Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Världsmedborgare skrev 2017-02-11 12:13:08 följande:
    Klart han gjorde rätt, det var möjligen lite olyckligt att han var i tjänst hos SVT, men jag tror faktiskt det blev nåt bra av det i slutänden.
    Jag tror många finner ett stöd i hans agerande, och kommer att fatta rätt beslut om dom hamnar i en liknande situation.
    Och att hjälpa som han gjorde är förstås alltid rätt, tycker man annat, ja då bör man nog ta sig en funderare över vilken sorts människa man eg är.

    Jag är heller inte säker på att hovrätten kommer att döma likadant, brottet finns förstås där, dock kan lagen ibland få en underordnad betydelse om det kan bevisas att "annat" ställer sig över den.
    Vad "annat" kan vara låter jag bli att ha en åsikt om, men helt klart så finns det en hel del som kan få lagen att bli underordnad när det handlar om saker som nöd, tvång, rädsla och humanitära ställningstaganden.
    Och allt det finns med, så om det överklagas och blir en ny rättegång, så ser jag inte att det finns ett självklart domslut.
    Javisst, gjorde han rätt (moraliskt) om du bara ser till handlingen.

    Men gjorde han rätt som valde att göra ett tv-program om en handling som han rimligen visste är brottslig?

    Gör SVT rätt utifrån uppdraget att vara opartiska?

    I det här fallet var ju hans handlingar "moralpolitiska" samtidigt som han gör ett program där han skildrar under vilka omständigheter han anser sig ha rätt att bryta mot lagen.

    Det borde vara ett dilemma mot bakgrund av SVT:s uppdrag att vara opartiska.

    Nu har jag iofs inte sett programmen, vilket är lite handikappande för mina synpunkter.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-02-11 12:54:48 följande:
    Programmet blev godkänt av ledningen, annars kan det knappast ha blivit sänt.
    Sen kan man alltid diskutera vad som är rätt/fel eller opartiskt.
    Själv ser jag inga problem med att sån´t här händer, inte heller att det blir partiskt ibland.
    Inte så länge det finns möjligheter att klaga och påverka.

    Jag säger som jag sagt förut, att det finns ingen möjlighet för någon att vara helt opartisk, alltid blir det färgat på nåt sätt.
    Och det kommer alltid att finnas de som klagar på SVT:s program och att dom inte är opartiska, olämpliga eller annat.
    Märkligt nog så är det ofta de som påstår sig aldrig se på SVT, som klagar och är mest högljudda.

    Ja det finns t.o.m de som inte ens betalar nån licens som klagar.., själv brukar jag aldrig klaga på en vara/tjänst jag aldrig köpt. smile1.gif
    Ja, jag förstår det och jag har inte sett programmet ocjh är inte så insatt i händelserna kring programmet överhuvudtaget.

    Däremot vet jag att det nationellt och internationellt finns en växande grupp tokskallar som bygger sin omvärldsanalys på alternativa nyheter och som tror på någon slags mediekonspiration i den politiiska korrekthetens tjänst.

    Det här är ju iofs personer som är bortom vett och sans, vilket t o m Familjeliv ger många exempel på - men inte desto mindre är det angeläget att SVT tar sitt uppdrag att vara sakliga och opartiska på största möjliga allvar.

    Vilka andra brott skulle SVT-medarbetare kunna skildra hur de utför i program som sänds på tv?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Moderno skrev 2017-02-12 01:29:02 följande:
    Det finns absolut saker som samvetet kräver att man gör oavsett vad lagen säger, men man måste då vara beredd att ta sitt straff (jag tror inte på anarki). En del i straffet för människosmuggling (som är ett förkastligt brott) är att förlora jobbet.

    Jag kan faktiskt inte föreställa mig någon arbetsplats som skulle acceptera att en anställd som dömts för människosmuggling får fortsätta sin tjänst. Kanske tycker public service att detta går för sig eftersom man inte behöver oroa sig för att förlora intäkter. För egen del kan jag dock inte acceptera att public service omhuldar människosmugglare och det alldeles oavsett det hedervärda i att följa samvetet för den enskilde.

    Detta gäller för övrigt även andra brott av artbrottskaraktär om du frågar mig. Begår man sådana brott är man inte en lämplig person.

    Bara min åsikt förstås.
    Fast en arbetsgivares uppgift kan eller ska inte vara att värdera brott - utom om brotten har ett direkt samband med arbetsuppgifterna, som t ex en barnpornografidom mot en person anställd inom förskolan. Det måste rimligen vara domstolens uppgift att avgöra brottets straffvårde utifrån lagstiftningen - och tre månaders villkorlig dom samt samhällstjänst tror jag inte skulle leda till avsked.

