• Anonym (Hemsk?)

    Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?

    Med tanke på det som uppmärksammats i Köln, Hamburg och nu senast Kalmar där ett stort antal kvinnor ofredades sexuellt på nyår.

    www.dn.se/nyheter/sverige/otal-sexuella-ofredanden-i-kalmar/

    Är jag en hemsk människa som inte bryr mig särskilt mycket? Jag menar, det är ju framförallt Europas och inte minst Sveriges kvinnor som själva valt att de vill ha det såhär?

    Det är framförallt kvinnor som slåss för socialism, feminism och öppna gränser och nu får skörda frukten av de politiska krav de själva ställer när de inte längre kan gå säkra på stan utan att bli överfallna och tafsade på eller våldtagna.

    Europas och Sveriges kvinnor fick rösträtt, de fick ett val och nu har de kollektivt valt att avskaffa sin egen frihet eftersom de uppenbarligen är obekväma med den.

    Är jag cynisk om jag resonerar så?

  • Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?
  • grind
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-12 20:52:56 följande:

    BRÅ 1996:2 sid 107

    Därefter slutade man med den här statistiken av samma skäl som massmedia, politiker och andra myndigheter slutade med att öppet redovisa problem med invandring.

    Våldtäktsbegreppet har på senare tid urholkats vilket gör daterape till samma sak som överfallsvåldtäkt, så senare siffror visar ju något helt


    Har du originalkällan?
  • Konstatera
    FDFMGA skrev 2016-01-12 20:07:15 följande:
    Digestive skrev 2016-01-12 19:23:01 följande:
    Vad bra, då kan du sluta hänvisa mig till att starta nya trådar istället för att diskutera här.

    Jag ser dock enbart vad du skriver på sina håll, som det senare. Du har dock inte kommenterat den saken på något vis, ditt tidigare inlägg berör inte din, min eller vår diskussion här överhuvudtaget. Du valde att enbart slå till mot person, istället. Förstår dock om du inte är nöjd med resultatet i efterhand.

    Precis som du även gör här, i tredje stycket. Jag får väl hoppas på att du iallafall blev nöjd den här gången.

    Varför anser du att klaner har en sorts automatiskt dålig kvinnosyn? Du talar illa om rätt många människor genom att göra sådana utsagor; människor ifrån Skotland, södra Italien, Albanien, Japan, Syd- och Nordkorea, Ryssland, Kina, Sveriges samer och så vidare - för att inte nämna de kanske mer uppenbara, kring Mellanöstern och i Afrika.

    Citatet förmedlar ingen specifik kvinnosyn. Kåta tonårstjejer finns det drivor utav och även i Orienten. Men hur lämpligt förslaget är, kan dock diskuteras och med all rätt. Varav jag föreslår att du debatterar saken med vederbörande, istället för att blott åberopa sverigedemokrater i alla ljus och sken - åt mitt håll.
    Javisst.

    Diskutera gärna trådens ämne. Jag ser att Digestive  har en ingång ur sitt speciella perspektiv: "Kåta tonårstjejer finns det drivor av".

    Det finns en länk till en debattartikel i den här tråden skriven av en adopterad kvinna från Asien. Hon berättar om det bemötande hon får från vissa svenska män - att hon förväntas vara tillgänglig, undergiven och att hon ofta blir kallad hora om hon inte ställer upp på att vara ett objekt för de här männens syn på asiatiska kvinnor.

    Nej, det var ingen tillfällighet att det skulle vara kåta tonårstjejer från Orienten, även av skälet att en tonårstjej har så lite livserfarenhet så att de får svårt att hantera att kåta gubbar flåsar efter dem.

    Vad gäller påståenden som inte har med den här trådens tema att göra så hänvisar jag fortfarande till möjligheten att starta en ny tråd. Jag är inte intresserad, men det finns säkert någon vänlig skäl som kan hjälpa till med tolkningarna.



    Läste hennes artikel. Jag tar henne på allvar. Hon upplever säkerligen det hon beskriver, vilket är mycket illa. Om vi nu dock ska konstatera att asiater behandlas sämre än svenska kivnnor på en systematisk basis vore det faktiskt av värde att ha någon statistik att förhålla sig till.

    Jag är naturligtvis öppen för att vissa nationaliteter är mer utsatta. Jag tror även att det kan ligga något i att asiater, kanske främst thailändskor, vietnamesiskor etc. behandlas sämre än många andra kvinnor av den anledningen att det finns en lång historia av svenska män som köper just thailändskor på semester men även tar med dem hem till Sverige. Det skänker per automatik någon sorts WT filter över dessa kvinnor och behandlingen riskerar att bli därefter. Finns även ett visst mått av amerikanisering i detta synsätt, eftersom att många upplever samma problembild i USA och i övriga västvärlden. Jag tror samtidigt inte att svenska män har samma uppfattning om ex japanskor. Många män vittnar säkerligen om att de känns som mer "exklusiva" eftersom att den japanska kulturen har väldigt hög status, samt att de kommer från ett rikare land. Kanske finns det en sådan korrelation inbyggd hos många svenska män, varav även de med ett visst typ av utseende associeras med ett visst värde? Vad tror du?

