Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Bakgrundsmusik eller inte, det finns inget annat än politiserats tyckande som pekar på att PS nyheter är partiska.

    www.svt.se/kultur/ny-forskning-public-service-nyheter-ar-opartiska

    "
    Baserat på 19 svenska och internationella studier drar tio svenska forskare slutsatsen att public service bidrar till att göra medborgarna bättre informerade, och att nyhetsförmedlingen från public service är opartisk.

    Däremot finns det forskningsluckor för hur det ser ut med opartiskheten i programmen som går utanför den direkta nyhetsbevakningen, rapporterar Ekot.


    ? Fördjupande, magasinsliknande program vet vi mycket mindre om vilken typ av frågor som tas upp och hur de kontextualiseras, säger Johannes Bjerling, redaktör för forskningsöversikten.


    Public service i valtider

    Frågan om public service-nyheter i valtider tas också upp i forskningsöversikten. Med svenska studier av valrörelsenyheter från 1960-talet fram till idag som underlag drar man slutsatsen att det inte finns stöd för någon systematisk partiskhet, varken åt höger eller åt vänster.


    Vilka partier som gynnas eller missgynnas skiftar, och vilka som får mest exponering i medierna avgörs av vad medierna för tillfället prioriterar. Det gäller både public service och kommersiella nyhetsmedier, menar forskarna."

  • Padirac
    KN75 skrev 2023-05-11 10:02:41 följande:
    Jag och andra hittade snabbt och utan problem förra gången minst ett inslag som bevisade förekomsten.
    Den bevisade förekomsten har givetvis inte upphört, trollats bort eller på annat sätt försvunnit bara för att det har gått en tid.

    Eller har du något belägg för att det sedan förra gången skulle ha upphört?

    Jag vet att såväl jag själv som andra flera gånger under tiden som gått har kunnat konstatera att det fortfarande förekommer.
    Som sagt, om jag av en händelse återigen råkar stöta på det så ska jag självfallet uppmärksamma dig på detta, igen.
    Men du och andra extrema högljudda kommer, lika som förra gången, trots att det var enkelt att bevisa förra gången, även i framtiden vara fullkomligt faktaresistenta och vägra att acceptera ytterligare ett bevis. Det spelar ingen roll vilka bevis jag eller någon annan tar fram så döljer ni och förnekar förekomsten. Eller hur?

    Därför är det omöjligt finna motivation för att resonera vettigt med dig och med dina extrema kamrater.

    SVT själva har inget problem att erkänna och skriver själva om bakgrundsmusik CITAT:
    Allmänt sett brukar bakgrundsmusik användas för att skapa stämning hos tittaren på en subtil nivå.

    Jag och andra kunde snabbt och enkelt förra gången finna exempel som påvisade förekomsten.

    Men som alla redan vet så kommer det inte att spela någon roll för de extrema högljudda, de kommer även denna gången att dölja och förneka att det förekommer.
    Nu har jag kollat på enbart dina inlögg . och jag ser inte att du någnstans i de inläggen har redovisat vilka nyhetsinslag du hittat i SVTs sändningar so m har bakgrundsmusik, jag hittar inte någon redovisning alls om några som helst nyhetsinslag som du hittat...   

    Med vilket nick har du skrivit vilka nyhetsinlägg du hittat som du menar är partiska pga bakgrundsmusik?
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-17 18:46:40 följande:
    Tro du tittar på fel ställen. sedan kan du titta på migrations frågorna under 2014-2016, där alla som ville framföra något blev stämplad rasist, i princip allt som var lite negativt.
    -

    Grindheim har undersökt norska och svenska journalisters partisympatier, och konstaterar att hela 70 procent av de svarande svenska journalisterna skulle rösta på Socialdemokraterna, Vänsterpartiet eller Miljöpartiet.


    Här skulle man kunna diskutera studiens felmarginal eller hur journalisters arbete i regel styrs av redaktörer, chefer, verksamhetsmål och ren yrkesheder, men låt oss säga att studien stämmer till punkt och pricka och att journalisterna helst hissar röda fanor på villatomten efter varje deadline ? ser det ut att faktiskt påverka nyhetsförmedlingen?


