• Anonym (Hemsk?)

    Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?

    Med tanke på det som uppmärksammats i Köln, Hamburg och nu senast Kalmar där ett stort antal kvinnor ofredades sexuellt på nyår.

    www.dn.se/nyheter/sverige/otal-sexuella-ofredanden-i-kalmar/

    Är jag en hemsk människa som inte bryr mig särskilt mycket? Jag menar, det är ju framförallt Europas och inte minst Sveriges kvinnor som själva valt att de vill ha det såhär?

    Det är framförallt kvinnor som slåss för socialism, feminism och öppna gränser och nu får skörda frukten av de politiska krav de själva ställer när de inte längre kan gå säkra på stan utan att bli överfallna och tafsade på eller våldtagna.

    Europas och Sveriges kvinnor fick rösträtt, de fick ett val och nu har de kollektivt valt att avskaffa sin egen frihet eftersom de uppenbarligen är obekväma med den.

    Är jag cynisk om jag resonerar så?

  • Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?
  • Anonym (Kanske)
    Konstatera skrev 2016-01-12 19:31:21 följande:
    Absolut. Därav min kritik. De som vill ha en stor invandring är inte ärliga i sin bedömning i den här frågan. Senaste BRÅ reporten visar att fem invandrare döms för sexualbrott, för varje svensk som får en dom. 

    Ärligt med det underlaget i minne är att säga. Okej, vi får en större volym sexualbrott i landet med en stor invandring, men vi hjälper å andra sidan också väldigt många människor. Här handlar det om att göra en prioritering. Jag respekterar dem som är ärliga och även står upp för en står invandring, men inte de som förskönar verkligheten. Sedan kan vi diskutera hur vi ska få ned mäns sexualbrott överlag, men naturligtvis måste vi ha alla överrepresentationer i åtanke. 
    Vilket BRÅ läser du, det finns väl bara ett. Här är deras siffror.

    Andelen för våldtäkt registrerade personer visar en överrepresentation i förhållande till svenskar.


    Nordafrikaner 23 gånger
    Irakier 20 gånger
    Iranier 10 gånger
    Jordanier, palestinier, syrier 9,5 gånger
    Turkar 9 gånger
    Bolivianer, peruaner, ecuadorianer 10 gånger
    Portugiser och spanjorer 6,5 gånger
    Etiopier 7,5 gånger.
    Övriga afrikaner 16,5 gånger

  • FDFMGA
    Konstatera skrev 2016-01-12 19:05:17 följande:
    Nu är det så här att jag diskuterar trådens ämne, och jag fortsätter diskutera trådens ämne. Du å andra sidan verkar tro att vi löser alla kvinnoproblem genom att diskutera SD. Sexualstatistiken bland svenska män, var även mycket hög innan SD kom in i riksdagen. Ditt fokus är märkligt därav epitetet besatt. Lås oss diskutera trådens ämne. Häng på vettja!Glad
    Digestive skrev 2016-01-12 19:23:01 följande:
    Vad bra, då kan du sluta hänvisa mig till att starta nya trådar istället för att diskutera här.

    Jag ser dock enbart vad du skriver på sina håll, som det senare. Du har dock inte kommenterat den saken på något vis, ditt tidigare inlägg berör inte din, min eller vår diskussion här överhuvudtaget. Du valde att enbart slå till mot person, istället. Förstår dock om du inte är nöjd med resultatet i efterhand.

    Precis som du även gör här, i tredje stycket. Jag får väl hoppas på att du iallafall blev nöjd den här gången.

    Varför anser du att klaner har en sorts automatiskt dålig kvinnosyn? Du talar illa om rätt många människor genom att göra sådana utsagor; människor ifrån Skotland, södra Italien, Albanien, Japan, Syd- och Nordkorea, Ryssland, Kina, Sveriges samer och så vidare - för att inte nämna de kanske mer uppenbara, kring Mellanöstern och i Afrika.

    Citatet förmedlar ingen specifik kvinnosyn. Kåta tonårstjejer finns det drivor utav och även i Orienten. Men hur lämpligt förslaget är, kan dock diskuteras och med all rätt. Varav jag föreslår att du debatterar saken med vederbörande, istället för att blott åberopa sverigedemokrater i alla ljus och sken - åt mitt håll.
    Javisst.

    Diskutera gärna trådens ämne. Jag ser att Digestive  har en ingång ur sitt speciella perspektiv: "Kåta tonårstjejer finns det drivor av".

    Det finns en länk till en debattartikel i den här tråden skriven av en adopterad kvinna från Asien. Hon berättar om det bemötande hon får från vissa svenska män - att hon förväntas vara tillgänglig, undergiven och att hon ofta blir kallad hora om hon inte ställer upp på att vara ett objekt för de här männens syn på asiatiska kvinnor.

