• Äldre 15 Jan 20:35
    18040 visningar
    138 svar
    +1
    138
    18040

    Hur kan man vilja vara muslim??

    Alltså, jag förstår inte. Islam grundar sig väl på Mohammed deras "profet" . Men han var ju för tusan en mördare och våldtäkts man! Hur sjutton kan man välja att tro på något grundat av en maktgalen, ond galning?

    Att man vill tro på en så ond religion går över mitt förstånd.

  • Svar på tråden Hur kan man vilja vara muslim??
  • Äldre 9 Jun 19:51

    Läsa hela Koranen orkar jsg inte

  • Anonym (Musli­msk kvinna­)
    Äldre 9 Jun 20:31

    Då kanske du inte ska ifrågasätta och tolka på ditt egna vis när de enda du behöver göra är att läsa och förstå. Vill absolut inte tjafsa eller att detta ska bli fel, du ställde mig frågor, jag svarade och gav tips och råd och där sätter vi punkt, om du har mer eller andra frågor får du gärna fråga mer :)


    Jeahla skrev 2016-06-09 19:51:35 följande:

    Läsa hela Koranen orkar jsg inte


  • Äldre 9 Jun 20:45

    Omg.. Läser just nu hemsidan thereligionofpeace. För det första räknar de hur många som dör eller blir skadade i namnet islam. läser sedan vad de anser om kvinnor och deras värde. Det är mycket värre än jagtrodde. Fruktansvärt, helt vedervärdigt :(

  • Äldre 9 Jun 20:58

    Men åter till dina sidor. Ska läsa dem

  • Äldre 9 Jun 21:09

    Ja dina sidor var bättre

  • Äldre 9 Jun 22:02
    +1

    Koranen är inte längre än att man orkar läsa den. Jag rekommenderar varmt att man gör det.
    Om man läser Koranen framgår det nämligen tydligt vilket svammel det är.
    Muhammed hade helt klart hört en del kristna och judiska myter. Bland annat hade han en kristen släkting. Men han har rört ihop berättelserna fullkomligt. Ungefär som om någon som bara hört lite blandade bibliska berättelser skulle sätta sig ned och försöka skriva en egen Bibel.
    Det är också en bitvis skrämmande läsning. Islam är inte någon trevlig religion om man ska gå efter Koranen. Men det är inte judendomen/kristendomen heller om man ska gå efter Bibeln.
    De flesta muslimer är dock hyggligt folk. Det är religionen det är fel på.

  • Anonym (som vanlig­t....)
    Äldre 10 Jun 09:57
    +1

    Man kanske vill bli muslim för att deras profet har flugit upp till himlen på en människohäst (al buraq).
    Han har även delat månen.
    Låter som en otroooolig kille.

  • Äldre 10 Jun 10:32
    Furienna skrev 2016-06-06 20:35:01 följande:
    Kanske det, men då blir nästa fråga: Vem av dem är en bättre förebild för människor i dagens Sverige? Det kan ju knappast vara en krigisk härförare, som tog en nioårig flicka om hustru.
    Om du endast ser det på detta på ett förenklat sätt så är det inte så mycket att orda om. Men hur många svenskar idag har exempelvis Jesus (fred vare med honom) som förebild idag om du menar att det handlar om att välja antingen eller?

    Som sagt, andra tider andra seder. Även på Jesu tid så var sederna väldigt annorlunda än de är idag. Dömer vi dessa människor som sämre än oss bara för det? Eller försöker vi sätta saker och ting i perspektiv?  Är vi bättre idag än människor var då? Kommer vi att vara bättre än kommande generationer? Eller är det så att vi dömer efter vår tids anda och utgår från det som det enda rätta för alla  tider?
  • elyse
    Äldre 10 Jun 10:47
    +1

    Om någon idag fick regelbundna uppenbarelser av Gud och särskilt sådana som tillfälligt ändrade lag/förutsättningar för en viss person skulle ingen tro på det eller klassa det som psykoser. Just saying.

  • Äldre 10 Jun 11:28
    Jeahla skrev 2016-06-07 08:49:17 följande:

    Ljuslykta: vad roligt med en troende som vill vara med och diskutera. Välkommen in.

    Sura 23 vers 1-6

    Vad betyder "de som man rättmätigt besitter? "

    Slavinnor som får utnyttjas sexuellt?

    Muhammed var inte direkt fredlig IOM att han for runt och erövrade landområden.

    Han hade en hel del minst sagt tvivelaktiga förbindelser.

    Gifte sig med en nioåring

    Hade sex med sin farbrors döda fru

    Gifte sig med sin adoptivsonen fru

    Den killen hade stora lustar...

    Har hört att muslimer får ljuga om det gynnar islam. Stämmer det och hur kan man då tro på en muslim i en diskussion om islam?

    Jag har inte läst Koranen från pärm till pärm utan bara skummat igenom, så rätta mig om jag har fel. Jag får känslan att kvinnor ses mer som egendom än egna individer. Tex *sura 30 vers 20-21

    *kvinnan är en åker som mannen kan besöka efter behag.

    *Mannen och kvinnan har samma rättigheter gentemot varandra men hans rätt står över.