    Det som är en aning problematiskt med denna artikel och att därefter dra slutsatser, är att vi måste utgå från en persons personliga upplevelser. Jag är dessutom man och behandlar alla kvinnor med lika stor respekt och kan därför inte dela med mig av några skillnader. Det här är anledningen till varför myndigheter kanske rentav ska syssla med en viss geografisk indelning i sitt statistikförande. Vore väldigt intressant att se om det fanns någon överrepresentation när det kommer till svenska män som våldför sig på asiatiska kvinnor i större utsträckning än på svenska kvinnor. Inte minst för att kunna lista ut varför detta sker.
  • Konstatera
    todo nada skrev 2016-01-12 19:43:40 följande:
    Forumets sätt och meddela att du pratar i nattmössan, den gör din text oläslig..
    Gulligt om så vore fallet, men nej! Varit pang på rödbetan från filmruta ett. 

    Som alltid med andra ordGlad
  • Rutgers
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-12 20:52:56 följande:
    Den "våldtäkt" som Assange ska ha genomfört är ju i det närmaste att se som ett ordningsbrott om ens det. Att ligga med en tjej för femte gången och skippa kådisen är något vi nog skulle behöva låsa in halva befolkningen för. Kvinnor med.
    Stureplanprofilen fick några år i fängelse och ett massivt drev i media efter 20:e gången med en tjej så det är inte helt ovanligt.

  • S c h n a
    Konstatera skrev 2016-01-12 19:31:21 följande:

    Absolut. Därav min kritik. De som vill ha en stor invandring är inte ärliga i sin bedömning i den här frågan. Senaste BRÅ reporten visar att fem invandrare döms för sexualbrott, för varje svensk som får en dom. 

    Ärligt med det underlaget i minne är att säga. Okej, vi får en större volym sexualbrott i landet med en stor invandring, men vi hjälper å andra sidan också väldigt många människor. Här handlar det om att göra en prioritering. Jag respekterar dem som är ärliga och även står upp för en står invandring, men inte de som förskönar verkligheten. Sedan kan vi diskutera hur vi ska få ned mäns sexualbrott överlag, men naturligtvis måste vi ha alla överrepresentationer i åtanke. 


    Ja, alltså, jag v e t inte exakt hur det ligger till. Men pratar vi en marginell ökning från det skitdåliga utgångsläget så kanske den går att täcka upp med riktade insatser.

    Det uppstår en hel del frågetecken kring statistiken som sagt, men utöver det tror jag att vi är mer benägna att anmäla utländska förövare. Bara jag och mina barndomsvänner hade kunnat bidra ganska rejält till statistiken på svenskars sexualbrott, fast vi har ju inte anmält. Hade vi blivit utsatta för en utländsk man skulle vi ha känt att det fanns större chans att få igenom en dom, och vi hade haft omgivningens stöd i större utsträckning än annars. Är det däremot en omtyckt kille i en liten inskränkt håla så tar en anmälan mer än det ger. Dessutom är vi mer benägna att tycka synd om förövaren om det är någon vi kan relatera till, en anmälan får trots allt väldigt stora konsekvenser för en man.

    Ovanstående är inte tänkt som anekdotisk bevisföring utan som en förklaring på hur funderingarna kring detta uppstått.

    Det som får mig att luta åt att det kan bli fler sexualbrott med utländska förövare är just att de kommer från en kultur med ännu sämre kvinnosyn, och nu nyheten Taharrush, men statistiken är jag skeptisk till. Å andra sidan finns det garanterat ett mörkertal för den här gruppen med.
  • Anonym (Kanske)
    grind skrev 2016-01-12 21:07:21 följande:
    Har du originalkällan?
    Uppföljningen 2005 från BRÅ ger det här beskedet. Vi kan nog gissa varför. Men det är en orsak till den aktuella debatten.

    I Brå:s förra studie gjordes ganska detaljerade analyser av de utrikes föddas och ?invandrarnas barns? överrepresentation för varje brottstyp uppdelat på vilka länder/geografiska områden personerna kom från. Brå har denna gång bedömt att en så detaljerad analys inte är meningsfull.
  • KillBill
    Konstatera skrev 2016-01-12 20:39:18 följande:
    Jag baserar det på BRÅs brottsrapport från 2005. Det där ser helt sinnesjukt ut. Kan inte tänka mig att BRÅ är så pass detaljerade i deras rapport och överepresenationtionen känns något överdriven. Har du en länk till källan?

    Efter lite letande så hittade jag källan dvs BRÅs Rapport från 1996. Sett till hur ovanligt det är med våldtäkt så innebär överrepresentationen ganska lite.


    Av hundra innevånare med Svenskt ursprung kommer årligen 99,9996 personer inte begå en våldtäkt.