    Nej, det var ingen tillfällighet att det skulle vara kåta tonårstjejer från Orienten, även av skälet att en tonårstjej har så lite livserfarenhet så att de får svårt att hantera att kåta gubbar flåsar efter dem.

    Vad gäller påståenden som inte har med den här trådens tema att göra så hänvisar jag fortfarande till möjligheten att starta en ny tråd. Jag är inte intresserad, men det finns säkert någon vänlig skäl som kan hjälpa till med tolkningarna.



    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • KillBill
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-12 19:59:27 följande:
    Vilket BRÅ läser du, det finns väl bara ett. Här är deras siffror.

    Andelen för våldtäkt registrerade personer visar en överrepresentation i förhållande till svenskar.


    Nordafrikaner 23 gånger
    Irakier 20 gånger
    Iranier 10 gånger
    Jordanier, palestinier, syrier 9,5 gånger
    Turkar 9 gånger
    Bolivianer, peruaner, ecuadorianer 10 gånger
    Portugiser och spanjorer 6,5 gånger
    Etiopier 7,5 gånger.
    Övriga afrikaner 16,5 gånger


    Var god och länka till rapporten från BRÅ så att att vi kan ta del av eventuella kommentarer.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-01-12 20:08:43 följande:
    Var god och länka till rapporten från BRÅ så att att vi kan ta del av eventuella kommentarer.
    tinyurl.com/zn4l9k6

    Inte BRÅ men däremot framgår det var uppgifterna sprids ifrån och varför det inte är möjligt att länka till BRÅ.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Digestive
    todo nada skrev 2016-01-12 19:13:25 följande:

    Vad pratar du om..? Rubriken var "Stängda gränser är inte rätt svar på sexuella trakasserier". Du har alltså suttit och läst en annan artikel som du trott diskussionen handlade om..?

    I övrigt verkar vi vara ganska överens för en gångs skull tycker jag.

    En så tragisk händelse kan också föra något gottmed sig i form av att debatten kring fenomenet ökar. Det som måste till är en attitydförändring i samhället för att detta ska minska. Sverige är bra mycket bättre än många andra länder på detta skulle jag tro, men även här är det fortfarande ett problem.

    När jag själv var 15 pågick det systematiska trakasserier mot tjejerna i klassen i olika former. Ingen benämnde det vid dess rätta nämn, utan det hette att vi tjejer "var ju så söta att de inte kunde låta bli att retas.." Med retas avsågs att vissa av killarna kunde ta sig friheten att gå fram till en och grabba tag hårt om brösten, eller att få trosorna uppdragna om kanten syntes (gärna de tjejer som hade string), smällar på rumpan om man gick förbi, osv. På sin höjd att lärarna kunde tvinga dem till att pipa fram ett förlåt då och då ,men i övrigt tilläts det pågå.

    (Alla killarna var ursvenskar).

    I dagsläget har jag inte en enda vän av kvinnligt kön som inte råkat ut för sexuella trakasserier i någon form.


    Jag har länkat till den artikel som jag kände var ett relevant exempel på vad jag menar, som jag också länkade till i tidigare inlägg och som ursprungligen Konstatera länkade till. Det finns en diskussion och vilka källor man hänvisar till som stöd för sin sak, är naturligtvis fritt. Hur som helst så var missförstånd naturligtvis ingenting önskvärt. Tyckte att saken blev tydlig när jag både länkade och (om än gravt manipulerat) så gott som citerade ur artikeln tidigare. Aja, det är nog inte så myckrt värt att lägga något huvudbry på den saken, så kan det gå helt enkelt. Vad tyckte du dock om just den artikeln, i sammanhanget?

    Jag gillar utan tvekan idén med att verka för attitydförändringar men är - relativt med många andra feminister - något sparsam med medlen. Statliga tvångsmedel och väldigt många former utav (dagens) propaganda går bort, för min del, men positiv stimulans och en fantastiskt mycket högre grad av transparens - ser jag väldigt gärna. Fick faktiskt en tanke utav frågan du ställde förut; varför inte tillägna en hel tidningssektion, lika självklar som sport- och nöjessektionen i etablerad tidningsmedia, åt just sexualbrottsrapporter och relevanta artiklar - och låta den täcka alla sorter av sexualbrottsformer och i verklighetstrogen offerfrekvens, det vill säga att de drabbade får verklighetstrogen mediaplats därefter? Något sådant skulle göra både problemet mer synligt och samtidigt ge läsaren en god känsla för utbredningen bland offergrupperna.

