Inlägg från: Anonym (Nja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nja)

    Lämna tvillingar 10 minuter?

    Helt ärligt så hade jag inte lämnat dem sådär.

    Är du ensamstående?

    Annars hade jag sett till att boka tvättid när mannen är hemma. Soporna kan tömmas efter mannen kommit hem. Han kan handla mjölk på vägen hem. Osv. Alternativt gör du alltihop tillsammans med barnen som del av att gå ut och leka en stund.

    Dessutom brukar de dör 10 min lött bli mycket mer...

  • Anonym (Nja)
    Anonym (twinmom) skrev 2016-02-29 10:52:44 följande:

    ARGH! Just såna här inlägg som vi tvillingmammor står och får gråahår av! 

    Först av allt. Det finns inget som heter pseudontvillingar! Det finns tvillingar OCH syskon med 1 års mellanrum!

    Din 2 åring är den som i nuläge kan springa iväg från dig. Men det kan inte din ettåring. Så du har fortfarande INTE två som ska ha samma tillsyn eller hjälp!

    En två åring kan så mycket mer än en ettåring. Och du har inte heller senaste 2 åren levt med två som ska ammas, två som ska lära sig äta SAMTIDIGT! Två som bajsat i blöjan och du måste lämna en skrikandes på golvet medan du tvättar den andra (för din 2 åring kan du förklara för att hen får vänta). Inte heller har du senaste året haft två som samtidigt ska ha mat och tror dom dör om den inte kommer direkt. Inte två stycken som inte varit stabila i nacken vilket gör att du inte kan lyfta dem samtidigt. Inte heller har du två som samtidigt slänger tallriken när dom ska lära sig äta, inte två som ska lära sig gå på pottan samtidigt. Och VERKLIGEN inte två som har ett spädbarnsbehov nattetid! Och när den ena somnar efter två timmars gråt..då vaknar den andra med största sannolikhet! En 2-3 åring går att resonera med på ett helt annat sätt än ett spädbarn!

    När du skriver som du gör, så är det som du ser ner på det EXTREMT HÅRDA TUFFA FÖRSTA året en tvilling mamma har!

    Kan ju berätta att när vi twinmoms har lyxen att bara ha ett av våra barn, så ser vi det som semester och undrar vad ni med enligar igentligen gör på dagarna?! För SÅ STOR är skillnaden!


    Alltså jag förstår att du har haft det jobbigt. Och att ha tvillingar kan vara extremt svårt.

    Men precis som att du inte vill bli dömd och känner att någon som inte gått i dina skor bör inte uttala sig om din situation... På samma sätt så kanske inte du bör döma andra. Du vet inte hur det är att ha barn ovanligt tätt. Det som är jobbigt för dig är kanske inte jobbigt för dem, men de kan ha andra situationer som är jobbiga för dem som du inte behöver uppleva.

    Dessutom är alla barn individer. Det finns lugna och snälla tvillingar som kan vara lättare att hade sig en två syskon. Precis som det kan vara åt andra hållet.

    Att hålla på att tävla i vem som har det värst hjälper liksom ingen... Så tagga ner!
  • Anonym (Nja)
    Anonym (twinmom) skrev 2016-02-29 18:39:29 följande:

    Jo det vet jag, för det är exakt det jag har :) Först ett barn, sedan tvillingarna tätt inpå. 

    Exakt därför jag har rätten att berätta att det är en extrem skillnad att ha en bebis eller två. Även rätten att berätta att en 3 åring kan så extremt mycket mer än än 1,5 åring. Och att man kan resonera på ett helt annat sätt med ett liiiite äldre barn.

    Och även rätten att berätta att tvillingarna är extremt mycket mer jobb med än med barn nummer 1, trots den lilla ålders skillnaden.


    Ja det är DIN erfarenhet, med DINA barn. Det betyder inte att det är så för alla andra. För en annan så är den extremt utåtagerande 2-åringen med grava sömnproblem tillsammans med en ovanligt tidig 1-åring kanske ännu jobbigare. Och kanske var det kanske mer slitsamt för just den kroppen att vara gravid med nummer två innan kroppen återhämtat sig från första. Och att bära på en bebis i nio månader medan man har svår foglossning med tvåan är kanske värre än att amma tvillingar. Osv osv.

    Förstår du inte att man inte kan generalisera så som du gör? Barn är alldeles för individuella för det. Och en kvinnas kropp är lika individuell. Det är också väldigt individuellt hur man hanterar sömnbrist, vilka komplikationer man har efter förlossningen, förlossningsdepressioner osv.

    Att försöka jämföra vem som har det svårast är liksom helt omöjligt. Och onödigt dessutom...
  • Anonym (Nja)
    suziz skrev 2016-03-01 09:36:41 följande:

    Men om man har kvar mat för några dagar men av någon anledning så blir den förstörd, man har kanske tappat ut hela paketet på golvet. Är det också dålig planering?


    Nä, men det händer kanske en gång om året, och då kanske man kan klä på båda barnen även om det är bökigt den enda gången...
  • Anonym (Nja)
    Anonym (twinmom) skrev 2016-03-03 11:22:57 följande:

    Hör att du aldrig haft en tvillingvagn :) Den står liksom inte innanför dörren där hemma (ryms inte in genom en standard dörr), och högst troligtvis inte heller i något rum nere i källaren, utan på den plats man kan hitta där den ryms in.

    Så då får man först gå och hämta den, var lämnar man barnen då? Och när man fått det gjort, då ska man bära ner två, sedan hämta posten, bära upp två. Och då igen lämna dem för att föra tillbaka vagnen så den inte blir stulen. 

    Bra ide :)


    Du ser verkligen bara problem hela tiden. Förstår att det är jobbigt för dig med tvillingar...

    Och varför denna besatthet ang posten?? Hämta den en annan gång. Eller ta med den när du kommer hem från affären. Eller nåt...
Svar på tråden Lämna tvillingar 10 minuter?