• knutan83

    Bf aug/sept (2016) andra barnet.

    Hej hej hallå!

    Tänkte starta en tråd för oss gravida som väntar nr 2. Egentligen spelar det ingen roll när en ska ha utan bara om vi vill ventilera lite tankar om andra barnet/förlossning och grejer.

    Själv är jag lite nervös redan för förlossningen. (Är bara i v6) gick två veckor över och blev igångsatt. Och har hört att man kan gå över andra graviditeten också om man har samma pappa osv.

    Nåja, vore iaf roligt om det är någon mer som vill följas åt under graviditeten. :)

  • Svar på tråden Bf aug/sept (2016) andra barnet.
  • Sandraaug

    Hej! Vad roligt att vi är lite i samma sits:) Jag är också i v 6 o väntar mitt andra barn:) enligt mina egna beräkningar den 3/9, när har du bf? Min son kommer va 5, så det känns väldigt längesedan man var gravid, är supernojig över allt som kan gå fel vilket jag inte minns att jag var sist men försöker tänka positivt!;) jag har inskrivning på mödravården 2/2 så en bit kvar, kommer nog inte kännas verkligt förrän man fått höra hjärtljuden! Har du fått tid än?

    Jag gick också över sist men bara tre dagar, jag som hade hoppats på lite tidigare denna gång så det blev en augustibebis;)

  • knutan83

    Hallå!! Jaha, jag hade visst glömt att skriva det i trådstarten. :) jag är beräknad till 31 augusti. Mitt första barn blir 2 nu i mars så för min del är det inte jättelängesen. :)

    Är också helnojig, men den kollar jag varje tråd här på Facebook om missfall och ma och då måste jag googla om ma eftersom jag inte vet något om det men blir knappast lugnare. Haha. Tror inte jag var det andra graviditeten. Kanske lite i början men det avtog rätt snabbt.

    Jag ska på första besöket idag, men det är bara prat om kost och hälsa. Hade fått hoppa över det men vill börja någonstans och inskrivningen blir inte förrän i vecka 12.

  • Sandraaug

    Ja det här med missfall o så känns ju lite jobbigt, men man får försöka vaga glad så länge det varar, hjälper ju inte att gå och oroa sig tyvärr. Jaha vad bra med ett tidigt besök, blir ju lite verkligare då med:) Jag bara längtar till man kan berätta för alla men speciellt för min son att han ska få ett syskon:) vi har bestämt oss för att berätta efter v 12, så vi får väl se om vi lyckas hålla oss så länge;) har dock berättat för min syster vilket vi har gjort tidigare graviditeter för varandra så det är skönt att kunna prata med henne iaf;)

  • knutan83

    Ja, jag pratade lite om det med bm och hon sa också att jag ska försöka släppa tankarna om det och inte googla så mycket. :)

    Ja nu känns det verkligen som att det är på riktigt. (Fast mest verkligt blir det nog nästa besök, när det blir det mer "viktiga" saker att prata om.

    Vi har berättat för ganska många, men bara till dom som vi skulle vilja prata med om det inte går vägen.

    Har du mycket symptom?

  • sofiaemelie

    Hej på er! Jag väntar också vårt andra barn, den 25 augusti så är i vecka 7 just nu =) Jag fick dra på mig mammatightsen häromdagen för magen var så svullen! Har ju hört att magen kommer tidigare med nummer två men de vore ju trevligt om man kunde passera vecka 12 innan folk börjar kommentera XD

    Ska på hälsosamtal nästa fredag, annars längtar jag bara till KUB:en. Gjorde tidigt vul förra gången men den här tänkte jag jag skulle hålla mig tills vecka 12 :P Får se hur det går haha. Mår ni bra å så? Var bor ni?

  • knutan83

    Hej!

    Åh kul! Jag har lite samma problem, inga byxor som passar! Men känns lite väl tidigt för mammakläder redan, men vad ska man göra! (Jag är modell större så mig syns det inte jättelätt på)

    Längtar också till kub! Känns som en smärre evighet till dess.

    Jag mår konstigt nog bra. Inte jättemycket symptom alls mer än lite trött, halsbränna då och då men ruskigt hormonell. Själv då? Hur funkar det för dig?

    Jag bor i Trosa. Vart bor nu? Hur gamla är ni? (Kan är 32)

  • E87

    Jag hoppar gärna in här. BF 17 Augusti. Har en dotter som är född i nov 13. Vi gjorde vul igår och allt såg bra ut, är i v 8. Har kub inbokat om en månad.

    Hur mår ni i tråden?

  • E87
    knutan83 skrev 2016-01-05 17:45:47 följande:

    Hej!

    Åh kul! Jag har lite samma problem, inga byxor som passar! Men känns lite väl tidigt för mammakläder redan, men vad ska man göra! (Jag är modell större så mig syns det inte jättelätt på)

    Längtar också till kub! Känns som en smärre evighet till dess.

    Jag mår konstigt nog bra. Inte jättemycket symptom alls mer än lite trött, halsbränna då och då men ruskigt hormonell. Själv då? Hur funkar det för dig?

    Jag bor i Trosa. Vart bor nu? Hur gamla är ni? (Kan är 32)


    Jag är 28 och bor i Gävle
  • Sandraaug

    Vad bra knutan83, då lugnade hon dig kanske lite iaf:) jag har ganska mycket symptom och trodde jag blivit smått galen innan jag testade positivt, trodde nästan på skengraviditet;) så allt föll på plats när jag äntligen plussade:) jag har haft molverk till o från men börjar avta lite nu, ömma bröst, illamående lite till o från under dagen men inte jätte allvarligt, blir bättre om jag äter lite frukt eller nötter:) sen har min mage också svullnat super mycket denna veckan, har haft klänning o strumpbyxor tights senaste veckan så lär väl få en chock när byxorna ska på igen;) så här var det inte alls förra gången, fick inte mage förrän runt v 18-20, hoppas också på att kunna dölja till v 12 iaf;) jag är 27:)

    Tänker ni kolla vilket kön era små är? Vi gjorde inte det förra gången men lovade maken att vi skulle denna:)

  • knutan83

    Förvisso har jag molvärk till och från. Och mer gasig än vanligt. Hehe.

    Förra gången tog det jättelång tid innan man nu kunde ana att jag var gravid.

    Vi kommer nog ta reda på kön men mest för att vi vill veta allt om hen som bor i magen. Vi kör en ganska så könsneutral uppfostran och syn på barn. :)

Svar på tråden Bf aug/sept (2016) andra barnet.