• moaz

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Frågan är alltså om du uppfattar public service som opartiska. Opartisk är att man inte tar ställning för eller emot en vissa sida eller ett visst politiskt parti.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?
  • nihka
    pyssel skrev 2021-08-03 08:06:18 följande:
    Oj, vad det kliade i fingrarna på dig igen.
    Du stör dig riktigt mycket på emotikoner

    Hade du något att säga om trådämnet eller tänkte du fortsätta med ditt projicerande och irrelevanta kommentarer om vad du tycker om nivån och inläggsskrivarna?

    Här kommer en obesvarad fråga. Varje gång man lyssnar på någon som pratar på TV skulle det då också vara partiskt? Man ger ju dem "en röst".

    Man gav också SÄPO en röst. Var även det partiskt?

    Tanken var väl att dessa två röster skulle balansera upp helheten.

    Tror du inte människor är intresserande av att läsa om hur islamister tänker? Hur de uppfattar sina gärningar, utan att de får publicera sina manifest?

    De flesta människor är inte dummare än att de fattar att ingen säger allt i en intervju, men kanske är det vanligare att personer som konsumerar PS har ett mer utvecklat kritiskt tänk och förstår att ett reportage inte är helt uttömmande? Och att det inte bör innehålla journalistens privata åsikter åt något håll. Om det ändå gör det är det nog en krönika du läser. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    pyssel skrev 2021-08-02 22:00:43 följande:
    En hel halmstack, för att inte säga dynga, till innehållet alltså.
    Det lutar mer och mer åt att du inte har tagit del av annat än andras redogörelser av hennes reportage. Jag misstänker att det är därför du inte ens har försökt att  ange något exempel på någon partisk formulering. Inte för att någon av de du hänvisar till har pekat på någon sådan formulering. Det bästa de hade att komma med var att "intervjun inte stärker känslan av opariskhet". Fattar du inte att denna granskare formulerade sig så för att det inte fanns några direkta partiska formuleringar från journalisten?

    Säkerhetsrisken är ett område för sig utan koppling till om någon är partisk i sin rapportering eller inte.

    Jag tror absolut journalisten är partiskt inställd till islamisten och hennes mamma har visat det mer än tydligt, men det betyder inte att journalistens alster behöver vara partiska. Det handlar inte om vad hon tycker, alla tycker väl nåt, utan om dessa åsikter har spillt in i hennes reportage oavsett vad du tycker om att islamister får komma till tals överhuvudtaget.

    Naturligtvis är han jätteoskyldig när han berättar. Problemet är att SÄPO inte behöver redogöra för hur de har kommit fram till sin bedömning utan man får lita på att de har gjort en riktig bedömning, vilket ger gott om utrymme för den som vill att förneka anklagelserna.

    Jag är inte förvånad att du har svårt för att hålla isär detta, för du lyckas inte heller göra det med exempelvis mig utan du tillskriver mig en massa egenskaper och åsikter som jag inte har uttryckt. Och det baserar du på att du inte tycker om annat jag har skrivit som att jag inte håller med dig om partiskheten. Du verkar dessutom tro att jag tycker islamisten är oskyldig och att utvisningsbeslutet är fel för att jag inte tycker hon är partisk. Så ter det sig för dig för att du inte kan hålla isär det hela, medan jag kan det.

    Om du hade besvärat dig med att fråga istället för att spekulera hade jag berättat att jag litar på SÄPOs bedömning. Jag litar på våra myndigheter, men förstår naturligtvis att de också kan göra fel. Därför har vi diverse överklagningsinstanser och med hela den apparaten litar jag på att vi här i Sverige får en så rättvis bedömning som det går att få.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-08-03 08:08:40 följande:

    Där gick topplocket för dig igen. Nåja, det brukar ju inte ta så lång tid innan det ryker ur öronen på dig.