    Grindheim och Reimers vill mena det, men här har man rätt mycket mer att bevisa.


    Försöker du säga att det i diskussioner om migration 2014-2016 går att hitta de inlägg i tråden där KN75 listar vilka inslag som har bakgrundsmusik som gör inslagen partiska, och att det är vad Grindheim och Reimers vill mena?

    Tomte
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-17 22:00:16 följande:
    Handlar om tråden, är svt/ media opartisk.

    Tar man migration under dessa tider var media partiska, man dömde alla som hade en motsatt åsikt som rasister, det fick även SD att växa ännu mer, tills idag när fler partier valt att ta ställning.

    Det visar att media tar ställning och väljer sida.
    Om du vill svara på 'det tråden handlar om' ska du kanske bemöta ett inlägg med någonting som är en replik på inlägget i sig? 

    På vilket sätt menar du att ditt inlägg är ett svar på frågan KN75's påstående om att denne redovisat olika inslag i PS med partisk bakgrundmusik - om du trycker på visa endast för KN75 så hittar i alla fall jag ingenting som stödjer KN75s påstående...  

    Frågan du tar upp är inte relevant för att belysa KN75s påstående som sant eller falsk - du pratar isyället om någonting helt annat - som visserligen har med tråden att göra, men inte med frågan du försöker replikera på.
    PADIRAC SKREV 2023-05-17 17:15:38 FÖLJANDE:
    Nu har jag kollat på enbart dina inlägg . och jag ser inte att du någnstans i de inläggen har redovisat vilka nyhetsinslag du hittat i SVTs sändningar so m har bakgrundsmusik, jag hittar inte någon redovisning alls om några som helst nyhetsinslag som du hittat...   

    Med vilket nick har du skrivit vilka nyhetsinlägg du hittat som du menar är partiska pga bakgrundsmusik?
    Public Service i Sverige har att förhålla sig till demokratiparagrafen - den som Åkessöner och rasiter kallar för vänsterliberal och partisk.   Så visst tar PS ställning på olika sätt, mot antidemokratiska och rasistiska uttalanden och påståenden.
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-21 13:28:50 följande:
    Vad du vill hänvisa till är att socialdemokraternas presskonferens inte sändes ut i media via SVT, ur o sr.

    Där sossarna framförde att sverige har trollarméer.
    SDs trollfabriker är väl kända och det finns belägg och bevis för deras aktiviteter med fake konton och desinformation.

    Du har säkert sett någon av SDs trollaktivitwt här på forumet.
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-21 16:19:45 följande:
    Även Henrik Jönsson går nu under trollfabrik, märkte vi av här på FL i dag.

    Man kan säga alla som är emot socialdemokraterna börjar gå under troll, det såg vi idag, Magda hade kopierat Bidens tal, dvs rakt av.

    Blir lite märkligt för en demokrati att alla som lägger en åsikt som inte överensstämmer med socialdemokraternas ska ses som troll.
    Rataxes skrev 2023-05-21 16:27:44 följande:
    Alla som inte bekänner sig till den socialdemokratiska läran är troll enligt dumvänstern. De enda som slipper kallas troll är sojamoderater.
    Alla som systematiskt sprider alternativa sanningar och desinformation kan räknas som det som kallas 'troll'

    Just nu är det alternativhögern, SD, SDs fotsoldater och Putins nyttiga idioter eller sammansvurna som ägnar sig åt att systematiskt sprida alternativa sanningar och desinformation.

    Är det någon som ni känner igen?

  • Padirac
    Padirac skrev 2023-05-21 18:11:30 följande:
    Rataxes skrev 2023-05-21 16:27:44 följande:
    Alla som inte bekänner sig till den socialdemokratiska läran är troll enligt dumvänstern. De enda som slipper kallas troll är sojamoderater.
    Alla som systematiskt sprider alternativa sanningar och desinformation kan räknas som det som kallas 'troll'

    Just nu är det alternativhögern, SD, SDs fotsoldater och Putins nyttiga idioter eller sammansvurna som ägnar sig åt att systematiskt sprida alternativa sanningar och desinformation.