    Däremot har jag mycket svårt att förstå hur ett reportage som beskriver hur man begår ett brott kan vara förenligt med SVT:s uppdrag.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-02-14 07:16:52 följande:
    Och det bästa av allt, han blev ett stort moraliskt stöd till alla som hamnar i samma situation, så att dom nu kommer att fatta rätt beslut.
    Nämligen att hjälpa unga att komma till Sverige och som där får möjlighet att skapa sig en hållbar framtid. smile1.gif
    Anmäler en avvikande uppfattning.

    Det viktiga borde vara att SVT inte sänder program där man visar vilka lagbrott som är ok ur ett moraliskt perspektiv.

    Saklighet och opartiskhet bore ha en absolut lägsta nivå - och det skulle i så fall innebära att SVT inte anser sig ha ett uppdrag där de själva kan avgöra vilka brott som kan uppmuntras.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-02-17 14:45:56 följande:
    utbildning.academedia.se/2017/02/17/mediablog.../

    I inslaget som gick i gårdagens Rapport säger sedan reportern "Många vinstdrivande skolor vill inte släppa in SvT för att tala med lärare om vinstförbud. Men hit, till Didaktus i Jakobsberg får vi komma, men AcadeMedia har valt ut skolan och de har valt ut lärarna vi får tala med".

    Detta alltså efter att vi jobbat i ett dygn för att över huvud taget hitta någon som vill ställa upp. Beslutet är alltid rektors, det är hen som bestämmer om vi ska ha TV-kameror i lokalerna eller inte. De rektorer som var ok med det behövde sedan hitta lärare som ville träffa SvT. Inte heller det var helt enkelt.

    Men det gick. Jag trodde i min enfald att SvT skulle tycka det var bra att vi lyckades hitta en rektor som sa ja, och att rektor hittade två lärare som ville - vad de tyckte i frågan (eller om AcadeMedia) tog ingen av oss reda på i förväg. Folk får tycka vad de vill.

    Ordet "misstänkliggöra" ligger väldigt nära till hands här. Inte så mycket AcadeMedia. Men lärarna. Som framställs nästan som om de valts för att säga snälla saker om sin arbetsgivare, alltså som lakejer. Det är det sista de är.
    Och i reportage från Nordkorea brukar man också framhålla att de personer besökaren får tala med är utvalda liksom de platser som får besökasSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-03-07 17:46:45 följande:

    Du publicerar ett kritiskt  inlägg efter det att den aktuella inslaget sänts i Agenda och får det därigenom att verka som att SVT har sänt ett inslag i TV där de inte har talat om att en undersköterska är fackligt aktiv. Något som visar sig inte stämma. Jag vet inte hur blänkaren på webben för Agenda såg ut från början men kan konstatera att det nu tydligt framgår att undersköterskan är fackligt aktiv. 


    Man inser att Det går fördjävla bra för Sverige när skrikhögern lägger ner tid på sådant här trams. 


    Eftersom skrikhögern aldrig tar del av ett helt inslag - en hel artikel - så kan det för dem framstå som att en undersköterska intervjuades utan att det framgick att hon också var förtroendevald.

    Själv ser jag det som självklart att man vänder sig till personalens representant vid ett reportage om arbetsmiljön.

    Och några skrikhögeraktivister lär det inte finnas inom sjukvården. De är fullt upptagna med att byta exempel de inte förstår med varandra.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Finne84 skrev 2017-01-29 01:07:42 följande:
    Haha! skojar du eller?Dom är långt ifrån opartiska. De är politiskt korrekta skiträdda för att förlora sina jobb ifall de blir för vänliga mot SD, för positiva mot Israel eller mot Trump.  För alla ska ju hata SD och kalla dem för nazister, alla ska ju hata Israel och kalla det för "Palestina" trots att de måste leva sida med sida med Hamas som vill utrota dem och som Margot Wallström fjäskar för, och det viktigaste av allt: alla måste hata Trump! han är ju VIT MAN!!! och han tillhör inte eliten..någonting alla här inne måste veta här och nu, är att många politiker och affärsmän samt kända personligheter tillhör eliten, och eliten har som mål att utrota kristendomen, förstöra för Israel och för familjepolitiken. Om någon går emot deras mål då så blir dessa personer måltavlor för de värsta baktaleri kampanjerna ni kan tänka er. Det är dessa som syns och hörs mest och hjärntvättar unga till att tro att Hillary hade varit bättre president BARA För att hon är kvinna.
    Nja, inte kallar public service Israel för Palestina

    "alla ska ju hata Israel och kalla det för "Palestina"

    Och inte måste alla hata SD och kalla dem nazister

    "För alla ska ju hata SD och kalla dem för nazister"

    Och inte måste alla hata Trump, och i synnerhet inte för att han är vit och man. Däremot tillhör han självklart eliten.