    Jag känner tyvärr igen det beteendet men lyckligtvis inte i mig själv. Jag har daskat en kvinna i baken när jag var i ungefär 18-årsåldern - och jag har inget annat försvar för den saken mer än att det är enda exemplet på ett sådant beteende som jag bär på, allt som allt. Några repressalier blev det dock inte, mer än att det känns allmänt fånigt för egen del. Själv har jag dock fått flera nyp i baken och även skammgrepp. Ingen större skada skedd även om det är samma tråkiga mentalitet då. Funderingar om varför kvinnor verkar tendera att nypas istället för att daska, dyker dock upp, hmm.. Bekanta kvinnor - inte klasskamrater eller dylikt då utan som jag umgåtts lite med under någon period eller så - har dock daskat på ett smått obekvämt vis men det spelar nog inte i samma liga, som så och relativt till fallet främlingar.

    Hur som helst en tråkig mentalitet och som tyvärr kan överspelas till allvarligare saker i vissa fall. Och att de fallen främst representeras utav män är givetvis ett problem för mig som man. Jag gör dock vad jag kan i vardagen för att inte fortsätta uppmuntra mentaliteten och att snäsa åt eller om så stira ner eller oskadliggöra svin (oavsett kön), är näst intill en ära. Är lite svår att ha att göra med, på det viset. Är dock inte den som delar ut slag nummer 41 i ordningen (om du undrar varför jag inte markerar på alla ställen som tänkas kan, i dessa forum). Väljer mina strider där, lika väl som jag väljer andra - alla strider tar tid och energi.

    Och ja, jag kan utan problem meddela att jag spiller ur mig onödigt mycket ovan - enbart för att rentvå mig själv och ifrån skammen av diverse manskulturer i allmänhet. Kan både blöda (symboliskt) och blotta mig, för rätt sak. Inga problem.
  • Konstatera
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-12 19:59:27 följande:
    Vilket BRÅ läser du, det finns väl bara ett. Här är deras siffror.

    Andelen för våldtäkt registrerade personer visar en överrepresentation i förhållande till svenskar.


    Nordafrikaner 23 gånger
    Irakier 20 gånger
    Iranier 10 gånger
    Jordanier, palestinier, syrier 9,5 gånger
    Turkar 9 gånger
    Bolivianer, peruaner, ecuadorianer 10 gånger
    Portugiser och spanjorer 6,5 gånger
    Etiopier 7,5 gånger.
    Övriga afrikaner 16,5 gånger


    Jag baserar det på BRÅs brottsrapport från 2005. Det där ser helt sinnesjukt ut. Kan inte tänka mig att BRÅ är så pass detaljerade i deras rapport och överepresenationtionen känns något överdriven. Har du en länk till källan?
  • Anonym (Kanske)
    FDFMGA skrev 2016-01-12 20:07:15 följande:
    Digestive skrev 2016-01-12 19:23:01 följande:
    Vad bra, då kan du sluta hänvisa mig till att starta nya trådar istället för att diskutera här.

    Jag ser dock enbart vad du skriver på sina håll, som det senare. Du har dock inte kommenterat den saken på något vis, ditt tidigare inlägg berör inte din, min eller vår diskussion här överhuvudtaget. Du valde att enbart slå till mot person, istället. Förstår dock om du inte är nöjd med resultatet i efterhand.

    Precis som du även gör här, i tredje stycket. Jag får väl hoppas på att du iallafall blev nöjd den här gången.

    Varför anser du att klaner har en sorts automatiskt dålig kvinnosyn? Du talar illa om rätt många människor genom att göra sådana utsagor; människor ifrån Skotland, södra Italien, Albanien, Japan, Syd- och Nordkorea, Ryssland, Kina, Sveriges samer och så vidare - för att inte nämna de kanske mer uppenbara, kring Mellanöstern och i Afrika.

    Citatet förmedlar ingen specifik kvinnosyn. Kåta tonårstjejer finns det drivor utav och även i Orienten. Men hur lämpligt förslaget är, kan dock diskuteras och med all rätt. Varav jag föreslår att du debatterar saken med vederbörande, istället för att blott åberopa sverigedemokrater i alla ljus och sken - åt mitt håll.
    Javisst.

    Diskutera gärna trådens ämne. Jag ser att Digestive  har en ingång ur sitt speciella perspektiv: "Kåta tonårstjejer finns det drivor av".

    Det finns en länk till en debattartikel i den här tråden skriven av en adopterad kvinna från Asien. Hon berättar om det bemötande hon får från vissa svenska män - att hon förväntas vara tillgänglig, undergiven och att hon ofta blir kallad hora om hon inte ställer upp på att vara ett objekt för de här männens syn på asiatiska kvinnor.