    Är det någon som ni känner igen?


    Så allting gick skrev 2023-05-21 18:24:58 följande:
    Jo jo.

    Folket ska inte få prata politik i en demokrati, tror du har missuppfattat, det är i en diktatur folket inte får prata politik.
    Jo, jag har länge misstänkt att du anser att spridande av desinformation och alternativa sanningar är att 'prata politik'

    Det är väl just det som trollfabrikerna ägnasr sig åt?
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-21 19:12:11 följande:
    Du menar som Putin gör?

    Alla som snackar dåligt om kriget är troll som ska straffas. Ingen får nämna något som inte är politiskt korrekt i Ryssland.
    Vi har förstått att socialdemokraterna ser det som en bra lösning.
    jag tror du misstar vilket parti som har auktoritära tendenser - det är SverigeDemokraterna. De har för övrigt en lång radda av samarbeten och kontakter med Kreml och rysk statskontrollerad media som ägnar sig åt desinformation och propaganda. SD klämde ju ur sig den 'bruna filmen' som de själva kallade för brun propaganda och osann.

    S ägnade som du kanske kommer ihåg många år att olagligt spionera på och kartlägga VPK och andra kommunister, inte ens före 1980-talet och inte heller efter det har S hanft kopplingar till Kreml. Förresten gillar inte Erdogan Sverige för att Sverige gett stöd till folkgrupper i Turkiet, Ungern gillar inte Sverige för att Sverige kritiserar Ungerns styre som är jlart auktoritärt, just det.. SD gillar ju Ungerns styre och metoder....

    Du frågar om du sprider desinformation och alternativa sanningar som Putin gör?  Gör du?   Visst påstår du att alla som snackar dåligt regeringen är troll - eller missförstår jag dig? (så där som du påstpr om Putin och kriget  Ukraina)
    Så allting gick skrev 2023-05-21 16:19:45 följande:
    Även Henrik Jönsson går nu under trollfabrik, märkte vi av här på FL i dag.

    Man kan säga alla som är emot socialdemokraterna börjar gå under troll, det såg vi idag, Magda hade kopierat Bidens tal, dvs rakt av.

    Blir lite märkligt för en demokrati att alla som lägger en åsikt som inte överensstämmer med socialdemokraternas ska ses som troll.
    Rataxes skrev 2023-05-21 16:27:44 följande:
    Alla som inte bekänner sig till den socialdemokratiska läran är troll enligt dumvänstern. De enda som slipper kallas troll är sojamoderater.


  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-21 19:57:42 följande:
    SD tystar inte sitt egna folk.

    Socialdemokraterna vill tysta nästa 40% av svenska befolkningen. anklaga dom för att vara troll. M och SD
    Var har du fått för dig att S vill tysta nästan 40% av befolkningen? 

    Är det inte desinfpromation och alternativa sanningar du sprider nu?

    Menar du verkligen att kritiken mot SDs hatsvans på nätet som lett till radikalisering med mord och mordplaner på öppen gata underAlemdalen är att utmåla nästan 40% av väljarna som troll?    Det är en skev verkligehtsbeskrivning du ger - det är desinformation 

    www.dn.se/debatt/sds-hogerregim-hotar-grunderna-i-var-demokrati/

    "
    Sverigedemokraterna snabbt ute och talade om att strypa medlen till civilsamhället i syfte att tysta kritiken.

    Representanter för regeringsunder­laget kritiserar aktivt journalisters legitimitet när de granskar makten, samtidigt som de driver på och verbalt attackerar fria medier och public service. De talar om att straffa enskilda journalister.


    Runt om i landet ser vi även hur politiker går in och stoppar kultur de inte tycker om, samtidigt som de sprider hat. Vi ser hur sverigedemokratiska företrädare hänger ut enskilda opolitiska tjänstemän som aktivister, och talar återkommande om ?storstädning av Myndighetssverige?. Syftet är att skrämma tjänstemännen på våra självständiga myndigheter.