    Åhh.. du missbedömer mig. Jag trodde och hoppades att du skulle känna mig bättre än så ;-(

    Jag tror att du har mer personliga känslor investerade i inläggen än jag har- med tanke på de återkommande personangreppen. Eller så är det bara en debattstil ... You tell me.
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-08-03 08:08:40 följande:
    Där gick topplocket för dig igen. Nåja, det brukar ju inte ta så lång tid innan det ryker ur öronen på dig.
    Så, var ligger halmdockan i frågan jag ställer dig? Vad tillskriver jag dig för åsikter menar du?
    Padirac skrev 2021-08-02 15:07:52 följande:
    Är SVT och/eller SVTs journalist partiska eller opartiska i den här artikeln? Är artikeln partisk eller opartisk?

    www.svt.se/nyheter/utrikes/de-var-inte-oskyld...

    Mer eller mindre partiska eller opartiska än Ekot och journalisten  och än journalistens artiklar?
  • En blå väljare
    nihka skrev 2021-08-02 18:18:27 följande:
    Jag vet inte. Jag sa att det INTE var någon hemlighet, men att man inte erkänner det. Det kunde man ha gjort eftersom den bruna kopplingen ändå är ett dokumenterat faktum. Men SD förnekar vidare.

    Ungern fick precis den utvecklingen som man var på väg mot, men toleransen för antidemokrati är tydligen så stor inom SD att man inte reagerade i tid såsom andra ändå gjorde, däribland C. Eller inte reagerade alls utan bara tystnade och försökte låtsas som det aldrig hade hänt eftersom man då det begav sig inte hade något konsekvenstänk. Man var fullständigt förblindad och till sig över att Ungern stoppade flyktingar och gränspolisen sköt skarpt på barnfamiljer att man fullständigt bortsåg från allt annat som hände där. Orban har nu monterat mer demokratin utan att SD sagt ett ord om det i protest. Det finns fortfarande många Ungernvänliga inom SD som dock klädsamt håller käft nu när det är riktigt illa där.

    Orban är likt SD besatt av vänster och ?vänsterdrivna medier? som han menar arbetar med fake news och på så har han motiverat nedstängningen av oberoende tidningar som exempelvis vill rapportera om det svåra coronaläget i Ungern.

    Nej, det största hotet är av SÄPO identifierat att komma från "Främmande makt" och det kan vara antingen höger eller vänster. 

     
    Din tolkning av uttalanden från SÄPO har ganska stora brister. Alla vet faktiskt vilken främmande makt som är det största hotet.

    Att kalla SD för nazister är bara oseriöst. Jag kan gå med på att det finns rasistiska inslag men främligsfientligt är nog en mer korrekt beskrivning av partiet.

    Toleransen för anti-demokrati är stor även inom vänstern. Ledaren för V grät när Berlinmuren föll. Man har inga problem med diktaturer som Kuba och Palestina.


  • En blå väljare
    nihka skrev 2021-08-02 18:26:59 följande:
    Inte alls befängt. Jag har erfarit det själv. I den här tråden. Pyssel och även du till viss del. Särskilt resonemanget om att om man inte talar i negativa ordalag om något är man FÖR det. Tanken att man inte talar om det alls och att man då inte alls vet hur personen ställer sig i den aktuella frågan verkar inte finnas på kartan.

    Journalisten hade samma problem. Det verkar inte bättre än att hon borde av avfyrat en salva mot islamisten för att somliga skulle uppfatta rapporteringen som "opartisk".
    Fast nu var det du som försökte dig på att mansplaina för forumet hur jag och ev. pyssel skulle beskriva ordet "opartiskt". Om någon undrar vad jag menar med opartiskt så går det bra att fråga.

    En journalist som hyllar extrema ideologier som nazism, kommunism eller islamism kan jag inte se som opartisk. När man har med extremister att göra måste man kunna ställa kritiska frågor. De som gör detta får också väldigt ofta beröm.

    Minns t.ex gästen som slängde ur sig: "men varför ligger man med någon som ligger med barn"  -till Federley. Vilken dräpare, mitt i snyftintervjun. Sånt behöver vi mer av.