     


    Av hundra innevånare från Algeriet, Libyen, Marocko eller Tunisien (som står för den största överrepresentationen) kommer årligen 99,9908 innevånare inte begå en våldtäkt.


     


    Det framgår  av BRÅ rapporten att felmarginalen är stor för bl.a. våldtäktsbrott i undersökningen (eftersom det statistiska underlaget är mindre för denna brottslighet). I den undersökning av brottslighet bland invandrare som BRÅ släppte 2005 är överrepresentationen för brottet våldtäkt bland invandrare mindre än i undersökningen från 1996.

    Tabell i BRÅs rapport från 1996


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • FDFMGA
    Konstatera skrev 2016-01-12 21:08:44 följande:
    Läste hennes artikel. Jag tar henne på allvar. Hon upplever säkerligen det hon beskriver, vilket är mycket illa. Om vi nu dock ska konstatera att asiater behandlas sämre än svenska kivnnor på en systematisk basis vore det faktiskt av värde att ha någon statistik att förhålla sig till.

    Jag är naturligtvis öppen för att vissa nationaliteter är mer utsatta. Jag tror även att det kan ligga något i att asiater, kanske främst thailändskor, vietnamesiskor etc. behandlas sämre än många andra kvinnor av den anledningen att det finns en lång historia av svenska män som köper just thailändskor på semester men även tar med dem hem till Sverige. Det skänker per automatik någon sorts WT filter över dessa kvinnor och behandlingen riskerar att bli därefter. Finns även ett visst mått av amerikanisering i detta synsätt, eftersom att många upplever samma problembild i USA och i övriga västvärlden. Jag tror samtidigt inte att svenska män har samma uppfattning om ex japanskor. Många män vittnar säkerligen om att de känns som mer "exklusiva" eftersom att den japanska kulturen har väldigt hög status, samt att de kommer från ett rikare land. Kanske finns det en sådan korrelation inbyggd hos många svenska män, varav även de med ett visst typ av utseende associeras med ett visst värde? Vad tror du?

    Det som är en aning problematiskt med denna artikel och att därefter dra slutsatser, är att vi måste utgå från en persons personliga upplevelser. Jag är dessutom man och behandlar alla kvinnor med lika stor respekt och kan därför inte dela med mig av några skillnader. Det här är anledningen till varför myndigheter kanske rentav ska syssla med en viss geografisk indelning i sitt statistikförande. Vore väldigt intressant att se om det fanns någon överrepresentation när det kommer till svenska män som våldför sig på asiatiska kvinnor i större utsträckning än på svenska kvinnor. Inte minst för att kunna lista ut varför detta sker.
    Ja, där har du en möjlig ingång. Det är naturligtvis fullt möjligt att göra en undersökning bland ett större antal kvinnor med asiatiskt utseende och jämföra deras upplevelser av hur de bemöts av svenska män med hur kvinnor med "svenskt" utseende upplever att de bemöts.  På så vis kan man belägga skillnader och i så fall gå vidare med att undersöka om bemötandet skiljer sig åt beroende på vad det är för miljöer männen vistas i eller kommer ifrån.

    Ja, jag är övertygad att det finns en syn på asiatiska kvinnor som undergivna och som sexuellt tillgängliga för alla bland en del svenska män. Jag ser ingen större skillnad mellan synsättet hos en svensk man som antastar en kvinna med asiatiskt utseende på krogen men aldrig skulle göra detsamma gentemot en kvinna med svenskt utseende - och en del flyktingpojkar som anser att kvinnor med svensk bakgrund är sexuellt tillgängliga för alla men som inte ser på kvinnor med samma ursprung som dem på samma sätt.

    Vill man förstå ska man jämföra likartade beteenden i olika (sub)-kulturer, inte blunda för den ena subkulturens sjuka och rasistiska kvinnosyn men förfasas och peka finger åt den andra.

    Dubbelmoral är sällan någon framkomlig väg om man vill förstå.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Anonym (Kanske)
    KillBill skrev 2016-01-12 21:58:16 följande:

    Efter lite letande så hittade jag källan dvs BRÅs Rapport från 1996. Sett till hur ovanligt det är med våldtäkt så innebär överrepresentationen ganska lite.


    Av hundra innevånare med Svenskt ursprung kommer årligen 99,9996 personer inte begå en våldtäkt.


     


    Av hundra innevånare från Algeriet, Libyen, Marocko eller Tunisien (som står för den största överrepresentationen) kommer årligen 99,9908 innevånare inte begå en våldtäkt.


     


    Det framgår  av BRÅ rapporten att felmarginalen är stor för bl.a. våldtäktsbrott i undersökningen (eftersom det statistiska underlaget är mindre för denna brottslighet). I den undersökning av brottslighet bland invandrare som BRÅ släppte 2005 är överrepresentationen för brottet våldtäkt bland invandrare mindre än i undersökningen från 1996.

    Tabell i BRÅs rapport från 1996


     


    Bra, desto mindre orsak att dölja något.
Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?