• Anonym (Mia)

    hur göra när barnet vill bo hos ena?

    Bullen2015 skrev 2016-01-21 12:40:54 följande:

    Tycket väl att du ska ta detta med pappan... Så länge barnet inte far illa tycker jag att båda föräldrarna ska jobba för att barnet får god kontakt med båda föräldrarna. Tycker väl inte man ska säga/ge till barnet, du kan bo här på heltid... Hur skulle du känna om hon vill bo på heltid hos pappan? Jag förklarade för mitt barn när barnet inte ville vara hos sin pappa... Att både mamma och pappa älskar dig och vill vara med dig.

    Klart att det känns i hjärtat när barnet inte riktigt trivs...


    Snacka om att skuldbelägga barnet! "Både mamma och pappa älskar dig så vi tänker tvinga dig att bo lika mycket hos oss båda så att det inte blir synd om någon av oss föräldrar".
  • Anonym (Mia)
    Bullen2015 skrev 2016-01-22 13:38:03 följande:
    Påven Johanna skrev 2016-01-22 13:15:14 följande:

    Fast det har ju inget med den här tråden att göra. Den här mamman har inte gjort så.


    Så vitt vi vet har mamman inte gjort något, helt rätt :) Kanske har inte mina svar med denna tråd att göra, om man utgår från vad TS skriver... Och det är klart att det är det vi ska följa :) Tyvärr blir det lite personligt för mig... Då närstående har blivit utsatta för "ego mödrar"... Som fiskar efter underhåll och kontroll... Dessutom har jag själv ett barn som var som flickan. Vill inte bo hos sin pappan. Och jag är idag glad att jag inte lyssna på barnet. Utan hade en bra dialog och förklara för barnet att barnet hade två föräldrar som älska och ville vara med barnet. Idag föredrar nästan barnet pappan :)... Men vet också att om jag inte varit bestämd, hade barnet inte haft den kontakten idag... Det är väl igentligen det jag vill förmedla... :)
    Jag kan förstå att ert barn föredrar pappan efter att du har svikit barnet och visat att du inte står på barnets sida.
  • Anonym (Mia)
    Sandra8978 skrev 2016-01-23 23:53:18 följande:
    Barn vet inte alltid vad som är bäst för dem.
    Det var mitt argument. Hur just du är som förälder intresserar mig inte men jag tror du är en bra förälder.
    Nej, barn vet inte alltid vad som är bäst för dem. Men föräldrarna vet inte heller alltid vad som är bäst för deras barn. De kan vara förblindade av hat mot den andra föräldern, av millimeterrättvisa, av ekonomiska faktorer, osv. De är inte opartiska och kan därför inte alltid sätta sina behov åt sidan när de funderar över vad som är bäst för barnet.
  • Anonym (Mia)
    Anonym (suck) skrev 2016-01-24 19:35:39 följande:

    Ni verkar vara eniga om att barn ska få bo hos ena föräldern om det handlar om ett barn som har extra behov av stabilitet och kontinuitet. Tycker ni samma sak om barnet vantrivs hos den andra föräldern för att den föräldern kanske helt enkelt är en sämre förälder?


    För mig handlar det om att ta sitt föräldraansvar. Om man vet med sig att den andra föräldern inte funkar som förälder så ser man till så att barnen inte bor med den föräldern mer än vad som funkar. Det är fortfarande viktigt att barnen får en hyfsat bra relation till den andra föräldern (så länge det inte handlar om misshandel mot barnen), men umgänget kan vara långa helger varannan helg eller lördag-söndag eller dagtid en dag i veckan. Man får utgå från hur föräldrarna fungerar och vad barnet mår bra av.
Svar på tråden hur göra när barnet vill bo hos ena?