Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2023-03-13 08:12:29 följande:
    Oviktigt är att vilja. Gula trafikljus är gröna trafikljus. Kanske är ja. Neutralt är ställningstagande. Mittemellan är upp. Att inte bry sig är att hålla med.

    Ingenting är sant och allting är möjligt. 👻
    Det var tydligen för svårt att ge ett direkt svar på frågan.

    Gott så. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-03-13 21:14:51 följande:
    Nej, inte alls, du ställer bara frågor om saker som jag inte har ett ja eller nej svar på. Inte heller tänker jag ljuga fram min position för att signalera eller blidka någon.

    Låt mig hjälpa dig på traven då jag tror jag vet vilka svar du är ute efter.

    Vad tycker jag om FOX? För min del motsvarar FOX en kvällstidning som exempelvis Aftonbladet, det vill säga propaganda och lobbyverksamhet. Sådant här sticker dock inte särskilt mycket i mina ögon då det är såpas normaliserat att det kan räknas som standarden och vad all media beträffar.

    Jag placerar i princip sådant här - propaganda och lobbyverksamhet - i det mänskliga tillståndet och landar i att folk är människor. Att människor är mänskliga finns det inte mycket att orda eller tycka om.

    Vad jag bryr mig om är snarare bredden på informationsflöden i sig - det vill säga rapportering och innehåll. Tittar du tillbaka på vad jag - personligen och huvudsakligen - tar upp i den här tråden så är det här den röda tråden: jag saknar rapportering, jag saknar innehåll.

    Så länge bredden på informationsflödet är brett nog i medielandskapet så menar jag att saker och ting tenderar (läs: har en genuin chans) att falla på plats helt oavsett propagandan och lobbyverksamheten åt olika håll, iallafall för den som anstränger sig (personligen anstränger jag mig inte nämnvärt, bara för att ha det sagt).

    Vad tycker jag om Tucker Carlson? För det första så har jag just - faktiskt! - lyckats skriva ut hans namn utan att blanda ihop det hej vilt och varit tvungen att tjuvtitta, det är med andra ord ingen figur som jag har sett mycket av. För min del motsvarar han Anders Lindberg men det är som sagt inte sådant som sticker i mina ögon.

    Det som dock sticker i mina ögon är sådant som jag i övrigt känner till om Tucker Carlson. Allra främst handlar det om att intellektuellt sälja ut sig. Framför kameran så kan han hålla uppe charader till exempelvis Donald Trumps fördel medan han bakom kameran har helt andra åsikter:

    Sådan här intellektuell utsäljning är någonting som sticker i mina ögon mer än propaganda och lobbyverksamhet.

    Jag bryr mig inte om hur Public Service färglägger den huvudsakliga punkten men jag välkomnar ett så brett informationsflöde som möjligt vid en eventuell bevakning.

    Ett brett informationsflöde tenderar att färglägga sig självt. I slutändan hade du säkert fått höra önskvärda buzzwords och jag fått min bild av Tucker Carlsson bekräftad - vi hade nog varit sådär lagom nöjda båda två, på den punkten - skillnaden är dock att vi även hade kunnat bli överraskade av någonting annat, som också fick plats. i ett tillräckligt brett informationsflöde. Jag tror det kallas för nyheter.
    Så, då är det klart att du förstått att FOX/TC sprider lögner och propaganda - gott så.

    Jag tror inte att det ligger i PS uppdrag att plocka upp dessa lögner och propaganda ännat än att faktakolla och värdera dessa och därifrån rapportera eller inte rapportera om de finner att det finns ett nyhetsvärde. Nyhetsvärdet i att FOX/TC sprider propaganda verkar lågt just nu. 

    Det verkar som att PS anser att nyhetsvärdet på FOX/TCs propaganda angående i sig inte har något annat nyhetsvärde än liknande det som de rapporterade om rättegången med rösträkningamaskinföretaget och FOX/TCs erkännande av sina lögner.

    Gör det värderingen och valet att rapportera eller inte av FOX/TCs propaganda PS till partiska eller opartiska? 

    Är det en mörkning och någonting som går någons ärenden?

    Kanske är inte svaren uppenbara för alla.
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-03-14 03:23:14 följande:
    Det spelar ingen roll vad du tror när du bara ser en punkt av tre och loopar den i överflödiga former in absurdum.

    Det sociopolitiska läget samt det nya videomaterialet bidrar också till nyhetsvärde. Inte minst så har Republikanerna sjösatt en egen investigation i och med det nya videomaterialet, det är såpas stort på andra sidan Atlanten oavsett om du har grepp om det eller inte.

    Jag vet inte ens vart man ska börja om vi ska diskutera Public Service berörande mörkläggning och USA.

    Hur uppdaterade är svenska folket på exempelvis USAs flyktingkris sedan Joe Biden tog över?

    Joe Bidens nylanserade flyktingpolitik förra månaden?

    El Paso i dagarna?

