Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Xelol skrev 2019-11-12 23:06:44 följande:
    8 vs 4 lika många? Snarare att regeringen med stödpartier har kontroll av styrelsen.

    Ja du... eller så kan man tycka att alla där är höger eller alternativt att alla är liberaler då samtliga har nåt liberalt inslag i sin politik. Kanske som  jag sa:


    Missermajser skrev 2019-11-11 21:58:31 följande:
    Ja, fast jag gissar att somliga såskoppar tycker att alla utom SD och möjligen KD är kommunister.

    Tomte

  • Missermajser
    Xelol skrev 2019-11-12 23:43:07 följande:
    Fortfarande 66 % av SVTs stiftelse som står bakom regeringspolitik även om du försöker förminska faktan.

    Fakta är att i regeringen sitter 2 partier som tillhör officiellt högern. 

  • Missermajser

    Apropå partiskhet så är det inte enbart public service men de är väl ofta allmänt väst-partiska. Vad jag syftar på är att man inte tar upp vissa saker eller fokuserar på andra saker som blir till den ena eller andra sidans fördel.
    Ska public service vara helt opartiska mot högerkanten så tycker jag de ska vara det mot både vänsterkanten och andra saker som inte ligger i västsidans intressen. Om inte neutrala så ge lika utrymme åt alla sidor av det man rapporterar om.


    Om Syrien är ett av alla exempel:
    https://www.globalpolitics.se/bluffar-nobelpristagaren-opcw-om-gasattacker-i-syrien/?fbclid=IwAR1FEHafEClwMN9rtgL5HqkZTH2ZBypes5ryueWGqzQsuV-h0TjFv5UcUy4

    Bolivia:


    http://cepr.net/press-center/press-releases/no-evidence-that-bolivian-election-results-were-affected-by-irregularities-or-fraud-statistical-analysis-shows?fbclid=IwAR1K_S2yg2GD_NMKc6YSmrxUmBr36Am0pMUxxjGjjZxwgV_1VPLMtMC5umE


    ">



    Venezuela:


    https://www.telesurenglish.net/news/US-Sanctions-Killed-Over-40000-Venezuelans-Since-2017-20190425-0015.html

    https://www.independent.co.uk/news/world/americas/venezuela-sanctions-us-excess-death-toll-economy-oil-trump-maduro-juan-guaido-jeffrey-sachs-a8888516.html


     

  • Missermajser
    Lena1979 skrev 2019-11-13 15:09:24 följande:
    Har du missat att L och C har valt att stödja S/MP-regeringen? S/MP betraktas allmänt och väl dokumenterat som tillhörande vänsterblocket.
    I samband med förra valet valde L och C att inte stödja att M/KD, allmänt och väl dokumenterat tillhörande högerblocket, skulle få bilda regering.

    Utan L och C valde alltså i stället att stödja att S/MP fick bilda regering.

    Ja, L och C stödjer alltså vänsterblocket och stödjer vänster-regeringen, det är fakta och ingenting som någon behöver låtsas något om.

    Märkligt att du nihka har missat detta och måste fråga om det?
    nihka skrev 2019-11-13 17:35:49 följande:
    L och C är fortfarande inga vänsterpartier. De är högerpartier som för tillfället samarbetar med en vänsterregering. De har fått igenom en del högerpolitik genom samarbetet. Det är bl a därför en del är så sura på Löfven.

    Jag tycker det är bra. 

    Jag tycker inte det är ett dugg märkligt att du misstolkar och missar det mesta. Det är bara som vanligt.

    Ja precis, det borde glädja dig Lena1979 att det förs lite högerpolitik och irriterar en del sossar. Vissa går ju dessutom över till SD i sitt missnöje så har väl inte på nåt sätt skadat dina intressen?
    Ska C och L misstänkliggöras och inte får föra högerns talan i fråga om public service för att de tagit tillfället i akt och genomfört lite högerpolitik?


    Deras uppgift är väl egentligen fortfarande att hjälpas åt som styrelse att ge allmänheten så brett utbud så möjligt och tillgodose alla politiska riktningar i så stor mån det går.


    Public service borde väl egentligen inte ens ta hänsyn till någon majoritet eller norm eller trend utan utan föra en jämn fördelning av alla riktningar som rör sig i världen.

    Ska man föra en public service som tar hänsyn till rådande omständigheter gällande normer och trender skulle ju per automatik bli konservativ och värderingsbevarande utifrån exakt där vi står nu. Det som sänds ut skickar ju en slags signal om vad som är norm eller trend just nu och påverkar människor framåt. 

  • Missermajser
    RebeckaZ70 skrev 2019-11-14 11:19:11 följande:
    Dina argument tolkar jag som att du bara måste hålla med allt som regimmedia sprider.

    https://www.varldenidag.se/nyheter/ug-vill-inte-kommentera-judehat-fran-vanster/repskl!UtxXBVBb8wa1UnvOGEYCog/?fbclid=IwAR2tNx9grELy4GpqxZvhNNPW9pSkRccYmrpYZ9y-K-xXnrBP1g8qaV474T0

    "
    Kan en nidbild av judar vara antisemitisk om den publiceras av en nazist, men upphöra att vara antisemitisk om den publiceras av en kommunist?