  • En blå väljare
    nihka skrev 2021-08-02 18:36:20 följande:
    Nej. bara för att man inte kom fram till vad du TYCKER så var inte granskningen partisk.

    Ärligt talat är jag riktigt bekymrad över att vuxna människor inte förstår att opartisk inte betyder att journalisten företräder den egna åsikten.

    Se bara på  på Avpixlat/Samhällsnytt/Kloakntt och att ens någon kan anse att den rapporteringen är opartisk och speglar "sanningen". Man behöver inte ens läsa texten utan man tar det på alla värdeladdade adjektiv. I en objektiv text finns inte sådan ord med, om det inte handlar om att journalisten låter någon annan prata förstås.
    Jag håller med dig angående samhällsnytt. Skulle inte se dem som opartiska.

    Men vad är skillnaden på samhällsnytt och en journalist som gör ett snyftrepotage om en islamist klassad som säkerhetshot?
  • En blå väljare
    nihka skrev 2021-08-02 21:34:41 följande:
    Varje gång man lyssnar på någon som pratar på TV skulle det då också vara partiskt? Man ger ju dem "en röst".

    Man gav också SÄPO en röst. Var även det partiskt?

    Tanken var väl att dessa två röster skulle balansera upp helheten.

    Tror du inte människor är intresserande av att läsa om hur islamister tänker? Hur de uppfattar sina gärningar, utan att de får publicera sina manifest?

    De flesta människor är inte dummare än att de fattar att ingen säger allt i en intervju, men kanske är det vanligare att personer som konsumerar PS har ett mer utvecklat kritiskt tänk och förstår att ett reportage inte är helt uttömmande? Och att det inte bör innehålla journalistens privata åsikter åt något håll. Om det ändå gör det är det nog en krönika du läser. 
    Tror du inte folk vill veta vad islamisten svarar på kritiska frågor om t.ex kvinnorförtryck, hedervåla, terror o.s.v?
  • Padirac
    En blå väljare skrev 2021-08-03 23:24:32 följande:
    Jag håller med dig angående samhällsnytt. Skulle inte se dem som opartiska.

    Men vad är skillnaden på samhällsnytt och en journalist som gör ett snyftrepotage om en islamist klassad som säkerhetshot?
    Samhällsnytt - som tidigare hette avpixlat  - nyligen var Egor Putilov som klassatas som ett säkerhets hot chefsredaktör.

    Samhällsnytt klassas som hatsite, högerpopulistisk och fast de säger sig vara opolitiska är de en del av SDs mediasfär.

    Samnytt kan inte på jämföras med Ekot eller PS på något rimligt sätt
  • En blå väljare
    Padirac skrev 2021-08-03 23:34:22 följande:
    Samhällsnytt - som tidigare hette avpixlat  - nyligen var Egor Putilov som klassatas som ett säkerhets hot chefsredaktör.

    Samhällsnytt klassas som hatsite, högerpopulistisk och fast de säger sig vara opolitiska är de en del av SDs mediasfär.

    Samnytt kan inte på jämföras med Ekot eller PS på något rimligt sätt
    Jo jag vet att vänstermedia roar sig med att tro att de har rätt att avgöra vilka siter som är hatsiter.

    Skvallerpress som Aftonbladet och Expressen är inte så dåliga på att hata själva.

    Jag skulle säga att säkerhetsrisken på ekot ligger på samma nivå som de värsta på samhällsnytt, med reservation för att jag sällan läser samnytt.

    Men ibland tar samnytt upp saker som gammelmedia vill dölja för oss. Då fyller de plötsligt en funktion i att sprida ljus över företeelser som vi annars inte skulle få veta.

    Det var ju bra att "Stoppa pressarna" fick nys om Federley, annars hade han kanske suttit kvar med sitt dåliga omdöme och fattat beslut på samma omdömeslösa sätt.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?