    Vi har också sett hur regeringen, utan förvarning och på oklara grunder, bestämt sig för att korta mandatet för de som ska leda högskolorna. Denna klåfingrighet har lett till stor oro och en känsla av att regeringen inte längre har förtroende för akademin, vilket lett till omfattande protester.


    En demokrati behöver inte bara ett starkt civilsamhälle, fri kultur, oberoende medier och akademi. En demokrati behöver också en opposition. SD:s högerregim försöker nu också uttryckligen tysta oppositionen. Det svenska sättet, att öppet och demokratiskt debattera och diskutera politiska förslag med sina politiska motståndare, är inte tillräckligt för Ulf Kristersson (M) och Jimmie Åkesson (SD).


    Nu vill de använda lagstiftnings­makten för att tysta oppositionens röst och förmåga att granska regeringen genom att strypa ett enskilt partis finansiering. Företrädare berättar att målet är kortare förstamajtåg. Sverige styrs i dag av politiker som länge haft totalitära regimer som förebild, och nu ser vi hur deras drömmars totalitarism börjar ta form.


    Utvecklingen vi ser i Sverige är i linje med hur auktoritära högerregimer agerar runt om i världen. Där opposition, medier och akademi tystas, allt i syfte att stärka den egna makten.


    I Sverige har vi tillsammans byggt ett samhälle där de demokratiska värdena hållits högt. Men med Sverigedemokraternas högerregim börjar vi se ett nytt klimat som kommer att förändra demokratin och det offentliga samtalet i grunden. Det är en högst oroväckande utveckling, som är ett hot mot den tillit som byggt Sverige starkt. Tilliten männi­skor emellan, men även tilliten till de politiska processer som vår demokrati vilar på.


    När tilliten bryts ner får hatet växa. Vi ser det inte minst på sociala medier, men vi ser även hur hatet bryter ut från skärmarna till våra gator och torg. Hatet Sverigedemokraterna och högerregimens svans sprider vitt och brett bidrar till direkta dödshot. Vi såg det inte minst i det hat Annie Lööf (C) fick utstå, men även unga politiskt aktiva får uppleva ett eskalerande hat. I längden riskerar det att tysta fram­tidens lagstiftare. Det är ytterligare ett hot mot demokratin."

  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-21 21:45:38 följande:
    Problemet för socialdemokraterna är att detta inte kommer o fungera i Sverige som det gjorde i Usa.
    I Sverige är nästan alla uppkopplade till internet, dom flesta läser det mesta via nätet, det ser du inte minst bland alla bloggare, youtuber osv, många amerikanska, Kanada, England osv koncentrera sig mot Sverige för att få följare, folk som tittar och på så sätt betalt via youtube.

    Man lyfter fram olika svenska saker som intresserar oss, men inte har ett enda intresse ur deras perspektiv, men svenskarna älskar o höra gott som ont om vårt land, dom får snabbt besök och kan få goda inkomster via just exempel youtube.

    Därför kommer inte sossarnas nya kampanj fungera här.
    Om en kampanj fungerar eller inte fungerar förändrar inte faktum att SD sedan länge drev och driver trollfabriker, att alternativhögern sprider och spred alternativa fakta och desinformation.

    Radikaliseringen som sker genom sociala medier med SDs egna kanaler mot SDs fotfolk och nyttiga idioter ledde till ett knivmord på öppen gata i Visby.  Detta skedde oavsett S har en kampanj som lyckas eller inte lyckas.

    Du verkar i dina inlägg vilja bortse från fakta, det som verkligen är och har skett, istället sprider du samma typ av alternativa fakta som alternativhögern och SDs egna kanaler, en del av dem står tydligen Kreml nära, andra verkar vara Kremls 'nyttiga idioter'

    Vilka dimridåer ska du svara med nu då? för något som direkt eller indirekt har med de inlägg du replikerar på syns sällan.

     
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?