    "och det viktigaste av allt: alla måste hata Trump! han är ju VIT MAN!!! och han tillhör inte eliten"

    Inte finns det heller något mål att utrota kristendomen, förstöra för Israel och familjepolitiken, vad nu familjepolitiken kan tänkas avse i din sagoberättelse

    eliten har som mål att utrota kristendomen, förstöra för Israel och för familjepolitiken

    Inte heller förekommer det någon hjärntvätt där unga indoktrineras till att tro att Hillary hade blivit en bättre president än Donald bara för att hon är kvinna

     Det är dessa som syns och hörs mest och hjärntvättar unga till att tro att Hillary hade varit bättre president BARA För att hon är kvinna.


    Ärligt talat så måste jag påstå att din sagoberättelse tillhör de enfaldigaste jag läst, och då även inom den konspirationsorienterade delen av fantasifostren.Skrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Jomenvisst. Att tokhögern sveper in sig i folie kan man möjligen kalla hjärntvätt eller hjärnsläpp eller  något liknande.
    Finne84 skrev 2017-01-29 01:07:42 följande:
    Haha! skojar du eller?Dom är långt ifrån opartiska. De är politiskt korrekta skiträdda för att förlora sina jobb ifall de blir för vänliga mot SD, för positiva mot Israel eller mot Trump.  För alla ska ju hata SD och kalla dem för nazister, alla ska ju hata Israel och kalla det för "Palestina" trots att de måste leva sida med sida med Hamas som vill utrota dem och som Margot Wallström fjäskar för, och det viktigaste av allt: alla måste hata Trump! han är ju VIT MAN!!! och han tillhör inte eliten..någonting alla här inne måste veta här och nu, är att många politiker och affärsmän samt kända personligheter tillhör eliten, och eliten har som mål att utrota kristendomen, förstöra för Israel och för familjepolitiken. Om någon går emot deras mål då så blir dessa personer måltavlor för de värsta baktaleri kampanjerna ni kan tänka er. Det är dessa som syns och hörs mest och hjärntvättar unga till att tro att Hillary hade varit bättre president BARA För att hon är kvinna.
    Nja, inte kallar public service Israel för Palestina

    "alla ska ju hata Israel och kalla det för "Palestina"

    Och inte måste alla hata SD och kalla dem nazister

    "För alla ska ju hata SD och kalla dem för nazister"

    Och inte måste alla hata Trump, och i synnerhet inte för att han är vit och man. Däremot tillhör han självklart eliten.

    "och det viktigaste av allt: alla måste hata Trump! han är ju VIT MAN!!! och han tillhör inte eliten"

    Inte finns det heller något mål att utrota kristendomen, förstöra för Israel och familjepolitiken, vad nu familjepolitiken kan tänkas avse i din sagoberättelse

    eliten har som mål att utrota kristendomen, förstöra för Israel och för familjepolitiken

    Inte heller förekommer det någon hjärntvätt där unga indoktrineras till att tro att Hillary hade blivit en bättre president än Donald bara för att hon är kvinna

     Det är dessa som syns och hörs mest och hjärntvättar unga till att tro att Hillary hade varit bättre president BARA För att hon är kvinna.


    Ärligt talat så måste jag påstå att din sagoberättelse tillhör de enfaldigaste jag läst, och då även inom den konspirationsorienterade delen av fantasifostren.Skrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Svenska folket har sagt sitt. Sveriges Television är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

    På andra och tredje plats kom Volvo (Cars och AB Volvo)

    Sveriges mest attraktiva arbetsgivare har röstats fram av nära 5 000 svenskar i åldrarna 18-64 år. De har intervjuats om sin inställning till Sveriges 150 största arbetsgivare och besvarat frågor om vad de värderar hos en arbetsgivare.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    FDFMGA skrev 2017-04-01 11:18:35 följande:
    Svenska folket har sagt sitt. Sveriges Television är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

    På andra och tredje plats kom Volvo (Cars och AB Volvo)

    Sveriges mest attraktiva arbetsgivare har röstats fram av nära 5 000 svenskar i åldrarna 18-64 år. De har intervjuats om sin inställning till Sveriges 150 största arbetsgivare och besvarat frågor om vad de värderar hos en arbetsgivare.
    www.resume.se/nyheter/artiklar/2017/03/30/har-ar-sveriges-mest-attraktiva-arbetsplats/
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?