    Tack!
    Jag ser att någon svarat på det du undrat över lite längre fram i tråden så det blir kanske lite överdrivet att igen gå igenom samma sak, om det är ok för dig?

    Tänkte bara på 23:1-6 tror inte det fanns något om det, så tar det här.  
    Det med ''rättmätigt besitter'' handlar enligt tafsir (förklaring av Koranen) att det är en vedertagen tolkning av slavar i bemärkelsen att det handlar om slavar som tagits som fångar under ett krig. Sen om man vill veta mer om hur dessa slavar/fångar (manliga och kvinnliga) sågs på så finns det bra och informativa nätsidor att läsa. Tänk på att det finns många sidor som inte är så läsvärda när det gäller kommentarer om olika religioner, vilken det än kan vara. Så var observant och källkritisk när du söker informationen.

    Dessa slavar/fångar som omtalas i Islam går inte riktigt att jämföra med hur vi ser på exempelvis de afrikaner som tvingades till USA eller den trafficking som pågår idag. Islam talar för att dessa människor skulle behandlas värdigt, äta samma mat, ha likadan kläder o.s.v. Äktenskap mellan manliga och kvinnliga slavar uppmuntras i 24:32 och i versen efter så står det att den slav som önskar sin frihet ska få ett frihetsbrev upprättat, 

    Jag tror, min åsikt, att det är väldigt svårt att verkligen sätta sig in i något om man endast skummar igenom en text, vilken det än må vara. Det finns stor risk att man inte kan vara neutral utan att man gör egna tolkningar. Man behöver nog lägga lite mer tid och krut så att säga på att läsa för att ta in och sätta i perspektiv, för att få en så korrekt bild som möjligt i sökandet efter svar. 

    30:20-21 tar upp hur vi, bör skulle nog jag vilja säga, reflektera över skapelsen. Hur allt det som finns runt om oss är tankeväckande och fantastiskt. Startknappen trycktes på och allt satte igång och pågår än idag. Så även man och kvinna som nämns i vers 21 så som skapelser och komplement för varandras glädje och möjlighet till fortplantning. 
  • Äldre 10 Jun 11:47
    Anonym (H) skrev 2016-06-08 18:23:09 följande:
    Hur ser muslimer på icke troende?
    Tror det är svårt att svara utifrån ett generellt perspektiv. Alla människor har olika åsikter och uppfattningar. En del präglas av den miljö de växer upp i, hur deras vardag ser ut o.s.v. och värderar utifrån det. Så det vore som att fråga icke-troende hur de ser på muslimer - jag är rätt övertygad om att svaren kommer att variera. 

    Men med stöd av den islamiska tanken om människor överlag, så är det att vilka vi än är så är vi alla skapelser av Allah (Den högste och ärade) och vi finns här för att vara varandra behjälpliga och leva i fred med varandra. Men alla följer inte det konceptet och det gäller människor i gemen. 

    Så jag för min del ser dig som en medmänniska vare sig du är troende eller inte, svart eller vit, rik eller fattig, man eller kvinna, barn eller vuxen, svensk eller icke-svensk o.s.v. Ditt värde som människa är lika som alla andras. 
  • Äldre 10 Jun 12:00
    ulanta skrev 2016-06-09 13:14:14 följande:
    www.thereligionofpeace.com hävdar att det finns 109 våldsamma verser i koranen. Har själv läst en hel del av dem och det är håresande. Förtryck och förslava alla icke muslimer. Döda alla icke muslimer mm...
    Det är lite som att plocka russin och citat efter behag, inte sant? Det är vad den hemsidan ägnar sin tid åt. Men de har ''glömt'' bort att sätta sig in i vilka perspektiv det handlar om, jag menar handlar det om en beskrivning av exempelvis slaget vid Badr så självklart finns det beskrivningar om vad som skett i samband med det. Precis som våra historieböcker kan berätta om liknande teman och i sitt sammanhang. 

    Den som däremot har intresse av att läsa för att förstå kontext och varför, kommer nog att få större insikt genom att ta reda på och lära sig mer genom att läsa seriös information som finns att tillgå.
  • Anonym (TT)
    Äldre 2 Dec 04:30
    +1

    Varför ska man tro på något som inte går att bevisa?

    Jag har läst att man inte kan ha någon glädje om man inte har en tro, vilket jag finner väldigt konstigt, jag finner verkligheten tillräckligt intressant utom att blanda någon gud!

  • Äldre 3 Dec 17:07
    +1

    Förekomsten av miljoner trevliga och sympatiska muslimer världen över är i sammanhanget helt oväsentligt och har ingenting med religionen att göra. Islam är i grund och botten en religion med anspråk på att dominera världens folk, och till Islams försvars hörs ofta att våld endast får användas i försvarssyfte. Historierna och skrifterna bevisar naturligtvis motsatsen.


    Sura 9 vers 29:


    ?Kämpa mot dem som, trots att de förr fick ta emot en uppenbarad skrift (judar och kristna), varken tror på Allah eller den yttersta dagen, och som inte förbjuder det som Allah eller hans sändebud har förbjudit, och inte iaktar den sanna religionens bud. Kämpa mot dem tills de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten?