    I övrigt så måste det vara bekvämt att vara ett skattefinansierat mediaföretag och sakna sökfunktioner på sin produktsida. 🤫
    Börja med vad du vill om det du tror är mörkläggningar.
    Jag tror att begreppet 'mörkläggning' kan vara lika obegripligt som 'däremellan' 

    Punkt 1 är av naturliga skäl den avgörande punkten för PS tills något annat hänt utanför de sociala (och alternativa?) medier du refererar till. Att republikanerna gräver i materialet kanske värderas att ha nyhetsvärde, det är trots allt någonting annat än FOX/TCs lögner.
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-03-14 09:45:04 följande:
    Det var redan igång. Svara på frågorna.

    Det är inte det minsta avgörande och du bygger dina invändningar på något av den trasigaste logik jag sett. Hur tänker du egentligen när du menar att FOX/TC är lögnaktiga och att det på något vis hindrar Public Service från att rapportera om lögnerna?

    Jag vill minnas när jag var osäker på vad yoga innebar och en väninna frågade om jag ville följa med och träna, det resulterade i ursäkten att jag var för stel - som att påstå att man är för smutsig för att ta en dusch, förklarade hon då.

    Är du osäker på vad nyhetsrapportering innebär, Padirac?
    Jag tror du missförstår om du tror att jag ska kunna svara på hur uppdaterade svenska folket är i olika frågor.Tomte

    Det kanske är en nyhet för FOX/TC att plocka upp - de kan säkert svänga ihop någonting om mörkläggning med dina uppgifter som underlag - sen kan PS rapportera om det ....

    Du får ju använda vilka ursäkter du vill för yoga, men hittils har nyhetsvärdet av FOX/TCs propaganda inte nått PS annat än rättegången där de erkänner att de ljuger.  Kanske kommer det mer om det bedöms ha nyhetsvärde.

    Vad jag är säker på eller osäker på ang nyhetsrapportering har varken med FOX, PS eller din uppfattning att göra. Men jag tror av det du skrivit att du gör en bedömning som är mer lik FOX/TC än PS, både i fråga om nyhetsvärdering och påstådda mörkläggningar.
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-03-14 09:45:04 följande:
    Det var redan igång. Svara på frågorna.

    Det är inte det minsta avgörande och du bygger dina invändningar på något av den trasigaste logik jag sett. Hur tänker du egentligen när du menar att FOX/TC är lögnaktiga och att det på något vis hindrar Public Service från att rapportera om lögnerna?

    Jag vill minnas när jag var osäker på vad yoga innebar och en väninna frågade om jag ville följa med och träna, det resulterade i ursäkten att jag var för stel - som att påstå att man är för smutsig för att ta en dusch, förklarade hon då.

    Är du osäker på vad nyhetsrapportering innebär, Padirac?
    Nu såg jag vad du skrivit "Hur tänker du egentligen när du menar att FOX/TC är lögnaktiga ..."  -  ja.. hur tänker jag egentligen då jag menar att FOX/TC är lögnaktiga 

    haha... jag har svart på det tidigare vill du att jag upprepar det?

    "... och att det på något vis hindrar Public Service från att rapportera om lögnerna"  - att FOX/TC ljuger och sprider desinformation har de själva sagt och använt som argument i rättegång - samma typ av argument som inte hjälpte infowarz Alex Jones alls - och att PS inte ser nyhetsvärdet i FOX/TCs lögner och desinformation verkar vara uppenbart så. och uppenbart ska vara så... när det finns ett nyhetsvärde och verkliga händelser kanske PS rapporterar, upplopp, fällande domar eller annat
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-03-14 16:38:43 följande:
    Haha, har du fortfarande inte förstått vad det här handlar om? 

    Du måste ha blivit jättebesviken på Public Service när de rapporterade om desinformationen som riktades mot Socialtjänsten i fjol, exempelvis.

    Tog det hårt på dig?
    titta - eller lyssna

    redan den 8e mars rapporterade SR om FOX och stormningen av Capitolium

    sverigesradio.se/artikel/fox-news-om-kapitolium-stormningen-en-guidad-tur

    "

    I USA har videoklipp från attacken mot kongressen den 6 januari 2021 publicerats på tv-kanalen Fox News, vilket lett till en het debatt då den visar en helt annan bild av stormningen.


    Klippen visar bland annat hur ett par poliser lugnt går bakom Trumpanhängaren som kallats för Qanon-shamanen, genom korridorerna i kongressen vilket då ska motbevisa bilden av stormningen som våldsam.


    Videon beskrivs av tvivlare som en upprättelse för de amerikaner som anklagats för brott under stormningen och som bevis för att demokraterna bedrivit en häxjakt mot dåvarande presidenten Donald Trump."


  • Padirac
    Digestive skrev 2023-03-14 20:08:58 följande:
    Perfekt! Tyvärr fanns det ingenting att titta på - vad jag kan finna - vilket vore min främsta invändning samt att de kunde ha nämnt konsekvenserna för the QAnon Shaman/Jake Angeli.

