• Alexi

    Nästan ingen kommer på kalaset

    Folk fattar inte vad OSA betyder! De tror att de bara ska svara om barnet inte kommer, folk är idioter så är det bara. Skicka ett sms och fråga till alla som inte svarat. Skriv lite glatt att du bara vill kolla om inbjudan kommit fram och vill veta om barnet kommer.

  • Alexi
    Linusonline skrev 2016-02-02 20:36:05 följande:
    Ringde min bästa vän hon kör hit med sin son, hon bor långt härifrån men för min dotters skull kommer hon sen kommer min dotters kusin från hennes pappas håll vilket gjorde mig otroligt glad :)
    och en till svarade nu på kvällen :) så nu är de 3 st från förskolan och min väns son och hennes kusin de blir 6 st så 2 till och jag kan ha på leklandet. Men oavsett så kommer jag ändå att köra på leklandet och betala för 8 även om de bara är 6 barn.jag har sparat för de här och hon har längtat så fruktansvärt mycket.

    Men de är fortafarande 15 st som inte gett svar så någon kanske svarar i morgon :) men ska ringa de hon leker mest med och kolla så de inte missat.
    Men alltså du måste ju veta säkert om du ska ha kalas på lekland, du kan ju inte bara kolla med några. Vad händer om du står där på söndag och det kommer tio fler än du räknat med?

    Jag förstår liksom inte, du verkar räkna med att de andra barnen inte svarat och inte kommer för att de är elaka mobbare som inte tycker om ditt barn? Varför inte bara utgå från att folk (läs föräldrar) är självupptagna och inte förstå enkla sociala koder som att svara ja eller nej. Och att det alltså inte har med ditt barn att göra.
  • Alexi
    Rainbow Dash skrev 2016-02-02 20:57:17 följande:
    Nu får jag grymt dåligt samvete för jag svarar alltid på sista OSA dagen. Har aldrig tänkt att det skulle stressa folk. Jag brukar bara sätta påminnelse för den dagen och sen svara. Hoppas det finns många andra som mig. Jag ska hädanefter försöka svara snabbare.
    Det är sjukt irriterande med folk som gör så! Jag svarar alltid direkt om jag vet att vi kan och annars så fort jag fått koll på om vi kan eller inte. Varför sätta påminnelse om att svara istället för att svara direkt?
  • Alexi
    MASolokvist skrev 2016-02-02 21:10:32 följande:
    Och hur många inlägg läste du innan du skrev detta?

    Utgå inte från att andra utgår från att du utgår från att. TS har inte skrivit en rad om mobbare eller dylikt, bara undrat om inbjudan varit otydlig eller om det är vanligt att folk svarar sent (eller alls). Inte så jäkla lätt när det är första kalaset. Det kan du utgå ifrån.

    För övrigt kan du nog utgå ifrån att TS räknar lammen innan hon bekräftar antalet platser till leklandet. Det var liksom idén med trådstarten: Kommer det några eller måste det avbokas!
    Jag har läst hela tråden men det var mitt intryck redan av ts. TS skriver ju att hon inte förstås vad hon gjort för fel, och att dottern är snäll och uppskattad osv. Dvs hon spekulerar massor i om det här beror på att folk inte tycker om henne eller dottern. Vilket jag är rätt säker på inte är fallet i alla fall när det handlar om bristande svarsuppfostran. 
    Och hon har ju tom ringt in kompisar med barn för att fylla upp på kalaset, då utgår man väl ifrån att många inte kommer.

    Och eftersom hon bara ska ringa de som dottern leker mest med så undrar jag ju lite vad hon ska göra med resten som inte svarat.

    Så är du nöjd med mina förklaringar nu till dig på varför jag skrev mitt inlägg?


  • Alexi

    Jag är hårt uppfostrad just så, att vänta med att svara betyder att man går runt och väntar på om något roligare ev skulle dyka upp. Så vi svarar alltid direkt.

    Det är ju så klart vissa som inte vet förrän senare men majoriteten är antagligen inte så.

Svar på tråden Nästan ingen kommer på kalaset