haj på företagsekonomi så rätta mig gärna om jag har gått vilse!
    Du har en poäng och även om man kan diskutera detaljer om vad som är helt korrekt så faller inte din poäng.
    Men det tror jag inte de högljudda begriper.
    En sak är i vart fall säker, de har tusen bortförklaringar och tusen argument för hur man kan förneka och dölja denna poäng.

    En av de mest komiska, eller häpnadsväckande?, bortförklaringar jag sett hittills är när någon högljudd försöker sätta saker och ting i relation och då tar upp summan av ett lands totala konsumtion av varor, tjänster, värdet av alla bruttoinvesteringar och dessutom landets exportnetto,
    och på detta sätt försöker sätta saker i proportion.
    Visar det på ofattbart oförstånd? Eller visar det på livlig fantasi, ofantlig drivkraft att dölja och förneka, men total avsaknad på förmåga? Eller måste det anses gränsa till lyteskomik? Jag begriper det inte och måste få bli svaret skyldig.
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-11-05 06:47:32 följande:
    att staten betalar redaktörernas/journalisternas löner?
    Så vitt jag förstår så är väl presstödet finansierat med skattebetalarnas pengar, eller har jag fel där?

    Om jag är en s k journalist och om jag vill ha kvar mitt arbete, och de förmåner och den livsstil som jag gillar, så bör jag väl rimligen inte bita den hand som föder mig?
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-11-05 10:24:57 följande:
    Hej, hej!
    Är presstödet finansierat med skattemedel?
  • Lena1979
    FDFMGA skrev 2019-11-05 14:58:50 följande:
    Självklart. tror att det kallas mediestöd numer.

    Här har du en lista på de tidningar som fick presstöd 2019.

    För övrigt är det ganska vanligt att företag får bidrag eller subventioner. 

    https://www.medievarlden.se/2019/02/hela-listan-de-delar-pa-500-miljoner-i-presstod/
    Om jag är en s k journalist och om jag vill ha kvar mitt arbete, och de förmåner och den livsstil som jag gillar, så bör jag väl rimligen inte bita den hand som föder mig?

    Samma sak med alla andra som får stöd och bidrag på skattebetalarnas bekostnad, en stor orsak och mening med bidragssystemet är att jag inte ska bita den hand som föder mig.
    Regeringen vill ta in så mycket skatt som möjligt för att sedan efter eget val kunna portionera ut bidrag på "rätt" sätt för att få maximalt antal röster.
    Självfallet är bidragssystemet en av förklaringarna till att S är det största partiet och framförallt till att man har varit ett så extremt stort och dominerande parti.

    Det är mycket vanligt att företag får stöd och subventioner. Över 80% går till de allra största företagen av vilka nästan inte ett enda betalar någon skatt i Sverige.
    Begåvat?

    Jag har aldrig träffat en enda ägare eller ledare för ett litet eller medelstort företag som önskar stöd och subventioner. Alla vill själva bestämma över sin egen ekonomi, själva bestämma vad man ska investera i och vilka kostnader man vill prioritera. Man vill t ex att pengarna ska räcka till att anställa fler löntagare.
    Ingen vill skicka in extra mycket skatt till staten för att sedan stå med mössan i hand för att försöka få tillbaka en liten del i form av staten beslutade stöd och subventioner.
    Det blir ändå bara en liten del kvar att betala tillbaka eftersom staten har administrerat bort minst hälften av de inbetalade pengarna. Pengarna har bl a gått åt till att finansiera Public Service med 54 miljarder kronor och 4500 extremt dyra servicepersoner i regeringskansliet.
    Det är ett mycket förlegat och ett extremt ineffektivt system och det är givetvis mycket hämmande om man önskar sig ett ökat antal arbetstillfällen och ökade skatteintäkter till välfärden.
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-11-13 14:24:11 följande:
    Jaha. Du låtsas som L och C som vänster - vilket förstås inte förändrar det faktum att de är höger eller borgerliga partier.
    Har du missat att L och C har valt att stödja S/MP-regeringen? S/MP betraktas allmänt och väl dokumenterat som tillhörande vänsterblocket.
    I samband med förra valet valde L och C att inte stödja att M/KD, allmänt och väl dokumenterat tillhörande högerblocket, skulle få bilda regering.

    Utan L och C valde alltså i stället att stödja att S/MP fick bilda regering.

    Ja, L och C stödjer alltså vänsterblocket och stödjer vänster-regeringen, det är fakta och ingenting som någon behöver låtsas något om.

    Märkligt att du nihka har missat detta och måste fråga om det?
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?