    Muslim 19:4366
    Allahs budbärare sade: "Jag skall förvisa Judarna och de Kristna från den Arabiska halvön och kommer inte att lämna kvar några andra än muslimer"


    4:91
    "De skulle önska att ni blev otrogna liksom de själva... Skaffa er inte några beskyddare ibland dom förrän de konverterat till Islam. Om de vänder er ryggen så döda dom, varhelst ni finner dem. Och skaffa er inte någon beskyddare eller hjälpare ibland dem?


    2:187
    "Döda dom varhelst ni påträffar dem och driv ut dem från varje plats, från vilken de driver ut er.... och strider de mot er, så döda dem! Sådan är de otrognas lön!"


    Ibn Ishaq s. 369:
    "Döda varenda jude som du får makt över"


    Islam kan beskrivas som ett system av könslig apartheid, där kvinnor konsekvent diskrimineras och mannen ofta har rättigheter som kvinnor helt saknar. Återkommande är formuleringar om att kvinnan ska lyda mannen och uppträda undergivet.


    24:31


    ?Tala om för de muslimska kvinnorna att de skall sänka sin blick och behålla sin kyskhet. De skall inte visa upp några delar av sina kroppar utöver de nödvändigaste?


    2:223


    ?Era hustrur är som en åker för er, besök denna åker efter behag?


    4:3


    ?Gift er med så många kvinnor ni anser lämpligt, två eller tre eller fyra?


    33:52


    ?Hädanefter är det inte tillåtet för dig (Mohammad? att äkta andra kvinnor och icke heller att taga andra hustrur istället, även om deras skönhet skulle behaga dig, utan blott de slavinor, över vilka du råder, ty Gud är väktare över allting?


    4:12


    Gud säger om era barn: ?En manlig arvtagare ärver lika mycket som två kvinnor. Allt detta är en bestämmelse från Gud; Gud äro förvisso den Vetande; den Vise?


    2:222


    ?Undvik kvinnorna under menstruationen och kommen icke vid dem, förrän de blivit rena?


    Ahmad ibn Hanbal 5:75
    "Omskärelse är en tradition för män, och en hedersam egenskap för kvinnor"

    Skulle vara intressant om någon muslim här inne kunde komma med konstruktiv kritik, då detta är taget från Koranen och med tanke på att det är haram (förbjudet) att kritisera denna. Som svar på din fråga, hur någon skulle vilja vara muslim, det vet jag inte. Men det borde vara särskilt lockande så länge du inte är kvinna, barn, kristen, jude, ateist, sjuk, rörelsehindrad, fattig eller homosexuell.

    Vänligen, en f.d muslim.

  • Äldre 11 Dec 21:33
    +1
    Nioåring misshandlad för att hon vägrade slöja, Uppsala


    Det var i september som den nioåriga flickan berättade för sin lärare vid en Uppsalaskola att hon flera gånger utsatts för våld i hemmet. Enligt flickan hade hon blivit slagen med tillhyggen av sin mamma som även dunkat hennes huvud i väggen. Orsaken var att hon inte ville ta på sig slöja.

    Flickan hävdade att även pappan var delaktig i brottet genom att uppmana mamman att slå dottern hårt.

    Uppgifterna ledde till ett omedelbart omhändertagande och hon placerades i jourfamilj.

    När flickan togs till polisförhör var hon klädd i slöja. Vid nästa förhör någon månad senare kom hon dock utan slöja och förklarade att hon inte längre tänkte bära plagget.

    En lärare berättade för polisen att nioåringen hade tagit av sig slöjan i skolan men tagit på sig den strax innan hemgång och då verkat rädd för upptäckt.

    Flickan hade ärr på kroppen som enligt rättsläkare kunde ha orsakats av yttre våld.

    I november dömdes mamman av Uppsala tingsrätt mot sitt nekande till villkorlig dom för misshandel av dottern. Sedan mamman släppts från häktet har hon överklagat omhändertagandet. Hon begär att dottern ska återvända hem men flickan vill inte lämna jourhemmet.

    www.unt.se/nyheter/uppsala/nioaring-i-uppsala-vagrade-sloja-blev-slagen-4462960.aspx

    Det var mig en tuff liten tjej. Hoppas det går bra för henne i livet och att Vänsterpartiet någon gång börjar fördöma hederskultur och religiöst våld istället för att stoppa huvudet i sanden.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Ammie3­5
    Äldre 11 Dec 21:42

    Vet ej.

  • i-o
    Äldre 11 Dec 22:32

    Religion är bara organiserad hjärntvätt. Det finns andra sätt att tro. Dessutom är religion ett verktyg för att få goda människor att göra onda saker... som att tillbe falska gudar t.ex.

    Alla som är något tillber Molok.
    Och ja, jag vet, det innefattar barnoffer. Men genom att sätta barn till världen har man ju redan dömt de att en dag dö för att föräldrarna älskade. Så i praktiken tillber vi alla honom oavsett eftersom alla rent bildligt är guds barn.

    Trippigt va?

Svar på tråden Hur kan man vilja vara muslim??