    Tack. Det gjorde mig glad. 👍 De var även tidigt ute med rapporteringen vilket är extra kul att se. 👌
    Du får titta på bokstäverna. Tror det har bråkats politiskt om att PS/SR visar mer än bokstäver och stillbilder, ljud går tydligen bra. Så ... Du vet vilka som bråkar om PS Drömmer

    Konsekvenserna för qanonshamanen beror inte på vad han inte gjort, utan på vad han gjort.  Precis som mina fortkörningsböter inte beror på att jag kört lagligt eller eskorterats av motorvägen av polis. Tomte
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-03-14 20:17:10 följande:
    Se ovan, de rapporterade faktiskt. Kors i taket! Kanske inte den nyanserade rapporten som en del vill ha men det är - i min mening - sekundärt då huvudsaken är att folk görs medvetna om händelsen och därifrån, om de så önskar, kan bilda sig en egen uppfattning.

    Angående övrigt, ja. Man kan lägga till flyktingbarnen i burar och en hel del på en sådan lista.
    allvarligt - visst var det en nyanserad rapport.  de sat till och med att de invalda republikanerna var oense om FOX/TCs påstånden - rapporter om splittringen som FOX/TC skapade med sina påståenden gjordes alltså.

    Vad menar du skulle ha varit med för att det skulle ha varit en nyanserad rapportering.
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-03-14 19:56:57 följande:
    Vad i allsin dar får dig att dela på meningen? 🤣

    Emellanåt så är du helt underbar. ❤️ Man blir direkt avväpnad. 🥲
    Ja,. det var väl två olika frågor med helt olika premisser du formulerade i den meningen

    "Hur tänker du egentligen när du menar att FOX/TC är lögnaktiga ..."  

    "... och att det på något vis hindrar Public Service från att rapportera om lögnerna

    Digestive skrev 2023-03-15 00:25:19 följande:
    Jag menade det nya videomaterialet, tyvärr fanns det inte att titta på.

    Jaha? Jag har inte sagt ett jota om att konsekvenserna för QAnon Shaman/Jake Angeli borde nämnas av någon specifik anledning, överhuvudtaget. Faktum är att han helt enkelt har fått mycket fokus på sig - inte minst i Tucker Carlsons sändning, det vill säga vad SRs rapportering bygger på. Omständigheterna och ödet för vederbörande är inte ovidkommande.

    Att tillskriva folk åsikter och positioner är ett problem som du alldeles för ofta landar i. Jag har svårt att förstå varför du attraheras så starkt av det beteendet. Har du en inre önskan om att framstå som fördomsfull och helt upptagen med förutfattade meningar?

    Jösses, du kan inte ens glädjas över att du tog hem en poäng åt Public Service för att du är så upptagen med att baktala mig till ingen som helst nytta.

    Var glad - rapporten i fråga ger jag en solid 3/5 och hade du inte postat den så skulle jag troligen förbli mer ignorant än nödvändigt - jag är glad.
    Nu är det väl ändå du som tillskriver andra åsikter, att göra mörkläggningar, är det inte FOX/TCs lögner så är det traktorbilder nu senast

    Ser du att jag i inlägget citerat nedan tillskrivit dig någon åsikt och position? I så fall vilken?  

    Att be dig om att förtydliga dina påståenden och ge belägg för dem om du vill anföra sakförhållanden och inte enbart tyckande - vilken åsikt och vilka positioner menar du att det fördomsfullt sätter dig i/tillskriver dig?

    Padirac skrev 2023-03-14 20:23:51 följande:
    Du får titta på bokstäverna. Tror det har bråkats politiskt om att PS/SR visar mer än bokstäver och stillbilder, ljud går tydligen bra. Så ... Du vet vilka som bråkar om PS Drömmer

    Konsekvenserna för qanonshamanen beror inte på vad han inte gjort, utan på vad han gjort.  Precis som mina fortkörningsböter inte beror på att jag kört lagligt eller eskorterats av motorvägen av polis. Tomte


  • Padirac
    Digestive skrev 2023-03-15 00:25:19 följande:
    Jag menade det nya videomaterialet, tyvärr fanns det inte att titta på.

    Jaha? Jag har inte sagt ett jota om att konsekvenserna för QAnon Shaman/Jake Angeli borde nämnas av någon specifik anledning, överhuvudtaget. Faktum är att han helt enkelt har fått mycket fokus på sig - inte minst i Tucker Carlsons sändning, det vill säga vad SRs rapportering bygger på. Omständigheterna och ödet för vederbörande är inte ovidkommande.

    Att tillskriva folk åsikter och positioner är ett problem som du alldeles för ofta landar i. Jag har svårt att förstå varför du attraheras så starkt av det beteendet. Har du en inre önskan om att framstå som fördomsfull och helt upptagen med förutfattade meningar?

    Jösses, du kan inte ens glädjas över att du tog hem en poäng åt Public Service för att du är så upptagen med att baktala mig till ingen som helst nytta.

    Var glad - rapporten i fråga ger jag en solid 3/5 och hade du inte postat den så skulle jag troligen förbli mer ignorant än nödvändigt - jag är glad.
    Fråga - menar du att jag tillskriver FOX/TC åsikter och positioner och att det är fördomsfullt att påstå att FOX/TC medvetet ljuger om upploppet och stormningen av Capitolium?
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?