    Jag litar på Göran Rosenbergs bedömning gällande bilderna. Så nej Inti Peredo är förmodligen inte ett dugg antisemit, tvärt om!


    https://www.svtplay.se/video/24361601/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-20-karolinska-och-judehatet


    Det gör är trist att se hu många som försöker urvattna begreppet antisemitism på det sättet. I långa loppet så tror jag bara det förstör för Israel att göra på detta sättet.  Simon Wiesenthal Center skulle i sig kunna anses vara en antisemitisk organisation eftersom de sprider flaska anklagelser mot människor. Det bidrar ju bara till att urvattna.


    "Journalisten och författaren Göran Rosenberg är kritisk till Simon Wiesenthal-centrets agerande när det gäller Karolinska.


    ? Bevisligen vet vi nu vad antisemitism kan leda till. Därför är det väldigt viktigt att vi inte urholkar eller urvattnar det begreppet, att vi behåller det ordet för vad det verkligen innebär. Vad jag har kritiserat och vad jag har sett som missbruk är hur man använder anklagelser om antisemitism för att uppnå andra syften, det är väldigt farligt. Till sist har vi inte kraften kvar i det ordet."

  • Missermajser
    RebeckaZ70 skrev 2019-11-15 07:13:57 följande:
    Såklart du gör. Inte ett dugg förvånad.

    Min uppfattning om bilderna är en helt annan.

    Om du tycker det är grund nog att förstöra någons liv genom att anklaga denne för att vara antisemit så måste jag säga att jag är förvånad.


    Ska man gå efter din mening så måste ju samma definition gälla alla karikatyrer som ironiserar över vad eller vem som helst vara rasism. Det bästa då är väl totalförbud mot alla former av ironi och hån mot sådant man inte gillar. 

  • Missermajser
    Digestive skrev 2019-11-21 19:08:09 följande:
    Jag har läst deras uppdrag.

    Låt mig förtydliga: problemet med S:s, samt etablissemanget med omnejds, sätt att hantera >>grundläggande svenska värderingar<< utgår från elitism - där en slags kulturelit ska diktera vad dessa värderingar innebär respektive inte innebär.

    SD:s formulering ser jag bara som en omskrivning av >>grundläggande svenska värderingar<< men även i det här fallet misstänker jag att en slags kulturelit ska sitta och diktera vad dessa värderingar innebär respektive inte innebär.

    Men visst anser jag att statlig TV i Sverige ska stimulera >>grundläggande svenska värderingar<< - dess utgår dock från folket, bara från folket och från folket allena.

    Vi har sedan längesen passerat en teknikålder som gör det möjligt för folket att uttrycka sin åsikt och för att påverka exempelvis innehållet i Public Service. Men det verkar innebära alldeles för mycket demokrati för att falla Sveriges politiska och kulturella elit i smaken.

    Rävspelet känner inga gränser. Som om S och SD skulle skilja sig på minsta lilla kritisk punkt i det här avseendet - S skiter fullständigt i folkets opinion och jag vågar påstå att SD gör det samma.

    Inget riksdagsparti efterfrågar folket opinion om >>grundläggande svenska värderingar<>gemensamma normer och värderingar<<.

    Jag tycker egentligen att public service uppdrag ska vara mångfald i fråga om sitt utbud. Det ska inte ens styras för mycket av trender utan återge den flora av företeelser som finns i hela välden och inom landet.


    Gå de på någon slags mainstream så fyller den ingen annan funktion än att bekräfta en bred massa. Där av är det kanske bra med en jämn fördelning av vänster och höger som styr oavsett opinion. 


    Jag vill ser och upptäcka sådant som jag normalt inte annars skulle se emellanåt. Både ny kunskap och nya tankesätt i teve och radio.

  • Missermajser
    ErikaMor skrev 2019-12-09 13:19:09 följande:

    I trådens inledning finns en omröstning.
    Resultatet visar just nu att av 512 röster anser 79% att Public service INTE är opartiska.
    Kanske vissa högljudda skulle behöva läsa resultatet och reflektera över detta åtminstone ett par sekunder innan man häver ur sig alla otrevligheter mot dem som har samma åsikt som den extremt stora majoriteten i tråden?
    Uppenbarligen anser 79% att det inte går att dölja och förneka att Public service brister när det gäller opartiskhet.
    Detta oavsett hur högt och ihärdigt vissa försöker att skrika om motsatsen.


    Synpunkterna varierar som sagt! De som är mer liberal höger känner nog att public service är opartiska. De som inte är liberala på både höger och vänstersidan anser att de är partiska.


    Jag röstad t.ex. att de inte är opartiska då jag upplever all rapportering om omvärlden är väldigt högervridet och liberalt USA-fjäskande.


    Sen vet jag ju att de ideologiskt inbitna SD väljarna och konservativa på högerkanten anser att liberalt är lika med vänster. Det är framför allt dessas analyser jag kritiserar.


     



     

Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?