    Nej, det var ingen tillfällighet att det skulle vara kåta tonårstjejer från Orienten, även av skälet att en tonårstjej har så lite livserfarenhet så att de får svårt att hantera att kåta gubbar flåsar efter dem.

    Vad gäller påståenden som inte har med den här trådens tema att göra så hänvisar jag fortfarande till möjligheten att starta en ny tråd. Jag är inte intresserad, men det finns säkert någon vänlig skäl som kan hjälpa till med tolkningarna.



    Det vore enklare om du kortfattat redogjorde för vad din syn är på de här frågorna istället för de här långa intetsägande inläggen.

    Vad är din syn på invandringen till Europa?

    Vad är din syn på de reaktioner den ger upphov till?

    Och försök att kondensera, få ord men innehåll.
  • FDFMGA
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-12 20:47:22 följande:
    Det vore enklare om du kortfattat redogjorde för vad din syn är på de här frågorna istället för de här långa intetsägande inläggen.

    Vad är din syn på invandringen till Europa?

    Vad är din syn på de reaktioner den ger upphov till?

    Och försök att kondensera, få ord men innehåll.
    Javisst. Den här tråden utgår från påståendet "Sveriges kvinnor fick rösträtt, de fick ett val och nu har de kollektivt valt att avskaffa sin egen frihet eftersom de uppenbarligen är obekväma med den" i TS.

    Jag diskuterar just sådana reaaktioner bland sverigedemokrater eller personer med likartade syn på kvinnor.

    Kort och kondenserat. Jag tycker att påståendet i TS är avskyvärt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Anonym (Kanske)
    Konstatera skrev 2016-01-12 20:39:18 följande:
    Jag baserar det på BRÅs brottsrapport från 2005. Det där ser helt sinnesjukt ut. Kan inte tänka mig att BRÅ är så pass detaljerade i deras rapport och överepresenationtionen känns något överdriven. Har du en länk till källan?
    BRÅ 1996:2 sid 107

    Därefter slutade man med den här statistiken av samma skäl som massmedia, politiker och andra myndigheter slutade med att öppet redovisa problem med invandring.

    Våldtäktsbegreppet har på senare tid urholkats vilket gör daterape till samma sak som överfallsvåldtäkt, så senare siffror visar ju något helt annat.

    Den "våldtäkt" som Assange ska ha genomfört är ju i det närmaste att se som ett ordningsbrott om ens det. Att ligga med en tjej för femte gången och skippa kådisen är något vi nog skulle behöva låsa in halva befolkningen för. Kvinnor med.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2016-01-12 20:07:15 följande:

    Javisst.

    Diskutera gärna trådens ämne. Jag ser att Digestive  har en ingång ur sitt speciella perspektiv: "Kåta tonårstjejer finns det drivor av".

    Det finns en länk till en debattartikel i den här tråden skriven av en adopterad kvinna från Asien. Hon berättar om det bemötande hon får från vissa svenska män - att hon förväntas vara tillgänglig, undergiven och att hon ofta blir kallad hora om hon inte ställer upp på att vara ett objekt för de här männens syn på asiatiska kvinnor.

    Nej, det var ingen tillfällighet att det skulle vara kåta tonårstjejer från Orienten, även av skälet att en tonårstjej har så lite livserfarenhet så att de får svårt att hantera att kåta gubbar flåsar efter dem.

    Vad gäller påståenden som inte har med den här trådens tema att göra så hänvisar jag fortfarande till möjligheten att starta en ny tråd. Jag är inte intresserad, men det finns säkert någon vänlig skäl som kan hjälpa till med tolkningarna.


    Vad är då din lösning (som då inte har någonting med Sverigedemokraterna att göra)? - för det går inte riktigt att förbjuda varken tonårstjejer eller relativt äldre män som attraheras utav dem.

    Det finns drivor av kåta tonårstjejer. Det är du som har en ganska konstig kvinnosyn om du skulle mena någonting annat. Deras givna (som i självklara) rättigheter på planet sex, ligger inte i någon slags blandning utav fromhet och en fin-prinsessa-blir-bara-kåt-när-det-passar-image.

    Du tror för övrigt inte att kåta tonårstjejer kan ha varit ett gensvar på överrepresentationen utav kåta tonårskillar som Sverige har tagit emot? Nej, nej, bara ett perspektiv finns det såklart och det har alltid med sverigedemokrater att göra. Att du sedan går flera steg före i dömandet utav främlingar - så länge de inte handlar om flyktingar och immigranter då, för då går du flera steg bakom i dömandet och som sig bör - är god ironi.
Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?