Inlägg från: Anonym (Mymlan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mymlan)

    Flytta till Skellefteå?

    Yttre Ursviken, Bergsbyn, Medle, Myckle, Sunnanå, Sörböle, Vitberget och Norrböle är lugna och mysiga områden som jag VET har mestadels mycket bra skolor och massor med bra aktiviteter för familjer. Några av dessa områden är väl inte direkt billiga, men det är värt det!

    Eg är det nog bara Ske-hamn och de norra gatorna på A-torp som det är riktig varning för... Det finns några gator där som är rätt mysiga och lugna faktiskt t ex Bladgatan som blir alltmer poppis. Hoppas ni hittar något trivsamt område

    Hoppas förresten att ni råkar hamna nära oss! Vi råkar ha tre grabbar på 3, 6 och snart 10!!

  • Anonym (Mymlan)
    Anonym (humor) skrev 2016-02-05 16:23:43 följande:

    Ursviksskolan och Sörböleskolan har verkligen inget bra rykte. Du måste skämta. Ska man vara ärlig så finns det inte någon riktigt bra kommunal grundskola i Skellefteå. Kommunen är rik men sparar ständigt in på pengar och skolan har halkat efter i jämförelse med stora delar av landet. 

    Anderstorp är riktigt lugnt. Annat var det på 80-talet. Kvistgatan och Bladgatan har alltid varit populäraste gatorna på Anderstorp. Lugna och stillsamma.


    Pratade om skolorna för låg och mellanstadiet. TS hade barn i den åldern. VET att de skolorna (yttre Ursskolan och Vita skolan på Sörböle) är eftertraktade bland lärare att jobba på, just för att det finns så många eldsjälar där och att det är MYCKET trivsamma områden (typ villaidyller). Däremot har högstadieskolorna ett trassligare rykte... Pga att barn från lite tristare miljöer/närområden också kommer dit då... Men nästan alla skolor i kommunen har intag från något problemområde i högstadiet. Hoppas i a f att TS hittar något fint och prisvärt område
  • Anonym (Mymlan)
    Ziltoid skrev 2016-03-14 12:20:29 följande:

    Hej igen

    Vi letar nu boende inne i stan.

    Hur går snacket om Norrhammarskolan?


    Norrhammarskolan är toppen!!!

    Håller tummarna att ni hittar något här, ni skulle vara varmt välkomna
  • Anonym (Mymlan)
    Milia02 skrev 2016-03-15 07:43:48 följande:

    Har förstått det är mycket strul på norrhammar nu. Hör mycket negativt... och det är nära stan ...tar typ 5-10 min in... vilket gör att måga elever dräller på stan.. skolkar.. men det är som sagt bara vad jag hört... jag personligen skulle inte sätta mina barn där som det är nu. Jag gick högstadiet där för mååååånga år sen innan dom fick högstadie i kåge.... å då var det bra.


    Jag vet bara att det är lugnt på mellan och lågstadiet Hög vet jag faktiskt inte...

    Men vilken högstadieskola är egentligen lugn? Har inte hört talas om någon som inte har sin beskärda del av skolk och stök... Av vad jag har hört så verkar Norrhammarskolan (högstadiet) ha bra rykte bland lärare, att många vill jobba där. Övriga centrala skolor är absolut inte lika poppis! (Trots att de är typ lika nära till stan)

    Men hur trivsamma skolorna är att jobba i hänger kanske inte ihop med hur lite stök bland eleverna de har?
Svar på tråden Flytta till Skellefteå?